© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen

Et kjøkken med plass til både ro og hygge

Da Kristin Kokkersvold (44) og Magnus Green (45) skulle pusse opp kjøkkenet i det gamle gårdshuset fra 1890-tallet, var det god plass og varige materialer som stod øverst på ønskelisten.

Med rom for god mat og hygge

– God mat og vin er viktig for oss, så da vi skulle pusse opp kjøkkenet, var ønsket å skape et rom med plass til både å lage mat og spise sammen med venner og familie.

Kristin, som er grunnlegger og daglig leder i det kreative studioet Studio Netting, er ganske bestemt på hvordan hun vil ha det. Fargepaletten og linoleumsfrontene hadde hun brukt flere år på å bestemme seg for. Selve utformingen har hun designet i samarbeid med Sigrid Aalstad, interiørarkitekt i Oslo Interiør.

Kristin og Magnus tilbringer mye tid på kjøkkenet. Fra høyre står en skål og vase i keramikk designet av Guri Sandvik. Den brune oppbevaringskrukken er designet av Ronja Danell og lånt hos Luck i Oslo. Til venstre står en glassmugge designet av Jonah Takagi for Nedre Foss. Vannglassene er Seche Studio for Holmegaard. På spisebordet står en stor vase i keramikk designet av Ludvig Wiese og lånt fra Luck. Fatet er håndlaget fra Kana London. Gulvteppet er fra Sera Helsinki og lånt fra den lille interiørbutikken Grün i Oslo

© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen

I den såkalte lesekroken har Kristin fått spesialbygget en sittebenk som rommer tre store skuffer til oppbevaring av tørrvarer. Pledd og puter, designet av Anderssen & Voll for Røros Tweed. Krakk designet av Erik Wester for Tonning & Stryn.

© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen

Spesiallaget spisebord med plass til alle

– I stedet for en kjøkkenøy, valgte vi å ha et spisebord som kan trekkes ut og forlenges når vi har gjester. Det fungerer veldig fint og gjør at spisebordet er i bruk hver eneste dag, i motsetning til før, da det som regel stod urørt i det som tidligere var spisestuen.

Det er Hamran Snekkerverksted som har bygget kjøkkenet. Hvert eneste element er spesiallaget og tilpasset parets behov.

– For oss var det viktig at kjøkkenet var bygget for å vare. Vi har ikke tenkt å pusse opp hvert femte år – det er ikke bærekraftig. Hamran kunne lage det vi ønsket oss, i solide materialer, uten å måtte inngå kompromisser.

© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen
© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen

Prioriterte egen lesesone

Den såkalte lesekroken ble til underveis. Vinduene i gamle 1890-gårder er nemlig så lave at veggen den lange veggen med vinduer ikke var egnet til kjøkkenbenk. Kristin hadde sett noen fine benker på Instagram, sammen med Sigrid og Hamran kom vi opp med en benk som også har plass til oppbevaring. Benken og kroken er perfekt å servere et glass vin til gjester mens de venter på middag.

– På fredager elsker jeg å sitte der etter jobb å pusle med noe mens Magnus lager pizza til oss.

© Foto: Inger Marie Grini / Styling: Silje Aune Eriksen