NY, NORSK PRODUSENT:
NY, NORSK PRODUSENT:

A part byr både på en permanent kolleksjon og en «limited collection» – begge bestående av et unikt knippe produkter.

© Produsenten

I særklasse

Det ligger i navnet – den nye, norske merkevaren A part går sin egen vei med produkter som både er design og kunst.

28. november 2018 av Linn Carin Dirdal

Det er en liten drøm som er blitt virkelighet når designerne Falke Svatun og Bjørn van den Berg nå går sammen med Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio, stylistene bak Kråkvik & D’Orazio, om å skape en ny, norsk merkevare.

– Bjørn og jeg tegner mye, men det er ikke alltid vi finner riktige hjem til produktene. Produsenter har vært interessert i å masseprodusere tingene våre, men de egner seg ofte bedre i mindre skala. Nå kutter vi et ledd, og for meg betyr det større frihet, sier Falke.

Tumble vase av Falke Svatun
ENDELIG:

Tumble-vasen av Falke Svatun ble første gang vist på den norske Structure-utstillingen under designuken i Milano i 2016, og er nå i produksjon.

© Produsenten
Vakkert metallskap av Bjørn van den Berg
FAST INVENTAR:

Bjørn van den Bergs Sheet-skap i aluminium er nå i A parts permanente kolleksjon, etter at det først ble presentert på den norske utstillingen i Milano i fjor. 

© Produsenten

A part består av to kolleksjoner – en permanent kolleksjon og en «limited collection». Den første serieproduseres og består i dag av Falkes Tumble-vase og Bjørns Sheet-skap, produsert i henholdsvis Portugal og Norge, mens den andre – som navnet tilsier – er av mer begrenset art. Denne består av objekter som balanserer mellom kunst og design, og produseres i små antall av designerne og kunstnerne selv. Kolleksjonen introduseres først med bordet Concrete av Pettersen & Hein.

Farget betongbord av Pettersen & Hein
UNIKAOBJEKT:

Bordet Concrete av Pettersen & Hein lages av kunstner- og designerduoen selv, og formidles gjennom A parts eksklusive «limited collection».

© Produsenten

Alle produktene er tilgjengelige via nettsiden apart.works og hos Kollekted by, Oslo-butikken som eies og driftes av Kråkvik & D’Orazio. Målet på sikt er at sortimentet skal distribueres via nøye utvalgte forhandlere i inn- og utland.

– Det er mange dyktige designere i Norge, men det mangler produsenter. De som finnes er bra, men det er plass til mange flere. Og i andre segmenter! 

Kjente norske designere og stylister
KOMPETENT KVARTETT:

Falke Svatun, Bjørn van den Berg, Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio står bak den nye, norske merkevaren A part.

Kanskje du også er interessert i...