Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

11 sosiale kjøkkenøy-ideer

Hvis kjøkkenet er husets hjerte, er kjøkkenøya selveste kjernen. Den fungerer både som samlingspunkt og arbeidsstasjon, samtidig som den gir rommet personlighet. Bare se her!

Som en del av stuen

© Mikkel Adsbøl

Som en del av stuen

En mørk brun kjøkkeninnredning, laget i røkt eik av Københavns Møbelsnedkeri, er et nydelig valg i denne åpne løsningen. Nesten så du ikke ser at det er et kjøkken ved første øyekast!

Messingdetaljene er nydelige til treverket. Og legg merke til hvordan lampen (produsert av Claus CPH) over kjøkkenøya bidrar med fint arbeidslys, uten å gå på kompromiss med resten av stilen.

En velholden kokebokhylle bidrar også til følelsen av et kjøkken som er godt integrert i stuen.

Se resten av den vakre, danske boligen her.

Plass til små kokker

© Inger Marie Grini

Plass til små kokker

Kjøkken fra Boform legger til rette for godt samarbeid og sosialisering. Kjøkkenøya har en ekstra vask, som skal i hovedsak brukes til mat- og håndvasken, mens oppvasken gjøres i vasken mot veggen.

På enden av øya har de minste kokkene i familien fått sin egen stasjon, som er litt lavere enn resten.

Sniker seg under taket

© Jens Barslund

Sniker seg under taket

Skråtak kan være utfordrende for innredningen. Denne rause kjøkkenøya utnytter arealet på en smart måte. Øya er bygget opp med utgangspunkt i moduler fra Modulia.

Herfra har eieren, som er gründeren bak et kjent interiørmerke, god kontakt med gjestene.

Glidende overganger

© Birgitta Wolfgang

Glidende overganger

Dette kjøkkenet fikk plass i en helt ny del til det viktorianske huset i London. Dermed var det fullstendig opp til eierne å skape sitt drømmekjøkken.

Resultatet er superkult, en virkelig moderne kontrast til resten av boligen. Kjøkkenet er spesialbygget i betong og alm.

Kjøkkenøya går over til å bli kjøkkenbord ved å senke benkeplaten i betong ned ett nivå. Både plassbesparende og vakkert!

En smart, liten øy

© Tia Borgsmidt

En smart, liten øy

Du trenger ikke mye plass for å ha nytte av en kjøkkenøy. Denne nette saken er bygget av innredning fra Ikea, med en benkeplate i betong som eieren har støpt selv.

10 tips til å lykkes med svart kjøkken hos BoligPluss!

Se, den svever!

© Camilla Lindgren-Aspaas

Se, den svever!

Jakten på et nytt kjøkken begynner ofte med leting på internett etter inspirasjon. Det gjorde det også for dette danske paret, som som fant på en helt original løsning da de skulleinnrede et gammelt fabrikklokale.

Mellom to robuste stolper fikk de montert en kjøkkenøy som ser nesten svevende ut!

Den fungerer både som koketopp og som en elegant og luftig romdeler. Smart utnyttelse av eksisterende arkitektur, og et skikkelig blikkfang i et stort, åpent rom.

Industrielle takter

© Anders Hviid/Vipp

Industrielle takter

Hvis du først har god plass, hvorfor ikke dra på med en seks meter lang kjøkkenøy? Én god grunn kan kanskje være at det blir veldig tungt. I hvert fall hvis du skal ha en massiv benkeplate i stål ...

Det fikk Michal, som bor i denne leiligheten erfare. Men han er lidenskapelig opptatt av matlaging, og er storfornøyd med resultatet. Det skjønner vi godt!

Ja, benkeplaten måtte heises inn gjennom vinduet med kran – men så ble det også fantastisk kult! Skapdører av japansk bambus er også en fin detalj.

Enkelt og effektivt

© Inger Marie Grini

Enkelt og effektivt

Arkitekt og møbeldesigner Nikki Butenschøn tegnet denne løsningen for det norske skuespiller-paret.

Den enkle, men svært dekorative, øya glir sømløst inn blant den eksisterende kjøkkeninnredningen fra Kvik.

Vi elsker hvordan det lyset treet og den enkle utformingen gir kjøkkenet et utpreget skandinavisk preg.

Lyst på mer kjøkkeninspirasjon og andre nyheter fra design- og arkitekturverdenen? Abonner på vårt nyhetsbrev!

Mørkt og maskulint

© Kira Brandt

Mørkt og maskulint

Den designbevisste eierentegnet like gjerne kjøkkenet selv, for å få det akkurat som han ville. Eksklusive materialer som svart marmor og teak bidrar til det råflotte, utpreget maskuline uttrykket.

I et gammelt, industrielt rom med autentiske bjelker blir kontrastene ekstra interessante.

Inkluderende og praktisk

© Christian Schaulin

Inkluderende og praktisk

I denne fantastiske betongboligen i den svenske skjærgården har kjøkkenet fått lavere tak enn den tilstøtende stuedelen.

Innredningen er plassbygget av en snekker, og den store øya har fått benkeplate i marmor. Her kan tilskuere sitte på barstoler, mens kokken jobber.

En skikkelig arbeidsstasjon

© Kvik

En skikkelig arbeidsstasjon

Hobbykokken har godt med boltreplass på dette møbelet fra Kvik (modellen heter Mano Cima).

Skuffer og skap er i massivt tre, og sammen med den svarte fargen blir øya et skikkelig statement i rommet. Helt klart ekstra staselig i et luftig rom som dette.

Se flere nyheter til kjøkkeninnredningen her.

Relaterte artikler