Kjøkkenfirmaene snur pastelltrenden på hodet

Fine pastellfargede pyntegjenstander og nips har lenge dominert i kjøkkenet. Nå snur trenden fullstendig.

Om trenden

Pastellfarger har kommet for at bli i hjemmene våre. Vi har lenge sett at pastellfarger har vært dominerende når det kommer til pyntegjenstander og tilbehør i hjemmet, mens de større flatene ofte holdes i nøytrale farger. Alt fra servise, vaser, glass og mye annet har vært å finne i de sarte, fargerike nyansene den seneste tiden.

Nå snur imidlertid kjøkkenfirmaene trenden på hodet ved å la de fine pastellfargene være dominerende i selve kjøkkendesignet, mens nips og pyntegjenstander holdes i nøytrale, avdempede farger.

Alt fra grønne, blå, gule og ja til og med rosa kjøkken er å finne hos de store kjøkkenfirmaene. Vi går dermed en modig trend i møte hvor de vakre pastellfargene kommer til å dominere i innredningen, mens de nøytrale fargene nedtones så kjøkkenet for alvor kan komme til sin rett.

Lær mer om den nye trenden her, hvor vi har samlet en rekke inspirerende og ikke minst (pastell)fargerike kjøkken til deg.

Rosa på rosa

Ved å kombinere dette sarte, rosa kjøkkenet med samme fargenyanse på veggen klarer man virkelig å la den vakre fargen dominere i rommet. Nipset er holdt i nøytrale toner mens flotte grønne planter fungerer som en naturlig kontrast til de fargerike overflatene.

Vårfølelser i kjøkkenet

Man kan da ikke annet enn å bli glad av et helt gult kjøkken. Den sarte, gule fargen fungerer som blikkfang og kjøkkenet krever ikke fargerikt tilbehør for å tre i karakter. Tvertimot fungerer benkeplaten med innslag av jordtoner som en god og nedtonet kontrast til den oppsiktsvekkende fargen.

Babyblått kjøkken

Den fine, babyblå fargen på dette kjøkkenet står pent til treelementene på stolene og gråtonene i gulvet. Detaljene på kjøkkenet er holdt i nøytrale farger, hvilket lar kjøkkenet skille seg ut og tre i karakter.

Lyserosa kjøkkendrøm

Den sarte, lyserosa fargen, det fine messingarmaturet og det populære fiskebeinsmønsteret på gulvet gir alt sammen dette kjøkkenet et luksuriøst og gjennomført uttrykk. Kjøkkenets fremtredende farge komplimenteres av lyse vegger og gulv, som lar fargen spille hovedrollen uten å bli for dominerende i kjøkkenet.

Minimalisme forkledd i pastellfarger

Pastellfargene har også sneket seg inn i klassiske, minimalistiske kjøkkendesign. Her ses en flott grønn pastellfarge kombinert med grep og emnehette i gull. Ved å la den grønntonen være den eneste fargen i rommet får den lov til å dominere, selv om den er forholdsvis nøytral og sart.