Forvandlet hjørnetomten til et moderne og stilfullt hus

Familien Tang hadde en trang hjørnetomt og et ønske om et moderne og røft hus. Resultatet ble en stram og ren bolig preget av betong og tre, med originale løsninger og bortgjemt teknikk.

Smart modulsofa som kan flyttes ved behov.
© Jesper Ray

Å finne en skjermende fasadeløsning var noe av det viktigste da huset til Gitte og Peder Tang skulle tegnes. De skulle bygge på en liten hjørnetomt mellom to grusveier, og ville gjerne lukke fasaden mot disse to veiene.

– Vi ville ha et røft og unikt hus som likevel skulle harmonere stilmessig med de gamle husene i nabolaget, forteller Gitte.

Det måtte tas noen modige valg, og arkitekt Sebastian Shroers var mannen som gjorde husdrømmen virkelig.

Les hele artikkelen i marsutgaven av Bo Bedre!

Utsikt med havgløtt nytes fra stuen, som ligger i den øverste av de fire etasjene. Den smarte modulsofaen med stoff fra Kvadrat har Gitte selv satt sammen, slik at den kan flyttes rundt etter behov. Store terrassedører fører ut til hagen. Terrassegulvet er i betong, og skaper en fin sammenheng med husets røffe betongvegger.

Åpen løsning på kjøkkenet.
© Jesper Ray

Husets grunnplan er åpent og gir god kontakt med de andre etasjene. Spisebordet er laget av gulvplanker fra Dinesen, stolene er Arne Jacobsens Syveren for Fritz Hansen. Tom Dixon har designet Beat Fat-lampen.

© Jesper Ray

Soverommet ligger usjenert og rolig til i underetasjen. Sengen er egendesignet av Dinesen-planker – de samme som på gulvet i store deler av huset.

Moderne bad med tremøbler.
© Jesper Ray

Det store badet er i betong, med et lunende innslag av spesialbygde tremøbler. Armaturene er fra Vola. Badet har også utgang til en utedusj, med betongvegger og svarte gulvplanker – og et tropisk innslag av grønt. Lyseffekter i gulvet gjør uterommet til et fint element også på kveldstid.

Overbygget terrasse ut mot hagen.
© Jesper Ray

En delvis overbygget terrasse vender ut mot hagen og har utsikt mot et lite vannspeil.

Ryddig og rent design på kjøkkenet.
© Jesper Ray

Kjøkkenet er utformet som et vakkert møbel, og de fleste tekniske innretningene er gjemt bort med fine løsninger. Koketoppen ligger i benkeplaten i corian, mens kjøkkenviften er gjemt bak den store hvite veggen. Den svarte kjøkkenøya er pakket inn i møbellinoleum.

For flere bilder og hele artikkelen - se marsutgaven av Bo Bedre!