Slik gjør du Ikea-kjøkkenet ditt luksuriøst!

Kan et Ikea-kjøkken føles luksuriøst? Å ja da, marmor, corian og eik løfter helheten til nye høyder!

Kjøkken med kontinental følelse
© Niklas Hart

Kjøkken med kontinental følelse

Kjøkkenet i Gamlebyen kunne like gjerne tilhørt en leilighet i New York eller Berlin. Den lyse basen er som et blankt lerret klart til å fylles med personlighet. Og det har paret med base sentralt i Oslo gjort til gangs. Med god hjelp fra interiørarkitekt Cecilie Claussen og møbelsnekker James Bagshaw har de fått skreddersydd et lyst kjøkken som fyller behovene deres og avdekker en stor interesse for kunst og for subtil luksus. Og hvem skulle tro at selve grunnelementene i dette kjøkkenet var moduler fra Ikea?

Dette kjøkkenet er så velfungerendeat det har tatt over rollen til stuen.

Over kjøkkenøyen henger PH 2/1-pendelen fra Louis Poulsen og er et klassisk innslag.

Corian og marmor i en eksklusiv miks
© Niklas Hart

Corian og marmor i en eksklusiv miks

– Et fint kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Du kan lage et supert kjøkken med en god kombinasjon av en møbelsnekker og Ikea. Mye av budsjettet gikk til en god benkeplate i corian, forteller Cecilie Claussen.

Kriteriet om en slitesterk benkeplate fra eiernes side gjorde valget enkelt for henne.

– Corian tåler hard bruk over tid og fremstår luksuriøst. Vi valgte heller å ha en oppkant i marmor, forklarer hun.

På benkeplaten er det valgt Designers white fra Benkeplaten og oppkanten er i carrara-marmor fra Lenngren naturstein. Håndtakene er fra Svedbergs.

Vil du marmor på kjøkkenet bør du ta en titt her først!

Overskap måtte vike for personlig kunst i form av bildet Yellow dress av fotokunstneren Matt Schwartz, som sørger for både fin farge og stemning. Armaturen 590 i krom er fra Vola.

Eikelister som fremhever linjene i kjøkkenet
© Niklas Hart

Eikelister som fremhever linjene i kjøkkenet

For å gi de hvite Ikea-modulene et løft, la interiørarkitekten eikelister både horisontalt og vertikalt i innredningen. De vertikale eikelistene gjør også nytten som skaphåndtak. Sammen fremhever eikelistene linjene i kjøkkenet uten å skape harde kontraster.

– Listen som er lagt på langs fungerer som en skyggelist under benkeplaten og gjør at kjøkkenet får et elegant og gjennomtenkt uttrykk, synes interiørarkitekten.

Med en lys base kan du gjøre det personlig med detaljer som er helt unike og som du kan lage selv. Som for eksempel en smart kjøkkenhylle som denne på BoligPluss.no.

Ikea-kjøkkenet er bygd med Metod-moduler og Vedding skapfronter. Superfront og Reform leverer også særegne kjøkkenfronter til Ikea-kjøkken.

Funksjonelt og vakkert kjøkken
© Niklas Hart

Funksjonelt og vakkert kjøkken

For å oppfylle kriteriet om å lage et kjøkken som er like slitesterkt som det er fint å se på, var materialvalget viktig.

– Ved å velge forskjellige materialer gir man rommet en følelse av dybde. En kombinasjon av rene hvite flater mot eik og naturstein er jo bare helt fantastisk. Ved å sette dem riktig sammen fremhever de hverandre og skaper et spennende utrykk selv om alt i utgangspunktet er lyst og kontrastløst, synes Cecilie.

Resultatet er et kjøkken som både er funksjonelt og vakkert å se på.

Har du fått med deg vårens smarteste møbelkolleksjon fra Ikea?

Høytidelig sofa som kontrast
© Niklas Hart

Høytidelig sofa som kontrast

En Biedermeier-sofa fra en gård i Gjøvik har fått hedersplassen i spisestuen og gir den et personlig preg.

Husk å abonnere på nyhetsbrevet vårtog få unike shoppingtips og gode ideer rett i innboksen din!

Shoppingtips til stilen
© Niklas Hart

Shoppingtips til stilen

Lampen med skjerm av kork heter Material, koster 1823 kr og er fra New Works. Armaturet i krom er som en arkitektonisk detalj i rommet, har navnet Lea, koster 3695 kr og er fra Tapwell. Med et fint håndtak i marmor får kjøkkenet et løft! Balls, 105 kr, Superfront.

Har du også marmordilla? Her kan du se hvor fint det kan være på et bad!

LES OGSÅ