
Fra industri til privathjem: Vi har samlet argumentene for og imot kjøkken i rustfritt stål
Stål er vakkert! Og kanskje er det derfor det har blitt et populært valg når kjøkkenet skal renoveres. Men før du selv velger et kjøkken i rustfritt stål, bør du ta en nærmere titt når eksperten legger frem argumentene for og imot.
AvKanskje har ikke stålet helt utkonkurrert treverket ennå...
Men hvis du scroller gjennom Instagram hvor det florerer med vakre hjem og renoveringsprosjekter, er det ingen tvil om at kjøkken i rustfritt stål gjør seg stadig mer gjeldende i norske hjem. Dette tyder altså på at stål har potensiale til å bli en solid konkurrent til de materialene som lenge har dominert kjøkkenverdenen.
Og denne observasjonen er noe Arkitekt MAA og Master i Bygningskultur hos kjøkkenfirmaet Kvänum, Dorthe Theilade, er enig i:
– Vi merker at interessen for stålfasader til kjøkkenet har økt så mye at vi nylig har lansert dem som en del av vårt sortiment, forteller Dorthe Theilade til Bo Bedre.
Industrielt, røft og eksklusivt
Med sitt metalliske preg tilfører stål en rå, kjølig og industriell følelse til rommet, samtidig som det oser av luksus og eleganse.
Stålkjøkken finnes både med klassiske, kantede hjørner, men vi ser også versjoner med avrundede hjørner som gir materialet et mykere uttrykk - og som samtidig også følger en av 2023s største kjøkkentrender.
Ta en titt på de vakre eksemplene av stålkjøkken nedenfor - og få Dorthe Theilades vurderinger angående fordeler og ulemper med stålkjøkken.