Mislikt materiale er tilbake på moten: Bare se dette flaskegrønne kjøkkenet

Myk linoleum i en flaskegrønn nyanse gir dybde til dette flotte kjøkkenet der takhøyden er på seks meter.

Det mørkegrønne kjøkkenet skaper en spennende dynamikk i det lyse rommet med raus takhøyde. Herfra er det direkte utgang til terrassen og hagen, mens det er flott utsikt fra den åpne overetasjen. Kjøkkensonen rammes inn av et rått betonggulv, og kanner fra Muubs og Frama er brukt som vaser på benken.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Linoleum er kommet tilbake

Da linoleum begynte å dukke opp i private hjem på 50-tallet, ble det raskt et populært materiale – en trend som varte ut 70-årene. Etter noen år på oppussingens skraphaug er naturmaterialet nå dukket opp igjen, ikke overraskende med tanke på at det både er lett å vedlikeholde og svært funksjonelt. I dette kjøkkenet, som ligger nord for København, er det myke, taktile og varme materialet brukt på alle skap- og skuffefronter – i en dyp, flaskegrønn farge. Her bor Majken Elisa Holm og mannen Steffen. I det 25 kvadratmeter store kjøkkenet er det seks meter under taket, og svært godt lysinnfall.

Friske urter er et fast element i matlagingen til familien, og de dekorerer også det grønne kjøkkenet. Disse er fra Stalks & Roots. De store svarte muggene er fra Muubs, akkurat som den hvite muggen fra Frama, brukes som vaser. Skjærebrettet er fra Broste, mens bestikk og teskje er fra Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

– Vi valgte et mørkegrønt kjøkken ettersom huset er veldig lyst med store vinduer og over seks meter under taket. At det ble linoleum på kjøkkenfrontene fra &Shufl skyldes at det er et lekkert, mykt og taktilt materiale som er behagelig å ta på. Samtidig har det en matthet som gir fargene en spesiell glød, forteller Majken.

Kjøkkenøyen er også kledd i linoleum, som står svært godt til messingen på håndtak og armatur, samt den italienske marmorflisen på veggen over kjøkkenbenken.

Messingdetaljene lyser opp på de grønne frontene og skaper et mer eksklusivt preg.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

– Det vi er gladest for på kjøkkenet, er kombinasjonen av den grønne fargen og messingen, samt den store kjøkkenøya der det er god plass til mange gjester. Vi er også veldig fornøyde vintagelampen i taket, Christiansborg, som ble designet av Vilhelm Lauritzen på 50-tallet. Den passer perfekt til alt det nye, sier Majken.

På endeveggen og benken under har paret valgt en keramisk flis med marmorlook, en både prisgunstig og slitesterk løsning. De store steinbitene på tre ganger halvannen meter skapte imidlertid problemer for paret da de skulle monteres – flere håndverkere var involvert før de var vel på plass. Armaturet Axor er fra Hansgrohe, vasken fra Blanco og ovnen fra AEG.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press