Opskrift på en klassisk banankage
© Frederikke Heiberg

Klassisk banankake - luftig og god

Banankaken er en klassiker! Her får du oppskriften på en ekstra saftig versjon.

Banankake

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kake

  • 400 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 16 ss søtmelk
  • 2 vaniljestang
  • 1 ts kanel
  • 2 sitron (revet skall)
  • 16 ss solsikkeolje
  • 500 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 200 g finrevet gulrøtter
  • 6 bananer (2 moste og 1 finskåret)
  • 150 g svisker bløtlagt i rom
  • 6 eggehviter

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180° og kle en sandkakeform med bakepapir.
  1. Pisk sukker og eggeplommer til det er hvitt. Tilsett melk, vaniljestang, kanel og sitronskall og visp sammen før du tilsetter oljen.
  1. Sikt mel og bakepulver sammen og sikt det en gang til i blandingen.
  1. Vend inn de finrevede gulrøttene, den moste bananen, bananskivene og de bløtlagte sviskene med en slikkepott av gummi.
  1. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren til den er jevn. Ha deigen i formen og stek banankaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.