Boliglykke på 40 kvadrat

I den lille leiligheten omgir Michael Christensen seg med alt han er glad i. Han kan både jobbe og bo – og ha mange gjester til middag.

Michael Kristensen har til og med kontorplass i den lille leiligheten i København.
© Andreas Mikkel Hansen

Michael Kristensen har fast jobb i Bangkok, og bor der mesteparten av tiden. Et lite krypinn i hjembyen er dermed helt perfekt!

– Jeg har kuttet det meste til et minimum, bortsett fra at jeg har prioritert å omgi meg med alle tingene jeg er glad i. Personlige bilder og ting med historie. Men det krever orden å bo smått, så man må like systemer – ellers går det ikke, ler han.

Spisebord og kjøkkenmoduler med hjul gir god plass når de rulles vekk.
© Andreas Mikkel Hansen

– Jeg har laget leiligheten som et stort hotellrom. Det betyr at jeg får levert mat når jeg har middagsgjester. Noe jeg ofte har, forteller han.

Spisebordet rommer mange når Michael inviterer gjester til middag. Det lille kjøkkenet er også funksjonelt, men han bestiller like gjerne festmåltider fra en av de nærliggende restaurantene. Lettvint og greit, som alt annet i leiligheten!

Både spisebord og kjøkkenmoduler har fått hjul, slik at de kan trilles bort. Modulene på hjul er ekstra dype, med god plass til oppbevaring. Det gir rom til både kjøleskap, kokeplate og vaskemaskin.

Perfekt seng for trangbodde: Sofaen kan brettes til en romslig seng.
© Andreas Mikkel Hansen

Sofaen er spesialbygd sånn at den kan «brettes» til å fungere som romslig seng. Er det noen sak?

Når gjestene har gått ruller han bort bordet, snur sofaen, rer opp sengen og slukker lyset.

Møbler som kan trylles om og stues vekk er fint om leiligheten er liten.
© Andreas Mikkel Hansen

Om dagen er den lange sofaen nettopp det. Om kvelden forvandles den imidlertid til en romslig dobbelseng. Spisebordet er på hjul, sånn at det kan trilles bort om natten.

En mørkeblå vegg får bildene til å tre ekstra godt fram.
© Andreas Mikkel Hansen

En vegg i leiligheten er malt mørk blå, og danner på den måten et rolig bakteppe for alle bildene og gjenstandene Michael er så glad i. At han jobber med mote, gjenspeiles i både bilder og bøker.