Kjøkkeninspirasjon: 8 lekre kjøkken vi bare elsker!

Å, som vi digger gode kjøkkenløsninger som også er en fryd for øyet. Her får du et knippe kule, koselige, stramme og gjennomtenkte kjøkken til inspirasjon!

Kjøkken til inspirasjon

Kjøkkenet er ofte det rommet i hjemmet som vi benytter mest, og derfor mener vi at det fortjener litt ekstra kjærlighet og omtanke. Trenger du kjøkkenvegg-inspirasjon for å kunne velge de helt riktige fargene? Eller trenger du idéer og tips til noen geniale kjøkkenløsninger til en klønete romløsning?

Vi har samlet sammen 8 fine kjøkken som garantert vil gi deg den kjøkkeninspirasjonen du trenger for å komme i gang!

Psst.. Har du et stort kjøkken med god plass? Vi gir deg 12 flotte kjøkkenøy idéer her.

1. Smarte kjøkkenløsninger

Dette kjøkkenets avbuede form og klønete vinkler gjør at kjøkkenfrontene ikke kan henge sammen på en naturlig måte. Løsning ble imidlertid å følge veggens naturlige kanter, hvor kjøkkenbenken allikevel knytter alle frontene sømløst sammen. En front er plassert under den vakre kjøkkenviften i murstein.

Hele innredningen har en helt unik sammensetning av nytt og gammelt, og skaper et sjarmerende uttrykk til det lille, men intime kjøkkenet.

Se resten av bildene og få mer inspirasjon til kjøkken her.

Elsker du lyse og fine kjøkken - akkurat som oss? Få mer inspirasjon til hvordan du kan bruke pastellfarger her!

2. Betong og tre på kjøkkenet
© Birgitta Wolfgang

2. Betong og tre på kjøkkenet

Røff betong og varmt treverk står i fokus på dette stilrene kjøkkenet.

Det flommende lyset understreker kontrasten mellom den strenge betongen og kjøkkenfrontene i varm alm. Armaturen i messing er fra Vola.

Fargepaletten går i hvitt og grått, men blir myket opp av det varme treet. Flisene over kjøkkenbenken skaper spennende struktur i alt det hvite. Den enkle hyllen gir inntrykk av å nærmest sveve over kjøkkenbenken.

Trenger du inspirasjon til fine kjøkken med lyst tre? Sjekk ut Oslo-leiligheten med det flotteste kjøkkenet i heldekket tre.

3. Mørk minimalisme

Dette kjøkkenet har et røft, industrielt preg, som mykes opp av det flotte originale tregulvet. Mørke kjøkkenløsninger kan nemlig skape en god stemning når det kombineres med lyse elementer og riktig belysning.

Både den inspirerende kjøkkenveggen og -taket har samme farge som kjøkkenløsningen, og gjør hele rommet gjennomført og eksklusivt. Et speil i sokkelen sørger for at hele kjøkkenet får et svevende og lett uttrykk til tross for dens mørke nyanser.

Se resten av den flotte bygårdsleiligheten i Oslo her.

4. Herskapelig og lyst

I denne villaen har de hentet kjøkkeninspirasjon fra det gamle Romerriket! De to buene som går igjen i både inngangspartiet til kjøkkenet og i veggen gir en vakker dybde, og dessuten en naturlig og uanstrengt oppbevaringsplass til krydder og dekor. En diskre, men genial kjøkkenløsning spør du oss!

De grønne plantene på veggen komplimenterer de klassiske buene, og gir assosiasjoner til oldtidens romerske palass.

Fargepaletten leker lett mellom grønn, hvit, oransje og natur, som gir et interessant, men luftig uttrykk.

SE FLERE bilder av det fine kjøkkenet i herskapsvillaen her!

5. Vidåpen kjøkkenløsning
© Jonas Bjerre Poulsen/ Chilli Media/ House of Pictures

5. Vidåpne kjøkkenløsninger

Noen ganger er det helt på sin plass å drømme om en varmere klimasone: Dette huset i Los Angeles har skyvedører i glass som kan åpnes helt, slik at uteplass og kjøkken nærmest glir sømløst i hverandre.

Mørkt tre danner en fin helhet mellom interiør og uteplass, og de ikoniske spisestuestolene av Charles og Ray Eames er tatt i bruk på begge spiseplassene.

TIPS! Bruk det samme gulvmaterialet på uteplassen som i spisestuen om du også har skyvedører til veranda eller terrasse. Sørg for å velge f.eks frostsikre fliser – dersom du da ikke bor i Los Angeles ...

Få kjøkkeninspirasjon til flere åpne kjøkkenløsninger ved hjelp av store vinduer her!

6. Lekende farger

I denne Oslo-leiligheten var de ikke redd for å innrede med farger, og paret endte med å hente kjøkkeninspirasjon fra middelalderparken utenfor.

Med sol fra morgen til kveld påvirker skiftende lysforhold nyansene i rommet, og kjøkkenfrontene fra Nordmax skifter i deilige og matchende toner gjennom døgnet.

Gulvet med fiskebensmønster er dessuten med på å skape mer lek i innredningen. Trepanelet i midten av kjøkkenet henter opp de naturlige materialene fra gulvet, og skaper en naturlig balanse for øyet.

Få mer kjøkkeninspirasjon i vårt nyhetsbrev!

7. Kjøkken til ro og hygge

Vi får rett og slett ikke nok av rosa, fine kjøkken, og spesielt når fargekombinasjonen er så søt som her. Fargepaletten og kjøkkenfrontene er nøye utvalgt, og kjøkkenløsningen er designet i samarbeid med Sigrid Aalstad, interiørarkitekt i Oslo Interiør.

Den innebygde kjøkkenløsningen med benk er prioritert fremfor mer benke- og skapplass, og inviterer derfor til sosial omgang og hyggelige stunder. På late dager kan man trekke seg tilbake og skue utover utsikten eller slappe av med en bok.

Se resten av det hyggelige kjøkkenet her

8. Heldekt i tre

Tre i alle sorter er fullt tilbake i trendbildet. På dette kjøkkenet gikk eierne for et kjøkken komplett iført varm og naturlig eik. Innredningen er fra Garde Hvalsøe, og er et forsøk på å se hvor vakkert eiketre kan se ut når det er sammensatt ned til hver minste detalj. Tregulvet er også i eiketre, og sørger for at hele kjøkkenet har et lunt uttrykk. Kjøkkenveggen er imidlertid holdt hvit for å skape et nøytralt uttrykk man aldri vil gå lei av.

Lyset over kjøkkenøya er fra Anour og det matchende fuglebildet er av Troels Carsson.

Se resten av boligen og hent inspirasjon til kjøkkenet ditt her!