Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Designduoens innovative hjem fungerer også som arbeidsplass

Den italienske designduoen Carolina Martinelli og Vittorio Venezia har designet en hyggelig liten leilighet i leiligheten. Når den er lukket, er den en vakker installasjon i tre, og når den er åpen, er den alt man trenger i et hjem.

© Silvia Tenenti - En liten leilighet i leiligheten: Tremodulen inneholder både seng, bad og kjøkken – og alt kan åpnes og lukkes etter behov. Martinelli Venezia utforsker spesielt forholdet mellom det moderne og det tradi- sjonelle. Duoen studerer lokal kulturhistorie og tar hensyn til materialers egenskaper og tekniske utfordringer i produksjonsprosessen. Alt dette kan man se i Milano-studioet, der nytt møter gammelt.

Milano-studio skaper nye muligheter

Carolina Martinelli og Vittorio Venezia er blant de mest interessante nye navnene på den milanesiske design- og arkitekturscenen. Sammen har de grunnlagt studioet Martinelli Venezia, som har avdeling i både Milano og Palermo. Det nye studioet i Milano vitner om duoens ideer og kompromissløse utførelse. Det ligger i en liten, stemningsfull leilighet på 50 kvadratmeter, pluss uteplass, i en gammel bygning i kvarteret Città Studi, studiebyen, som har fått navn etter universitetene i bydelen.

© Silvia Tenenti - Carolina Martinelli er utdannet arkitekt og har en ph.d. i interiørarkitektur og utstillingsdesign fra Polyteknisk Universitet i Milano. Makkeren Vittorio Venezia er utdannet designer ved universitetet i Palermo. Virksomheten deres dekker både møbel-, utstillings- og interiørdesign samt arkitektur.

Arbeidsrom transformeres til hyggelig hjem

Alt man ser i studioet, er designet av Carolina og Vittorio, og det uvanlige er at selv om dette er arbeidsplassen deres, kan den raskt gjøres om til noe som minner mer om et hjem. Det meste av inventaret er nemlig bygd inn i moduler som skjuler et fullt utstyrt kjøkken, bad og en oppredd dobbeltseng.

© Silvia Tenenti - Tremodulen er minimal, helt fri for unødvendigheter. Her er vasken på badet – så enkelt kan det faktisk gjøres.

© Silvia Tenenti - Baderommet er et avlangt, smalt våtrom som er lagt inn mellom sengen og kjøkkenet.

© Silvia Tenenti - Hullene i døren sørger for at det kommer inn både lys og luft, ettersom badet ikke har noen vinduer.

Gammeldags stil i innovativ form

Stedet er fullt av kontraster: rene linjer i de store tremodulene, forseggjort stukkatur i taket, mykt lys som faller inn gjennom terrassedørene. Planter og blomster skaper liv mot betonggulvet, de industrielle møblene i jern og nakne rør.

I tillegg til møblene og inventaret har duoen også skapt det øvrige interiøret – alt fra bord og vaser på gulvet til hyller og trykk på veggene. Med den klassiske Murphy-sengen, skapsengen, er innredningen tradisjonell, men de to tenker design på en ny og innovativ måte. Slik får de maksimalt utbytte av de få kvadratmeterne man ofte må nøye seg med i en storby.

© Silvia Tenenti - Hyller, bord og stolen i jern er designet av Martinelli Venezia – sistnevnte er inspirert av den klassiske Thonet-stolen.

© Silvia Tenenti - Leiligheten har en liten terrasse, og den er viktig når studioet bare er på 50 kvadratmeter. Designparet har også lagd terrakottakrukkene.