© Frederikke Heiberg Dessert Sjokoladekake med marsipan og nøtter Denne oppskriften inneholder både marsipan og hele fire forskjellige slags nøtter. Av Morten Heiberg — 01. mars 2023 Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + 25 g marsipan ¾ store egg ¼ vaniljestang 31 g sukker ¼ dl melk 31 g mel 6¼ g kakaopulver ¼ ts bakepulver 6¼ g pistasjkjerner 8¾ g hasselnøtter (ristet, renset og finhakket) 6¼ g mandler (ristet, renset og finhakket) 6¼ g valnøtter 15 g mørk sjokolade - grovhakket 31 g smør Slik gjør du Forvarm ovnen til 180°. Skjær marsipanen i små biter, legg dem i en bolle. Rør inn eggene i marsipanen, litt om gangen, slik at den binder seg og blir jevn. Skrap frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i marsipanblandingen med sukker og melk litt etter litt. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen, tilsett det i deigen og tilsett alle nøttene og sjokoladen. Rør til slutt inn det smeltede, avkjølte smøret. Ha deigen i en smurt sandkakeform og stek den i ca. 45 minutter. Håndplukket til deg Dessert Hvite sjokoladetrøfler med pasjonsfrukt og lime Dessert 12 enkle oppskrifter på hjemmelaget julekonfekt Dessert Enkel og god oppskrift på verdens beste sjokoladekake Dessert Klassisk banankake - luftig og god Dessert Nøttekake med rabarbrakrem Dessert Jordbærkaker med marsipan og vaniljekrem