Skap oppbevaringplass med denne populære trenden

Innebygde møbler gjør det stort i interiørverdenen for tiden. Vi gir deg inspirasjon til vakre og skreddersydde møbler til ditt hjem.

Om trenden

Med innebygde møbler sparer du plass, samtidig som du skaper rom for praktisk oppbevaring og hyggelige kroker i hjemmet.

Mange har tatt trenden til seg og skapt deres egne innebygde møbler ut av for eksempel IKEA-elementer. De innebygde møblene tenkes også mer og mer inn i designet og arkitekturen når det renoveres eller bygges nye hjem.

Vi har plukket ut smarte og ikke minst vakre innebygde møbler, som understreker hvorfor denne trenden har kommet for å bli.

LES OGSÅ

Bruk en blinddør

Spar både tid, krefter og penger ved å installere hyller i en gammel døråpning, istedenfor å fylle døråpningen fullstendig igjen.

Man trenger kun en plate på baksiden og et par hyller - så har du en innbygd hylle, hvor du kan stille ut fine ting eller oppbevare leker, som sett her.

Dersom du ønsker du å skape en naturlig sammenheng med rommet på den andre siden, kan du også droppe platen på baksiden og bare sette inn hyller, slik at man fortsatt kan se gjennom døråpningen. På den måten fungerer den innebygde hyllen som en smart romdeler.

Spar plass med et innebygd skap

Med dette innebygde skapet lykkes man virkelig med å utnytte takhøyden og skape massevis av praktisk oppbevaring.

Det fine skapet blender helt naturlig inn i rommet, da det følger rommets form. I tillegg har man valgt å lage et elegant hulrom i skapet, som kan fungere som både hylle og sitteplass. Hulrommet kan også innredes med en stang til kleshengere, hvor ytterjakker kan henge klar til bruk.

En praktisk og vakker hylle

Her har man innredet et lite innhakk i veggen med en elegant hylle, som i seg selv fungerer som en ganske ekstraordinær veggdekorasjon.

Hyllen har både åpne rom hvor bøker og fine ting kan utstilles samt skjermede rom, hvor man kan gjemme rot og nips. I tillegg til dette er det satt inn en liten benk som kan fungere som en fin lesekrok.

Frigjør kjøkkenbenken med innebygde hyller

Man kan aldri få for mye oppbevaringsplass på kjøkkenet og nettopp derfor er disse innebygde hyllene geniale.

Selv om de ikke rommer all verdens, er det en virkelig fin måte å utstille sitt yndlings servise på og gi kjøkkenet en personlig og hjemlig vri.

I tillegg til dette står de innebygde trehyllene i fin kontrast til de øvrige kalde fargene og materialene på kjøkkenet.

LES OGSÅ

Vegg-til-vegg hylle

De populære vegg-til-vegg hyllene skaper en helt unik stemning i ethvert rom. Siden hyllen går fra vegg til vegg, får den karakter av å være innebygget - noe som også gjør at den ser mindre dominerende ut i rommet.

Disse hyllene kan i tillegg fungere som et alternativ til en bildevegg eller et kunstverk, da du kan stille ut alt fra bøker til fine skulpturer, som kan være med på å definere stilen i rommet - akkurat som kunst kan.

Et hyggelig samlingspunkt

Det er ingenting som er så hyggelig som en alkove hvor familien kan samles til godnatt-historier og lek. Det kan være en god ide å innrede den innebygde sengen med puter, tepper og kanskje en lampe for å understreke den hyggelige stemningen.

Som prikken over i-en kan alkoven også fungere som en praktisk gjesteseng, slik at du slipper å finne plass til en sovesofa eller en ekstra seng.

LES OGSÅ

Et multifunksjonelt og innebygd møbel

Hvorfor ikke bruke plassen ved et stort vindusparti og bygge en kombinert benk og oppbevaringsmøbel, som man har gjort her?

Det fine, innebygde møbelet fungerer som en hyggelig lesekrok og hvileplass, hvor man samtidig kan oppbevare bøker og andre småting i de innebygde hyllene.

Innebygd seng med oppbevaringsplass

Dersom soverommet har lite med gulvplass, er det inspirasjon å hente her hvor man har laget en innebygd seng av et par klassiske IKEA kommoder.

Med denne smarte løsningen får man mye oppbevaringsplass, samtidig med at den hevede sengen gir rommet et unikt uttrykk.

En enkel og elegant løsning til badet

Det er både enklere og mer elegant med en innebygd såpe-hylle fremfor en av de klassiske hjørnehyllene i metall.

Det skapes en myk og mer diskret overgang med en innebygd hylle, som samtidig er praktisk da du kan lage den stor nok til å romme alle såpene dine - uten at den tar plass i rommet.