© Montana

Slik kan du freshe opp badet på budsjett

Med små grep kan løfte badet til nye høyder - vi viser deg hvordan!

Å utnytte badets fulle potensiale behøver ikke å kreve en full renovering - bare litt kreativitet og budsjettvennlige metoder. Her gir vi deg 3 gode tips til å freshe opp badet uten å tømme lommeboken.

Nytt gulv og nye vegger på budsjett

Du behøver ikke nødvendigvis å rive opp de gamle flisene for å legge nye. Dersom flisene er hele, men du ønsker en ny farge eller størrelse, kan du løse det ved å legge de nye flisene oppå de gamle. Før du går i gang bør du imidlertid rådføre deg med en ekspert slik at du har styr på hva som kreves av forarbeid. Hvis du ikke føler du kan legge fliser selv, kan du gå for mikrosement eller vinyl. Har du slette vegger eller gamle våtromsplater kan du male dem med våtromsmaling.

Mikrosement kan brukes på de fleste underlag. Hos mange leverandører kan du dessuten velge å tilsette fargepigmenter til mikrosementen, slik at du får akkurat den fargen som passer for deg.

Kolleksjonen iQ Surface fra svenske Tarkett er en gulvkolleksjon som er laget i samarbeid mellom Tarkett og Note Design Studio. Kolleksjonen er enkel å kombinere med både malte flater, fliser eller våtromspanel. Den er i tillegg våtromsgodkjent, og har en meget høy slitestyrke.

Helt enkle, kvadratiske fliser er et rimelig alternativ til de mer kostbare variantene.

Ved å bruke pigmentert fugemasse kan flisene få et nytt uttrykk.

Gi baderomsmøbelet en makeover

Har du et gammelt baderomsmøbel som helst skulle hatt en liten oppgradering, kan du sjekke om det er mulig å skifte ut de eksisterende frontene. Et annet alternativ er å ta det til en møbellakkerer eller bare male det selv med en egnet maling.

Hent inspirasjon til en ny farge i den fine fargepaletten til Montana. Det modulbaserte og fleksible systemet kan velges i alle av produsentens 40 vannbaserte lakkfarger.

Har du en utdatert servant, behøver det ikke nødvendigvis å koste så mye å skifte den ut. Denne vegghengte servanten fra Laufen koster 3049 kr hos MegaFlis.

Detaljer som løfter helheten

Et nytt armatur, belysning, fine såper, et skulpturelt speil, myke håndklær og en baderomsmatte som passer inn i fargepaletten kan gjøre mye for uttrykket. Vi har funnet frem noen av våre favorittobjekter til badet.

Såpe fra Aesop. Pris 320 kr hos Aesop.

Håndkle i fargen Kodiak Brown fra Tekla. Pris fra 149 kr, fås hos Backe.

Everyday badematte kommer i tre farger. Pris 259 kr hos Høie.

Servantbatteri i matt sort fra Grohe. Pris 1499 kr, fås hos Megaflis.

Assymetrisk speil til badet. Pris 599 kr, hos Kremmerhuset.