Sanselig svart på kjøkkenet

Et svart kjøkken kombinert med lunt treverk, eksponert mur og hvite vegger gir kontrastene som trengs for å skape et varmt og innbydende rom.

Svart kjøkkeninnredning
© Lisbett Wedendahl

Det er lett å forestille seg at en middag hjemme hos Luise og Rasmus kan trekke ut i de små timer. Kjøkkenet de har skapt er så godt å være i at det kan rett og slett være vanskelig å gå.

Den svarte innredningen fra JKE står i skarp kontrast til kritthvite vegger, mens det lyse gulvet i hvitlutet furu og den eksponerte murveggen gjør rommet sanselig og sjarmerende.

Funkisvillaen ble tidligere brukt som undervisningslokaler og bibliotek, noe som betydde at det var masse linoleum på gulvene og et virvar av datakabler som måtte fjernes før kjøkkendrømmen kunne realiseres.

 Lunt treverk og røff murstein
© Lisbett Wedendahl

Den svarte innredningen er modellen Siena fra JKE med svart benkeplate i stein for å komplettere uttrykket.

Innredningen er tøff og maskulin, men takket være lyse omgivelser, lunt tregulv i hvitlutet furuplank og en eksponert mursteinsvegg, oppleves rommet likevel sanselig og innbydende.

- Det er et trekjøkken, og vi kan se årringene, men samtidig er det en svart innredning som gir en røff stemning til rommet. Dessuten er svart en farge det er lett å mikse med andre, sier Luise.

- Vi blir nok ikke lei av dette kjøkkenet med det første!

 Skatter og souvenirer
© Lisbett Wedendahl

Luise og Rasmus reiser mye, og tar gjerne med seg souvenirer hjem - som hodepryden i fjær fra afrikanske zuluer. Rundt spisebordet står Hans J. Wegners Y-stoler fra Carl Hansen.

 Vinhyller av bordplanker
© Lisbett Wedendahl

I enden av rommet har Luise og Rasmus gjort plass til et avkjølt lagringsrom for vin, der flaskene ligger på hyller som Rasmus har laget av planker som var til overs fra spisebordet.

Selvmalt geometri
© Lisbett Wedendahl

Bak hyllen colourpop fra Areastore har Louise lagetBak hyllen colourpop fra Areastore har Louise laget geometriske figurer ved hjelp av teip og maling.

Kobberholderen er fra H. Skjalm P., mens kruset er designet av Donna Wilson.