8 lekre kjøkken vi bare elsker!

Å, som vi digger gode kjøkkenløsninger som også er en fryd for øyet. Her får du et knippe kule, koselige, stramme og gjennomtenkte kjøkken til inspirasjon!

1. Kjøkken med smart planløsning
© Inger Marie Grini

1. Kjøkken med smart planløsning

Kjøkkenets u-form danner en god arbeidsplass. Halvøya med hyllevegg på utsiden definerer skillet mot stuen, samtidig som den skaper en overgang ved å være et stuemøbel.

Skuffefrontene er laget av ett sammenhengende stykke eikefinér. Den seks centimeter høye skyggelisten mot gulvet gjør at kjøkkenet nærmest svever.

2. Betong og tre på kjøkkenet
© Birgitta Wolfgang

2. Betong og tre på kjøkkenet

Røff betong og varmt treverk står i fokus på dette fantastiske kjøkkenet.

Det flommende lyset understreker kontrasten mellom den strenge betongen og kjøkkenfrontene i varm alm. Armaturen i messing er fra Vola.

Fargepaletten går i hvitt og grått, men blir myket opp av det varme treet. Flisene over kjøkkenbenken skaper spennende struktur i alt det hvite. Den enkle hyllen gir inntrykk av å nærmest sveve over kjøkkenbenken.

3. Svart og tøft kjøkken
© Jan Verlinde/ Inside Living

3. Svart og tøft kjøkken

Dette kjøkkenet har et røft, industrielt preg, som mykes opp av de nostalgiske flisene på gulvet. Den store komfyren fra Aga spiller hovedrollen i rommet, og står godt til den svarte kjøkkeninnredningen og de mørke veggene.

TIPS! Slik lykkes du med svart kjøkken

Et spisebord i lyst tre med hvite spisestuestoler bryter med alt det mørke og skaper en innbydende spiseplass.

Se resten av det svarte, dramatiske huset her!

4. Hvite vegger og lyst tre
© Inger Marie Grini

4. Hvite vegger og lyst tre

På dette vakre trekjøkkenet ble de kvadratiske gamle vinduene ble byttet ut med store skyvedører i glass, og den nye kjøkkenløsningen er blitt både moderne og åpen. Dette åpnet opp for et fantastisk gjennomlys og en spektakulær utsikt, og understreket detaljer som vinduene i toppen av innerveggen.

Fra stuen og spisestuen ser kjøkkenbenken fra Multiform mer ut som en skjenk, godt hjulpet av de hvite anonyme overskapene. Eikebordet og stolene er klassisk dansk design av Hans J. Wegner.

SE FLERE bilder av kjøkkenet her!

5. Vidåpen kjøkkenløsning
© Jonas Bjerre Poulsen/ Chilli Media/ House of Pictures

5. Vidåpen kjøkkenløsning

Noen ganger er det helt på sin plass å drømme om en varmere klimasone: Dette huset i Los Angeles har skyvedører i glass som kan åpnes helt, slik at uteplass og kjøkken nærmest glir sømløst i hverandre.

Mørkt tre danner en fin helhet mellom interiør og uteplass, og de ikoniske spisestuestolene av Charles og Ray Eames er tatt i bruk på begge spiseplassene.

TIPS! Bruk det samme gulvmaterialet på uteplassen som i spisestuen om du også har skyvedører til veranda eller terrasse. Sørg for å velge f.eks frostsikre fliser – dersom du da ikke bor i Los Angeles ...

6. Stuefølelse på kjøkkenet
© Felix Forest/ Living Inside

6. Stuefølelse på kjøkkenet

Kjøkkenet er innredet mer som en stue enn som et typisk kjøkken – helt i tråd med dagens trender. Bordlampen fra Rubn på kjøkkenbenken og det nydelige tregulvet gir rommet en varm og innbydende stemning.

Spiseplassen er hyggelig og romslig med bord fra Heerenhuis, dekket med messing, spisestolene PP68 av Hans J. Wegner for PP Møbler

Få mer kjøkkeninspirasjon i vårt nyhetsbrev!

7. Kunst skaper atmosfære på kjøkkenet
© Birgitta W. Drejer

7. Kunst skaper atmosfære på kjøkkenet

Dette lyse og harmoniske kjøkkenet gir også en god stuefølelse – noe som var viktig for familien som bor her.

Kunst på veggene bidrar til å øke trivselen og intimiteten, og på kjøkkenet har de også fått plass til en lenestol og en briks for ytterligere stuefølelse.

Se resten av det lekre kjøkkenet her!

Kjøkkenveggene er malt i fargen Lamp Room Gray fra Farrow & Ball.

8. Et sant allrom
© Mikkel Adsbøl

8. Et sant allrom

For en eventyrlig takhøyde! I det store allrommet som rommer både kjøkken, stue og spisestue, står massive søyler i beiset og oljet furu.

Kjøkkenet er laget i røkt eik av Københavns Møbelsnedkeri, mer som et møbel, mindre som en typisk kjøkkeninnredning. Lampen av messing er produsert av Claus CPH.

Se resten av den fantastiske boligen her!

Blåfargen 60 Bagdad Gray fra Flügger går igjen i nesten alle rom.