– Denne stolen er designet spesielt til det nye Nasjonalmuseet

Multifunksjonelle møbler, unik katalansk arkitektur og designklassiskere innenfor belysning er blant redaktør Tonje Madsens favoritter akkurat nå.

Matias Moellenbach er et ungt designstudio som designer vakre objekter innenfor møbler og lys, og denne bordlampen er en av mine favoritter. Den er laget utelukkende av munnblåst glass og har en smart dimmefunksjon. matiasmoellenbach.com.

Sofaen DS-602 fra de Sede er både sær, rar og morsom på samme tid. Med en slik sofa har du et garantert blikkfang. desede.ch.

Portrait Chair er designet av Andreas Engesvik for Herman Miller og tegnet spesielt til det nye Nasjonalmuseet. Planen er at den vil komme for salg i en av museets butikker i løpet av 2022. nasjonalmuseet.no.

Muller van Severen har med sin rike fargepalett og minimalisiske design blitt et innflytelsesrikt designstudio. Boken Muller Van Severen: Dialouge er en hyllest til ti år med fargerike møbler, belysning og objekter fra den belgiske designduoen. 579 kr, adlibris.com

Ricardo Bofill er en katalansk arkitekt som beviser at tidløs arkitektur også kan være fargerik. Avbildet er boligprosjektet Xanadú i Alicante i Spania. Flere av prosjektene kan du se på ricardobofill.com.

Den verdenskjente arkitekten Ricardo Bofill døde tidligere i år, 82 år gammel. Boken Ricardo Bofill: Visions of Architecture, utgitt av Gestalten, samler noen av hans mest oppsiktsvekkende byggverk. Hvis den ikke allerede er en del av boksamlingen din, anbefaler jeg at du sjekker den ut. Bildet er fra lokalene til Taller de Arquitectura, Ricardo Bofills arkitektkontor, i Barcelona, Spania.

De Sedes DS-266-lenestol står høyt på ønskelisten. Den er unik og innovativ, og den foldede ryggstøtten kan justeres slik at du enkelt kan endre sittestilling fra sittende til liggende.

Fox Stool er designet av den svenske designgruppen Magniberg. Stolen har et enkelt formspråk og kommer i flere versjoner. Kan bestilles på studiox.dk.

Tadaima har tatt utgangspunkt i eldgamle te-tradisjoner og designet en lekker serveringsmugge i glass. Muggen rommer 180 ml og hensikten med størrelsen er å sikre at hver kopp blir porsjonert likt. Kan bestilles på tadaimacph.com.

© Åke E:son Lindman

House G er designet av arkitektkontoret Tham & Videgård. Hele prosjektet er fint, men trappen som går gjennom huset er noe helt eget.

Ingrid Bredholt har designet noen fantastisk vakre lamper for Gaia Oslo. Lampene er produsert lokalt på verkstedet til Hadeland Glassverk og kommer forhåpentligvis for salg snart.

Lotek-lampen ble designet i 1982 av Benno Premsela og er den i dag i dag fortsatt en av de mest kjente designklassiskerne innen nederlandsk belysning. De rene linjene og den enkle komposisjonen gir den et tidløst og vakkert uttrykk.