Bli med inn i herskapsvillaen som er som tatt ut av en drøm

Innredningen er kjennetegnet av en perfekt kombinasjon mellom hotellstemning og veloverveide fargevalg. Bli med inn i boligens stilfulle verden fylt med marmor, messing og blå toner.

Den majestetiske trappen er kledd med grønn velur og lister i messing. De originale trepanelene på veggene har familien bevart. Den store lampen er fra Galilee Lighting.

© Mikkel Dahlstrøm

Mørkeblå toner, den store sofaen fra Bolia og de dekorative taklampene fra Baxter dominerer stuen. Velurgardinene og putene bryter fargevalget og er et lunt innslag i de kjølige nyansene. Sofabord fra Ferm Living.

© Mikkel Dahlstrøm

Kjærlighet ved første blikk

Etter å ha tilbrakt en årrekke i hovedstaden, fant Line og Jacob Blirup Bidstrup ut at det var på tide med noe nytt. Da familiens drømmehus plutselig kom på markedet, slo ekteparet til og skrev under på kjøpekontrakten. Det var spesielt Jacob som så alle mulighetene i den ærverdige bygningen og de originale detaljene man sjelden finner i dag. Line på sin side, var mer betenkt.

– Huset var gammelt og i dårlig stand. Prosjektet virket litt uoverskuelig, men Jacob jobber i byggebransjen, og derfor så han potensialet huset hadde. Han hjalp meg å se det, og fikk meg til å innse at vi var nødt til å gå for det, forteller Line.

Den store sofaen er romslig og har mer enn nok plass til hele familien.

© Mikkel Dahlstrøm

Husets eier Line står ved kjøkkenet foran en dekorativ plantevegg fra Nature Impact.

© Mikkel Dahlstrøm

Respekt for husets historie

Line og Jacob hadde tidligere renovert en annen villa, så selve prosessen var ikke helt ukjent for dem.

For Line og Jacob var det viktig å renovere villaen med respekt for historien. Samtidig har de vært nødt til å ta hensyn til at de er en barnefamilie. Det er lagt vekt på gode, solide materialer med lang holdbarhet. Alle badene i huset har fått marmorfliser, og i alle rom har de lagt fiskebeinsmønstret eikeparkett. Begge deler bidrar til at villaen har fått den hyggelige stemningen paret var ute etter.

De store marmorbuene på kjøkkenet og over komfyren er noe av det paret liker best. I tillegg er det buer over vinduene og åpningene til kontoret og spisestuen. Kjøkkenet er fra Svane og taklampene fra Nordic Tales.

© Mikkel Dahlstrøm

I spisestuen står bordet Jacob har lagd selv. Bordplaten er i eik, og beina er støpt i terrazzo. Stolene er fra Sibast Furniture og barstolene ved kjøkkenøya er fra Bruunmunch.

© Mikkel Dahlstrøm
Å bevare så mange originale detaljer har helt klart vært krevd mer tid og penger enn om vi ikke hadde gjort det, men fordi huset har fått så mye kjærlighet og omtanke, er det ekstra gledelig å se det blomstre igjen. — Line Blirup Bidstrup

Fra soverommet er det adgang til et av Lines favorittrom – husets walk-in-closet. Lampen i taket er fra Oi Soi Oi.

© Mikkel Dahlstrøm

Det store speilet i gull er et bruktfunn fra DBA.

© Mikkel Dahlstrøm

Med øye for det originale

Selv om boligen har gjennomgått en omfattende modernisering, har Line og Jacob bevart så mange som mulig av de originale detaljene.

– Stukkaturen og rosettene i taket var i god stand, så takene har vi bare malt. I tillegg har vi beholdt de høye panelene som var i trappeoppgangen og i rotunden, og det gamle tretaket i tv-stuen. Der står det også en kakkelovn som vi prøver å få liv i igjen, forteller Line.

– Å bevare så mange originale detaljer har helt klart vært krevd mer tid og penger enn om vi ikke hadde gjort det, men fordi huset har fått så mye kjærlighet og omtanke, er det ekstra gledelig å se det blomstre igjen.

Håndvasken fra Viadurini er nærmest som et kunstverk på det store badet. Den messingbelagte armaturen er fra Vola, og speilet på veggen er fra Ferm Living.

© Mikkel Dahlstrøm

Alle baderommene i huset er renovert med marmor og messing.

© Mikkel Dahlstrøm

En blå tråd

Innredningen har også tatt mye tid og planlegging, og det har vært avgjørende å finne riktige møbler og farger. Line og Jacob har valgt å gi hvert rom sin farge, slik det opprinnelig var – enda en detalj som sørger for at husets historie lever videre. Paret har valgt dempede, moderne toner, og det går en klar blå tråd gjennom hele huset. I tillegg til de vakre fargekombinasjonene har Line og Jacob forsøkt å innrede med møbler og interiør som er unike og langt fra allemannseie.

En stor plassbygd seng står midt i soverommet til Line og Jacob. Sengen er hevet for at de skal se utsikten når de våkner. Sengegavlen er spesiallagd hos en møbeltapetserer, og den store velurgardinen bak sengen fungerer som skillevegg mot garderoben. Det dekorative tapetet er fra Tapet-Cafe, og lampene er fra Flos og Petite Friture.

© Mikkel Dahlstrøm

Fra soverommet er det utgang til villaens tårn som er innredet med en spesialbygd benk med velurputer. Der kan man sitte og nyte utsikten over byen. Det vakre tapetet fra Tapet-Cafe står godt til de originale panelene.

© Mikkel Dahlstrøm

I garderoben er stilen som i resten av huset, med fargede vegger, fiskebeinsparkett, marmor og messingdetaljer. Vasen er fra Claybybond.

© Mikkel Dahlstrøm

"Vi liker å omgi oss med møbler som ikke alle har"

– Vi liker å omgi oss med møbler som ikke alle har. Mange av lampene er av mindre kjente designere og kjøpt i Italia, og spise-bordet har Jacob lagd selv. I stedet for å bruke bare danske design-klassikere har vi valgt å innrede mer moderne for å skape kontrast til husets herskapelige byggestil.

Det store badet er nærmest delt i to av marmor forhøyningen med dusj og badekar. Fra badekaret har de en fantastisk utsikt. Flisene er fra HL Keramik, armaturen fra Vola og badematten fra Ferm Living.

© Mikkel Dahlstrøm

Det første rom møter deg når du kommer inn i huset, er en fantastisk rotunde. Derfra får du et kikk opp til alle etasjene. Den skulpturelle lampen er fra Studio Italia.

© Mikkel Dahlstrøm