© Tia Borgsmidt

Marsipanmuffins med jordbær, glasur og sitrontimian

Små raffinerte kaker som er den perfekte avslutningen på et godt måltid.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stk

Marsipanmuffins

  • ¼ stykk frø fra vaniljestang
  • 30 g sukker
  • 30 g mykt smør
  • ½ stykk egg
  • 10 g marsipan
  • 20 g hvetemel
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ knivspiss salt
  • ½ ss sitrontimian
  • 10 g hvit sjokolade
  • 2 jordbær

Ostekrem

  • 22 g smør
  • 40 g kremost naturell
  • 30 g melis
  • ¼ stykk revet skall av sitron
  • ¼ ss sitrontimian

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 175 °C varmluft.
  • Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret. Pisk smør, sukker og vaniljesukker mykt med en håndpisker. Tilsett eggene, ett om gangen.
  • Riv marsipanen grovt – det er enklest hvis den er kald. Vend marsipan, hvetemel, bakepulver og salt i røren. Hakk timian og sjokolade, og vend det inn.
  • Rens og skyll jordbærene.
  • Fordel deigen i muffinsformer, ¾ fulle. Ha et jordbær i midten av hver muffin, og bak dem i cirka 20 minutter, til de er gylne.
  • Avkjøl i formen i cirka 15 minutter, vend muffinsene ut av formen og avkjøl videre på en rist.
  • Pisk smør mykt. Tilsett kremost, og pisk sammen.
  • Ha i melis og revet sitronskall, og pisk videre til en krem. Hakk timian, og vend i kremen.
  • Ha kremen i en sprøytepose med tut, og dekorer muffinsene.