© Gustav Risager, Reform

I dette kjøkkenet sørger fargebruken for den gode stemningen

Da interiørstylist Jules Villbrandt byttet ut kjøkkenet i sin historiske Berlin-leilighet, sto kvalitet i høysetet. Pluss myke, omfavnende farger.

Omgitt av naturlige farger

– Kjøkkenet er virkelig kjernen i hjemmet vårt, og jeg er ordentlig glad i fargene og materialene vi har valgt, forteller Jules Villbrandt om rommet familien hennes hovedsakelig lever i. Hun flyttet inn i Berlinleiligheten fra 1902 for ti år siden, den gang som student. Siden da har hjemmet utviklet seg til en trygg familiebolig, og interiøret er blitt voksent på samme måte som hun er det.

– Faren min og jeg har fjernet alt det gamle laminatgulvet og fant nydelige trebord under. Etter at vi fikk satt det i stand syder det nå av historie, og er perfekt til den enkle kjøkkeninnredningen fra Reform og de naturlige fargene, forteller hun.

Den kritthvite bakveggen og de svarte lampene fra Midgard strammer opp. Smeg-kjøkkenet gir et hint av nostalgi, og passer fint til den lyse bordplaten i 3 Fenix-laminat.

© Foto: Gustav Risager, Reform

Keramikken er fra Serax.

© Foto: Gustav Risager, Reform

Dagslyset løfter rommene

Jules' tilnærming til innredningen av det nye kjøkkenet har vært ganske annerledes enn da hun flyttet inn for ti år siden – et fint bilde på hvordan hjemmet utvikler seg i takt med henne. Denne gangen skulle kvalitet være i høysetet, og praktiske overskap ble forkastet til fordel for det innbydende dagslyset som siver inn og «forstørrer» de åtte kvadratmeterne.

Stilen i kjøkkenet – stramt i sin enkelhet, men lunt og varmt i fargebruken – henger dessuten fint sammen med resten av leiligheten. Jules har nemlig holdt seg til en favorittpalett og latt denne gå igjen i alle rom. Kjøkkenets jordfarger og de støvete olivengrønne skapene fremstår dermed som en naturlig forlengelse av stuen.

Jules har omfavnet maksimalisten i seg med en blikkfangende bildevegg i stuen. Lampen er Snoopy av Achille & Pier Giacomo Castiglioni fra Flos. Bordet er fra Vitra, stolene fra Thonet og The Socialite Family.

© Foto: Gustav Risager, Reform

"Jeg er nok langt ifra minimalist, noe det har tatt meg flere år å akseptere"

I stuen er det dessuten gjort plass til Jules' interesse for interiør og kunst, og en eklektisk bildevegg pryder de sandfargede veggene.

– Jeg er nok langt ifra minimalist, noe det har tatt meg flere år å akseptere. Kanskje nettopp derfor er leiligheten vår blitt mer fargerik og kuratert med tiden. Jeg er alltid på jakt etter nye og annerledes elementer som kan tilføre noe nytt til interiøret, forteller hun.

Det lille hjemmet i Berlins summende Mitte vitner om en sterk sans for estetikk, der det er plass til å leve livet med alt det rotet som det innebærer.

Den vegghengte Kaari-hyllen av Erwan og Ronan Bouroullec for Artek erstatter overskapene som ble fjernet fra det gamle kjøkkenet. Krakkene er Adam fra Frama.

© Foto: Gustav Risager, Reform

Til tross for intense farger, oppleves interiøret dust. Stuebordet er av George Nelson fra Vitra, lampen fra Frama.

© Foto: Gustav Risager, Reform