Fra et lite smalt kjøkken til et stort, oppsiktsvekkende allrom

Se det imponerende kjøkkenet innredet med en ganske spesiell (skinnende) kjøkkenøy.

Kjøkkenøy i messing

På kjøkkenet det plass til både de voksne og to små barn. En smal dør til et lite gjestetoalett er skjult i den hvitmalte hyllen med messingsokkel. Hyllen er bygd rundt døren og det smale vinduet. På hyllen under vinduet og i vinduskarmen er det lagt lys carraramarmor. Prismelysekronen er funnet på auksjon, og den henger sammen med moderne kunst som står langs det høye brystpanelet. På podiet i brunert messing står et strikket kunstverk av Hanne G. Verket på veggen har en av Annettes venninner lagd.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra lite og smalt til stort og åpent

Som en del av totalrenoveringen fjernet det unge paret en vegg og gjorde et smalt lite kjøkken om til et åpent rom som hele familien kan utfolde seg i.

Rosa stol og stort speil

Et speil med messingkant gir følelsen av at rommet er større. Både speilet og de polstrede rosa stolene er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

På jakt etter kjøkkendrømmen

To dager etter at Annette og kjæresten så huset til salgs, var det deres. Både området og huset var akkurat det de hadde drømt om, men huset trengte en totalrenovering før de kunne flytte inn. Kjøkkenet var for eksempel et lite, trangt rom med dører inn til både spisestue og gjestetoalett.

Hvitt kjøkken og kjøkkenøy i messing

Når du ankommer via den gamle tjenerinngangen bakerst i kjøkkenet er det nærmest som å trå rett ut av skapveggen. Døren fører til hovedinngangen og er praktisk å ha når de kommer hjem med masse varer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Skreddersydd kjøkken

Det nye kjøkkenet skulle først og fremst være praktisk og godt å jobbe i, og det skulle ha materialer som var enkle å vedlikeholde. Løsningen ble å fjerne en bærende vegg mot spisestuen.

Da fikk de et stort, lyst kjøkken som de i tillegg til å lage mat og spise i, også kunne bruke som oppholdsrom. Annette hadde mange ideer, og sammen med en arkitekt fra et lokalt møbelsnekkeri fikk hun tegnet et stort kjøkken i lys eik. Kjøkkenet har fått en vegg med skap der en dør er bevart, og en vegg med integrerte hyller hvor de kan sette fine ting som er i bruk hver dag. Begge veggene er hvitmalte.

LES OGSÅ

Hylle til champagne

Alle hyller og skuffer er inndelt og laget spesielt til familiens behov og ønsker i samarbeid med snekkerfirmaet. Skroget i kjøkkenet er i lyst eiketre. To spesielle hyller til champagne og andre bobler kan trekkes ut. De har messinglister freset inn i hyllen, så flaskene ligger på plass.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Rommets juvel

Midt i rommet står kjøkkenøya kledd med plater i massiv messing som med tiden vil få en mørkere tone. Flekker av barnefingre og annet vil gi den en unik patina etter hvert som tiden går.

– Det fine med messing er nettopp det at den forandrer seg med tiden. Da rekker jeg heller ikke å bli lei av den, sier Anette.

De skinnende flatene fanger oppmerksomheten og gjør at øya fremstår som et smykke i rommet. Som en kontrast til messingen har de valgt å legge rustfritt stål på toppen. Det er en kombinasjon som også er brukt andre steder i huset.

Bestikkskuff med messing bestikk
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Royal Copenhagen servise
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et rom i forandring

I begynnelsen skinte øya som om den var av gull. Nå har den vært i bruk i ett og et halvt år, og med tiden vil den bli som brunert messing. Kjøkken-allrommet har blitt slik paret ønsket det. Et rom til matlaging, kunst, bøker og design, og et sted hvor hele familien kan utfolde seg og være sammen.

Rundt marmor spisebord

Utgangspunktet for innredningen er linjer, søyler og sirkler. Her kommer både det høye brystpanelet og den vakre fiskebeinsparketten til sin rett. Skulpturen i bronse er arvet, spisebordet i marmor er designet av Poul Kjærholm, stolene og speilet er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LES OGSÅ