Mikrotrend: Det enkle liv

Nå er det det helt enkle livet som gjelder, også på gjenstandene vi omgir oss med. Og vi digger det!

16. juni 2014 av Cecilie Molvær Jørgensen

På bildet: Vi vil ha ekte, enkle varer av tre, naturbust, hyssing og keramikk- som fra shopfolklore.com. Andreas Engesviks Vang for Tonning er enkel og ekte.  Treasjetter fra Muubs. Amba Molly har tatt avstøpninger av ulike plastmugger og fusjonert dem i keramikk.

Vi leser Kinfolk. Shopper på slowfashionhouse.com. Melder oss på Food Studios-middager med kortreist og økologisk mat tilberedt på en åker/i et drivhus/uti skauen. Vi laster ned mindfulness-apper, baker surdeigsbrød, lager gulrotjuice og strikker. Surfer rundt på harvest.no og leser om Ronja Røverdatter-jenta som bor i en hule på Vestlandet. Kort sagt: Vi lengter etter en sloooow tilværelse. Okey, kanskje ikke alle. Men noe kan vi enes om: Vi vil ha det ekte. Det naturlige. Det nedstrippede og det ærlige.

På bildet: Vi lar også naturen hele oss - selvfølgelig - med naturlige, helst økologiske, produkter som aloe vera. Hjemmebakt? Klart det! Med utstyr fra slowfashionhouse.com.

Og alle disse strømningene gjenspeiler seg i gjenstandene våre. Shaker-stilen med sin nesten amish-aktige utstråling appellerer til oss mer enn noen gang. Behovet for nærhet til menneskene og gjenstandene vi omgir oss med får oss til å revurdere hvordan vi bruker både tiden og pengene våre. Og akkurat nå er det å samles rundt langbordet pyntet med artisjokker og fennikler, til et måltid tilberedt fra scratch, med hjemmebrygget øl i kannene, alt vi drømmer om.

Sanselig, håndlaget japansk keramikk fra craftslab.net.

Kanskje du også er interessert i...