© Frederikke Heiberg Dessert Oppskrift: Sjokoladekake med marsipan og nøtter Denne oppskriften inneholder både marsipan og hele fire forskjellige slags nøtter. Av Morten Heiberg — 01. mars 2023 Sjokoladekake med marsipan og nøtter Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + 25 g marsipan ¾ store egg ¼ vaniljestang 31 g sukker ¼ dl melk 31 g mel 6¼ g kakaopulver ¼ ts bakepulver 6¼ g pistasjkjerner 8¾ g hasselnøtter (ristet, renset og finhakket) 6¼ g mandler (ristet, renset og finhakket) 6¼ g valnøtter 15 g mørk sjokolade - grovhakket 31 g smør Slik gjør du Forvarm ovnen til 180°. Skjær marsipanen i små biter, legg dem i en bolle. Rør inn eggene i marsipanen, litt om gangen, slik at den binder seg og blir jevn. Skrap frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i marsipanblandingen med sukker og melk litt etter litt. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen, tilsett det i deigen og tilsett alle nøttene og sjokoladen. Rør til slutt inn det smeltede, avkjølte smøret. Ha deigen i en smurt sandkakeform og stek den i ca. 45 minutter. Håndplukket til deg Dessert 10 enkle og raske kaker som aldri slår feil Dessert Mandelkake med luftig krem og bær Dessert Plomme crumble med vaniljeparfait og karamellsaus Dessert 10 fristende kaker til 17. mai Dessert Jordbærkaker med pannacotta-krem Dessert Rabarbra-clafoutis med crème anglaise