© Frederikke Heiberg

Sjokoladekake med marsipan og nøtter

Denne oppskriften inneholder både marsipan og hele fire forskjellige slags nøtter.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g marsipan
  • ¾ store egg
  • ¼ vaniljestang
  • 31 g sukker
  • ¼ dl melk
  • 31 g mel
  • 6¼ g kakaopulver
  • ¼ ts bakepulver
  • 6¼ g pistasjkjerner
  • 8¾ g hasselnøtter (ristet, renset og finhakket)
  • 6¼ g mandler (ristet, renset og finhakket)
  • 6¼ g valnøtter
  • 15 g mørk sjokolade - grovhakket
  • 31 g smør

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180°.
  1. Skjær marsipanen i små biter, legg dem i en bolle. Rør inn eggene i marsipanen, litt om gangen, slik at den binder seg og blir jevn.
  1. Skrap frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i marsipanblandingen med sukker og melk litt etter litt.
  1. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen, tilsett det i deigen og tilsett alle nøttene og sjokoladen.
  1. Rør til slutt inn det smeltede, avkjølte smøret.
  1. Ha deigen i en smurt sandkakeform og stek den i ca. 45 minutter.