Slik bruker og styler du tørkede blomster

Strå, blomster, roser og buketter... De trenger ikke være friske for å være fine. Nå lar vi gleden vare og blomstene stå.

© Produsentene

Trend: tørkede blomster eller strå

Noe av det mest trendy du kan ha på stuebordet akkurat nå, er en skulpturell keramikkvase med tørkede blomster eller strå i. Noen vil tenke «Hva? Skal virkelig 90-tallets knusktørre støvfangere frem igjen?», andre vil nikke bekreftende og kaste et tilfreds blikk bort på den for lengst tørkede eukalyptusen som ble kjøpt for et par måneder siden.

Denne litt sære og poetiske varianten av den botaniske trenden er for dem som foretrekker det uperfekte fremfor det pyntelige og polerte, de som liker duse, støvete farger og de som er opptatt av bærekraftighet (det ser jo fint ut i et varighetsperspektiv at blomster får lengre livslengde). Om du vil gi det et forsøk, kan du neste gang du står i blomsterbutikken gå for den blomsten som vil visne vakrest. Eller plukke med deg en naken grein eller noen enkle strå hjem fra søndagsturen.

Naturen er evig aktuell som inspirasjon og dekor – og ser du nøye etter, er forfallet også ganske så beundringsverdig!

Tørket blomstersky: Stylisten Mary Lennox' svevende dekorasjon på Framas lanseringsevent av boken Dialogues inspirerer!

© Produsentene

Kunst i vase

Vasekunst: Glassprodusenten Iittala oppfordrer til å bryte etablerte regler og gå for det unike og sære i sin nye kampanje Flower Affair.

© Produsentene

Eukalyptus er veldig populær

Evighetsbukett: Tørket eukalyptus og hortensia i den svarte, matte keramikkvasen Cyclades fra Menu.

© Produsentene

Organisk formspråk

Organiske former: Den håndlagde vasen Morel av Sofia Tufvasson for Odem Atelier har et organisk formspråk og en matt overflate som passer godt til tørkede blomster!

© Produsentene

Tørket blomster

Tørket dekor: Stylist Kirsten Visdal bruker gjerne tørkede blomster som dekorasjon, slik som her for vårens interiørmesse Oslo Design Fair.

© Produsentene

Tapet med tørket blomster

Martin Bergström har laget tapet av blomster fra eget herbarium! Flora Hysterica, Photowall.

© Produsentene

Enkelt med tørkede strå

Trendy strå: Enkelt og vakkert med tørkede strå i vasen Dual Floor fra Ferm Living!