10 hjem som inviterer den rå betongen inn

Betong er et sterkt og solid materiale som stort sett ikke krever vedlikehold og kan stå alene eller i samspill med andre materialer. Vi har samlet 10 stilsikre boliger som er innredet med betong - se dem her!

Minimalistisk estetikk

Soveværelset er minimalistisk innredet med en vintage Wegnerseng med flettet hodegavl og et sengeteppe i lin. Vegglampene er fra Ferm Living.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Betong i boligen

Vi har lagt merke til en økende trend - nemlig bruk av betong inne i boligen. Betong er en god kontrast til den skandinaviske, lyse og lette innredningen, da det gir et mer rått og "edgy" uttrykk.

Betong egner seg perfekt både innendørs og utenfor, da den både kan stå knivskarpt alene eller i kombinasjon med en tresort som tilføyer litt varme til rommet.

Dykk ned i vår samling av boliger som har fokus på betong.

Spiseplassen er markert med et lunt kelim teppe, et mørkt bord og skinn i stolene. Den varme gløden i treverket gir en fin konstrast til betongen. Vinhyllen på veggen er naturligvis også integrert. Skyvedøren til venstre fører inn til soverommet, og øverst er det en åpning inn mot hemsen.

© Ida Schmidt

En robust kjerne i betong

I dette sommerhuset er tre og betong de gjennomgående materialene. Det skaper en vakker kontrast mellom den varme gløden i treet og husets kjerne i støpt betong.

Ta en titt på sommerhuset her

LES OGSÅ

Det hintes til husets gjennomtenkte uttrykk allerede ved hovedinngangen, hvor man blir møtt av den organiske trappen.

© Foto & styling: Mia Mortensen

Harmonisk bunker-look

I dette betonghuset ses en minimalistisk og elegant kombinasjon av betong, eik, norsk natur-skifer og børstet stål. Her gir betongveggene et rått og bunkerliknende uttrykk som myknes opp av de mange innebygde løsningene i vakker eiketre.

Moderne bad med tremøbler.
© Jesper Ray

Betongvilla på fire plan

I denne rå villaen er det gjennomgående temaet tre og betong som pryder hjemmets gulv og vegger på alle fire etasjer. Selv terrassen er lagd med betonggulv som matcher de rå betongveggene i huset og skaper en fin sammenheng.

Et stort rom med masser av lys rommer kjøkken, spisestue og oppholds-rom. De hvite flisene på veggen er orignale. Polert betonggulv, synlige installasjoner og akustikkplater i taket forsterker det industrielle uttrykket. Kjøkkenet er Metod-systemet fra Ikea med Kungsbacka-dører. Det store spisebordet fra Stouby, og rundt bordet står et utvalg av forskjellige spisestuestoler. Lampene over bordet er Tom Dixons Fade Pendant Copper. I taket er det åpninger fra der de gamle melkesiloene sto.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra 2400 m2 gammelt meieri til moderne hjem i betong

Den gamle meieri-fabrikken har blitt forvandlet til et toppmoderne hjem, hvor eierne har forsøkt å bevare så mye av det industrielle uttrykket som mulig. Polerte betonggulv og synlige installasjoner understøtter det industrielle uttrykket.

Oppholdsrommet er lagt til det øverste planet, der utsikten mot byen og landskapet rundt sluses inn gjennom et digert panoramavindu. Sofaen og bordet er fra Erik Jørgensen, stolene fra Ikea, pendelen fra Gubi.

© Foto: Dag Sandven, Styling: Per Olav Sølvberg

Et drømmehus i helstøpt betong

Hele det arkitekttegnede huset i Sandnes er støpt i betong på stedet. Betong preger hele boligen - innsiden også. Det rå uttrykket med materialer i betong, glass og stål myknes opp av det vakre tregulvet i furu.

Store vinduer gir masse lys og en flott utsikt
© Foto: Inger Marie Grini

En vinterhytte som tåler all slags vær

Denne unike betonghytta i Sirdalen ble bygget for å kunne overleve et potensielt tusenårsras. Ut ifra denne prioriteringen klarte eieren å skape en vinterhytte utenom det vanlige, med den vakre sammensettingen av betong kombinert med tre, lær og stål - og store vinduer som inviterer naturen inn.

I den lyse stuen får nøye utvalgte vintage møbler sammen med moderne design. Max Samio har selv designet bokhyllen i valnøtt og metall. De runde sidebordene Liquid er designet av Draga & Aurel for Baxter og er gaver fra designerne. De blå vasene er funnet i Toscana.

© Mads Mogensen

Inspirert av 60-talls modernisme

I dette hjemmet ved Comosjøen møter hvite overflater store mengder av rosentre som gir hjemmet et preg av 60-talls modernisme. For å oppnå den hvite overflaten er gulvet støpt i elfenbensfarget betong, hvor eierne har oppnådd et lysere resultat enn det man ser med den klassiske, rustikke betongen.

© Ragnar Hartvig

Rå luksus og solid arkitektur

I det arkitekttegnede hjemmet i Bærum tilføyer eksponeringen av betong et røft uttrykk, som med hjelp av skreddersydde detaljer får et hint av luksus. Dette ses på trappen hvor betongstegene nesten vokser ut av veggen, bundet sammen av et spesialtegnet gelender i en varm gullfarge.

Kjøkken-allrom med japansk papirlampe

Det store kjøkken-allrommet er husets hjerte. Rommet får naturlig lys fra alle sider. Over spisebordet henger en stor japansk papirlampe. Betongen balanseres av myke gardiner fra Kvadrat, den sveitsiske skiferen på spisebordet av Kjærholm og lette PK1-stoler i børstet stål. Dørene og vinduene har eikekarmer og er spesialdesignet og lagd av Krone Vinduer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Betong i alle hjørner og kroker

Her ses et gjennomført hjem med rå betonvegger og slipt betong på gulvene. Huset har i tillegg en avlukket terrasse med et basseng støpt i betong.

Se hele boligreportasjen her

Skulptur i rommet
© Niklas Hart

Vakre kontraster

I dette hjemmet på Nesøya fungerer peisen et skulpturelt element i seg selv i stuen. Gulvet i oljet douglasgran er 30 centimeter brede og opptil seksten meter lange - og det unike treverket sørger for å både løfte og mykne opp de harde materialene som glass og betong.

LES OGSÅ