© Frederikke Heiberg Dessert Klassisk banankake - luftig og god Banankaken er en klassiker! Her får du oppskriften på en ekstra saftig versjon. Av Morten Heiberg — 01. mars 2023 #kake Banankake Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 kake + 400 g sukker 6 eggeplommer 16 ss søtmelk 2 vaniljestang 1 ts kanel 2 sitron (revet skall) 16 ss solsikkeolje 500 g hvetemel 4 ts bakepulver 200 g finrevet gulrøtter 6 bananer (2 moste og 1 finskåret) 150 g svisker bløtlagt i rom 6 eggehviter Slik gjør du Forvarm ovnen til 180° og kle en sandkakeform med bakepapir. Pisk sukker og eggeplommer til det er hvitt. Tilsett melk, vaniljestang, kanel og sitronskall og visp sammen før du tilsetter oljen. Sikt mel og bakepulver sammen og sikt det en gang til i blandingen. Vend inn de finrevede gulrøttene, den moste bananen, bananskivene og de bløtlagte sviskene med en slikkepott av gummi. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren til den er jevn. Ha deigen i formen og stek banankaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Håndplukket til deg Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Dessert Sommerens best iskake Dessert Bringebærkake - enkel og enestående Dessert Enkel ostekake med hvit sjokolade Dessert Enkel og god oppskrift på verdens beste sjokoladekake