Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

14 tips til innredning på liten plass

Bor du smått, kan du leve smart og godt. Det er ingen grunn til å begrense seg selv om plassen er liten – her er våre beste interiørtips til deg som er trangbodd!

Multifunksjonelle møbler

© Produsenten

Multifunksjonelle møbler

Slanke, multifunksjonelle og strømlinjeformede møbler er nøkkelordet for små boliger. Stolen koster fra 4468 kr, Håg. Hyllesystemet Abel er lett å bygge ut og flytte på, fra 645 kr, Pur Norsk.

Velg tilbehør med omhu

© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Velg tilbehør med omhu

Tilbehør som personlige minner gir et rom karakter. Har du mange ting du er glad i, kan det fort se rotete ut hvis du setter alle på utstilling.

Roter tingene dine, og ha et par ting stående fremme om gangen. Resten gjemmer du i skapet slik at det ikke blir overfylt. Dette vil hjelpe deg med å skape et elegant uttrykk uten at det blir for kaldt og upersonlig.

Her er flere tips til hvordan du lager fine grupper av favorittingene dine!

Velg slanke og nøytrale møbler

© Produsenten

Velg slanke og nøytrale møbler

At sofaen Dyngja fra Getama virker nett, nesten svevende, er kanskje fordi den ser ut som at den er brettet i papir! Design Erla Sòlveig Òskarsdòttir, fra 31 850 kr, Ruths Design.

Har du sjekket ut denne nye sofaprodusenten ennå?

Kombiner stige og krakk

© Produsenten

Kombiner stige og krakk

Lagrer du ting i høyden, må det være enkelt å nå opp når du trenger dem. Stigekrakken Step Mini fra Stockholm Design House er enkel og åpen i formen, noe som gjør at den ikke blir så dominerende.

Step Mini har krok for å henges på veggen, og fungerer også utmerket som krakk.

Utnytt veggplassen

© Produsenten

Utnytt veggplassen

Det er ikke alltid det er plass til kommoder eller hyller som tar av gulvplassen. Er det veggplass igjen, er det nesten alltid plass til en liten hylle.

Ledge:able fra Anne Linde er genial til deg som bor trangt. Den lille vegghyllen har plass til nokså mye oppbevaring, samtidig som den er enkel og fin i formen.

Bruk den for eksempel som nattbord eller til oppbevaring av post og nøkler i entreen! 999 kr hos Hansenco.no.

Bruk hengende oppbevaring

© Jotun

Bruk hengende oppbevaring

Garderobeskap er praktisk, men noen ganger er det finere å jobbe på lag med rommets kriker og kroker. Montér en stang mellom to vegger, invester i fine kleshengere, og heng opp.

Marker gjerne garderobesonen med å male veggene rundt i en rolig farge, som kler rommet og klærne som skal henge der – Lady Balance 10246 Velvet fra Jotun, for eksempel.

Velg riktig farge på veggen

© Siren Lauvdal/ Jotun Lady

Velg riktig farge på veggen

Husk at mørke farger får ting til å virke mindre, mens lyse farger får rom til å virke store. Er du lei av hvite vegger, kan du velge en tone som f.eks. lys sand eller velge å bruke en mørk farge på en av veggene. Dette vil skape dybde i et rom.

Ikke vær redd for å bruke høyglansmaling. Spesielt ikke i små entreer og i gamle hus og leiligheter med trange rom i merkelige fasonger. Lyset reflekteres i fargen og gjør at plassen oppleves større. Men husk at jo mer glans det er i malingen, jo bedre vises ujevnheter i veggene.

Se årets trendfarger hos BoligPluss!

Utnytt plassen maksimalt

© John Bendtsen

Utnytt plassen maksimalt

Utnytt hver eneste mulighet til å skape lagringsplass. Bygg overskap helt opp til taket på kjøkkenet, eller i stuen.

Har du ikke råd til å bygge nytt, utnytt dødplassen over skapene. Bruk f.eks. kurver til til å skjule tingene i, så unngår du at det ser rotete ut.

Bruk kurver til oppbevaring

© Produsenten

Bruk kurver til oppbevaring

Solide kurver er ypperlige til oppbevaring av klær, blader og bøker, og gir et mykere og mer naturlig uttrykk enn firkantede kasser.

Disse fine kurvene kan du for eksempel ha skittentøy i. De heter Kryddad fra Ikea.

Få flere gode tips i vårt nyhetsbrev, da vel!

Skap et blikkfang i rommet

© Produsenten

Skap et blikkfang i rommet

Velg ett møbel eller én gjenstand som fokuspunkt i et lite rom. F.eks. et rundt bord i et hjørne eller et stort lerret eller speil for å lure øyet og få inntrykk av stor plass.

Slik skaper du blikkfang i interiøret.

TIPS! Plasserer du et speil som reflekterer et vindu på andre siden av rommet, vil det straks få rommet til å virke større.

Skulpturell og rommelig stol, Ensom, designet av Marte Frøystad for Bruunmunch, fra 16 745 kr, Illums Bolighus.

Sittebenk med oppbevaring

© Inger Marie Grini

Sittebenk med oppbevaring

Utnytt plassen under møblene for det den er verdt. Skal du ha en benk å sitte på? Ja, da velger du så klart en benk med gode oppbevaringsmuligheter under setet!

TIPS! Du kan også kjøpe skuffeseksjoner og forvandle dem til en benk ved å bare legge en fin pute i riktig størrelse oppå.

Sofabord med flere funksjoner

© Produsenten

Sofabord med flere funksjoner

I stedet for salongbord, bruk en puff med et brett til kaffekoppen. Da kan du også bruke den til å legge føttene på, og som ekstra sitteplass når du får besøk.

Et annet alternativ er kuber med lokk som bord. De kan også brukes som oppbevaringsplass.

På bildet: Puffen Boxy fra Raun, som er enkel å plassere et brett oppå.

Velg større, men færre møbler

© John Bendtsen

Velg større, men færre møbler

Du kan få et kompakt rom til å virke større ved å velge få store markante møbler i stedet for mange små. Men det er viktig at hovedmøblene harmonerer med hverandre i proporsjonene.

Spar penger på liten plass

© Andreas Mikkel Hansen

Spar penger på liten plass

Lær deg å sette pris på de mange fordelene ved liten plass. Små rom krever generelt færre møbler og tilbehør slik at du slipper godt unna budsjettmessig.

Her ses sofabordet Blocco Swiwel fra Leolux som er satt sammen av tre individuelle bord som måler 73 x 73 cm. Koster ca. 17.000 kr hos Black & White Studio.