© Karolina Kolodziejczak / Unsplash

Enkel ostekake med hvit sjokolade

Denne ultraenkle og supergode ostekaken har kun tre ingredienser, men smaker helt fantastisk!

Noen ganger trenger man ikke komplisere tingene. Det er denne ostekaken et fremragende eksempel på. Med bare tre ingredienser kan du lage en helt genial ostekake, som både er enkel å lage og som smaker fantastisk.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 3 egg
  • 120 g hvit sjokolade
  • 120 g kremost

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 170 grader. Skill eggene og legg eggehvitene i en skål. Still eggehvitene i kjøleskapet så de kalde når du skal bruke de.
  1. Bryt sjokoladen i stykker, legg de i en skål eller gryte og smelt sjokoladen forsiktig i et vannbad.
  1. Tilfør kremosten til den smeltede sjokoladen og rør det sammen mens gryten fortsatt er i vannbadet. Ta gryten av og tilfør plommene.
  1. Deretter skal du piske eggehvitene sammen til en tykk masse, og rør forsiktig en tredjedel av de piskede eggehvitene i sjokoladen. Tilfør så resten av eggehvitene i to omganger hvor du forsiktig rører dem sammen.
  1. Smør nå litt olje på bakepapiret, fyll en rund kakeform med bakepapiret og hell kakemassen ned i formen. Bank den forsiktig ned i bordet et par ganger så alle luftboblene forsvinner.
  1. Nå skal kaken stekes. Og det foregår ved tre temperaturer - gi den først et kvarter på 170 grader, deretter 160 grader i et kvarter, og slukk så for ovnen og la kaken bli ettervarmet et kvarter mer.
  1. Ta den ut og la den kjøle ned før servering.