Marsipanmuffins med jordbær, glasur og sitrontimian
Små raffinerte kaker som er den perfekte avslutningen på et godt måltid.
Av
Lone Kjær
— 20. juli 2024
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
stk
Marsipanmuffins
¼
stykk
frø fra vaniljestang
30
g
sukker
30
g
mykt smør
½
stykk
egg
10
g
marsipan
20
g
hvetemel
¼
ts
bakepulver
¼
knivspiss salt
½
ss
sitrontimian
10
g
hvit sjokolade
2
jordbær
Ostekrem
22
g
smør
40
g
kremost naturell
30
g
melis
¼
stykk
revet skall av sitron
¼
ss
sitrontimian
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 °C varmluft.
Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret. Pisk smør, sukker og vaniljesukker mykt med en håndpisker. Tilsett eggene, ett om gangen.
Riv marsipanen grovt – det er enklest hvis den er kald. Vend marsipan, hvetemel, bakepulver og salt i røren. Hakk timian og sjokolade, og vend det inn.
Rens og skyll jordbærene.
Fordel deigen i muffinsformer, ¾ fulle. Ha et jordbær i midten av hver muffin, og bak dem i cirka 20 minutter, til de er gylne.
Avkjøl i formen i cirka 15 minutter, vend muffinsene ut av formen og avkjøl videre på en rist.
Pisk smør mykt. Tilsett kremost, og pisk sammen.
Ha i melis og revet sitronskall, og pisk videre til en krem. Hakk timian, og vend i kremen.
Ha kremen i en sprøytepose med tut, og dekorer muffinsene.