© @teget

Redaktørens favoritter fra 3 days of design

En stol som ikke er en stol, en hittil ukjent lampe fra en av de mest innflytelsesrike arkitektene noensinne og en møbelkolleksjon i tre fra den norske designeren Anna Maria Øfstedal Eng er blant BO BEDREs redaktør Tonje Madsen sine favoritter fra 3 Days of Design.

© Anders Hviid

Ta-Ke 2 av Michael Anastassiades

Et av ukens store høydepunkter var Stilleben 2 – en utstilling hvor Michael Anastassiades presenterte noen av hans nyeste design sammen med utvalgte møbler fra Dansk Møbelkunst. Utstillingen er verdt et punkt i seg selv, men hvis jeg skal velge én design må det være gulvlampen Ta-Ke 2 fra Bamboo Lights kolleksjonen.

© Benjamin Lund

Sno Collection / Three by AHEC

Tre land, tre designere, tre tresorter, tre dager: det var utgangspunktet da The American Hardwood Export Council (AHEC) inviterte tre unge skandinaviske designere til å utforske potensialet i tre utvalgte tresorter. Hensikten bak prosjektet er å ta i bruk tresorter om ofte blir oversett i møbelindustrien til tross for at de faktisk har svært gode kvaliteter. Sno Collection er laget i amerikansk lønn og designet av den norske designeren Anna Maria Øfstedal Eng. Den har allerede fått internasjonal omtale, og jeg syns det er så gøy å se hvordan Anna har klart å overføre sitt eget stiluttrykk til denne kolleksjonen.

© @teget

Frame Curtain

Tenk at en tynn sort kant gjøre så mye med et uttykk. Frame Curtain er designet av Ana Kraš for &Drape, og jeg får assosiasjoner til Paris og Tokyo på samme tid. Disse vil jeg gjerne ha på soverommet!

© Nemo Lighting

Cabanon av Le Corbusier

Italienske Nemo Lighting avduket et hittil usett lampedesign av designet av Le Corbusier. Bordlampen Cabanon ble opprinnelig designet for og oppkalt etter Le Cobusiers egen hytte med samme navn, og det var visst nok her den franske arkitekten søkte tilflukt da han trengte en pause fra det parisiske bylivet. Lampen er laget i samarbeid med Le Corbusier Foundation og designen er basert på hans originale skisser. Så fin!