Small living: 10 fantastiske boliger på få kvadratmeter

Hvis man vil etablere seg på få kvadratmeter, er man nødt til å tenke i smarte og kreative løsninger. Her er 10 leiligheter som har utnyttet de få kvadratmeterne til det fulle.

© Krista Keltanen/Living Inside

Small living

Small living er en trend som har bevist at det rent faktisk er mulig å få mer plass på færre kvadratmeter. Trenden er en reaksjon på at kvadratmeterprisene stiger, spesielt i storbyene.

Istedenfor å se de få kvadratmeterne som en ulempe, vender man situasjonen på hodet og utnytter de kvadratmeterne som man har. Det kan du se 10 gjennomførte eksempler på her.

Arvede møbler i stuen
© Mikey Estrada

Stilfull leilighet på 47m²

Designer Linnea Ek Blæhr har på den trange plassen klart å skape et hjem hvor patinerte materialer og personlige artefakter skaper et rom som det er godt å være i.

Se resten av leiligheten her

LES OGSÅ

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

48m² smart og skandinavisk innredet hjem

Ved hjelp av spesialtegnet inventar og smarte løsninger i tre, føles den kun 48 kvadratmeter store Oslo-leiligheten både romslig og funksjonell.

Smart spisebord med hjul
© Andreas Mikkel Hansen

40m² med både stue, kontor og soverom

I designeren Michael Kristensens leilighet er det innredet med fleksible møbler, slik at både stuen og kontoret kan forvandles til et soverom.

© Foto: Anne Bråtveit, Styling: Silje Aune Eriksen

Bygårdsleilighet på 50m²

Gjennom stilrent interiør og rene linjer har Patrick Stangbye klart skape et hjem fylt med luft.

Se den nøye kuraterte bygårdsleiligheten på Tøyen i Oslo her.

© Foto: Inger Marie Grini

Romslighet i Oslo

Leilighetens 60 kvadratmeter er godt utnyttet med plass til både praktiske løsninger og vakre objekter. OsloDecos Miriam Brenne Karlsen renoverte leiligheten i Egebergslottet på St. Hanshaugen og resultatet ble en romslig bolig for hele familien på fire.

© Foto: Helenio Barbetta/Living Inside

Et komplett hjem på bare 36m²

I Mantua bor den 24-årige kokken Luca Zamboni i en sjelfull leilighet på bare 36 m2. Her er det tenkt inn funksjonelle løsninger og historiske detaljer har blitt gjenskapt.

Se resten av leiligheten her

© Inger Marie Grini

Oslo-leilighet på 54m²

I dette unike hjemmet på Sofienberg i Oslo har stylisten Silje Aune Eriksen skapt hyggelig hjem for henne og kjæresten. Her har man tatt i bruk kreative løsninger, som har resultert i en leilighet med plass til større middagsselskapet og besøk av venner.

Leiligheten skal først og fremst være et inspirerende arbeidsrom, og derfor er innredningen til Gustaf Westman en original sammensetning av former, farger og design med en historie. De blå Togo-sofaene er skapt av Michel Ducaroy, og fargen går igjen i gulvteppet Layered fra Opera Goers samt i gulvspeilet Curvy, som Gustaf har designet selv. Han har også tegnet skumbordet og -skammelen Popcorn, som står som skulpturer i rommet med sine udefinerbare former. Arne Jacobsens grå AJ-lampe, Verner Pantons hvite Flowerpot og en gul vintagelampe, karakteristiske og klassiske lamper fra 1960tallet, har Gustaf satt sammen på en måte som gir dem et nytt, levende uttrykk.

© Mathilde Rude

Særegen leilighet på 25m²

Fargerik innredning og iøynefallende kunst fyller den 25 kvadratmeter lille stockholmsleiligheten til designeren Gustaf Westman. Til tross for den lille plassen har designeren klart å skape et særpreget univers som vil imponere de fleste.

Se leiligheten her

En liten leilighet i leiligheten: Tremodulen inneholder både seng, bad og kjøkken – og alt kan åpnes og lukkes etter behov. Martinelli Venezia utforsker spesielt forholdet mellom det moderne og det tradi- sjonelle. Duoen studerer lokal kulturhistorie og tar hensyn til materialers egenskaper og tekniske utfordringer i produksjonsprosessen. Alt dette kan man se i Milano-studioet, der nytt møter gammelt.

© Silvia Tenenti

Stemningsfull leilighet med smarte løsninger

Den italienske designduoen Carolina Martinelli og Vittorio Venezia har designet en hyggelig liten leilighet i leiligheten. På bare 50m² har de skapt et multianvendelig og funksjonelt hjem som kan endres etter eget behov.

Et-værelseslejlighed forvandlet til stor luksushotelsuite
© Andreas Mikkel Hansen

Gjennomrenovert leilighet på bare 53m²

Carsten Færgegaard er utdannet innredningsarkitekt og det er tydelig at han har brukt sine evner til å få skapt en helhet i denne lille leiligheten.