© Frederikke Heiberg Dessert Klassisk banankake - luftig og god Banankaken er en klassiker! Her får du oppskriften på en ekstra saftig versjon. Av Morten Heiberg — 01. mars 2023 kake Banankake Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 kake + 400 g sukker 6 eggeplommer 16 ss søtmelk 2 vaniljestang 1 ts kanel 2 sitron (revet skall) 16 ss solsikkeolje 500 g hvetemel 4 ts bakepulver 200 g finrevet gulrøtter 6 bananer (2 moste og 1 finskåret) 150 g svisker bløtlagt i rom 6 eggehviter Slik gjør du Forvarm ovnen til 180° og kle en sandkakeform med bakepapir. Pisk sukker og eggeplommer til det er hvitt. Tilsett melk, vaniljestang, kanel og sitronskall og visp sammen før du tilsetter oljen. Sikt mel og bakepulver sammen og sikt det en gang til i blandingen. Vend inn de finrevede gulrøttene, den moste bananen, bananskivene og de bløtlagte sviskene med en slikkepott av gummi. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren til den er jevn. Ha deigen i formen og stek banankaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Håndplukket til deg Dessert Jordbærkaker med pannacotta-krem Dessert Mandelkake med luftig krem og bær Dessert Mandelkake med sitronkrem og honning Dessert Rabarbra-clafoutis med crème anglaise Dessert 10 fristende kaker til 17. mai Dessert 10 enkle og raske kaker som aldri slår feil