Nytt kjøkken med marmor og metall
© Foto: Andreas Mikkel Hansen/Styling: Glotti Press

Bli med inn i det overdådige kjøkkenet med et unikt hyllesystem

Grønn marmor, behandlet messing og eiketre preger dette helt unike kjøkkenet.

En refleksjon av tid og sted

Kjøkkenet i det gamle huset fra 1896 fikk en totalrenovering. Stilen komplimenterer det opprinnelige og noe sydlandske uttrykket, samtidig som det er blitt gjort moderne på en helt unik måte.

Moderne kjøkken med paneler, marmor og metall

Hvert eneste panel på skapfrontene er limet på enkeltvis, og gir et inntrykk av at treet er skjært og formet i mønsteret. Kjøkkenet er designet av Simonsen og Czechura.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen/Styling: Glotti Press

Et kjøkken som oppfyller ønsker

Det er design- og interiørfirmaet Simonsen & Czechura som har fortolket renoveringen av det tidløse, men allikevel moderne kjøkkenet. Eierne hadde flere ønsker de ville få oppfylt: De hadde nemlig sett noe i Simonsen & Czechuras showroom som minnet om det åpne hyllesystemet på veggen, som trakk assosiasjoner til veggen bak en bardisk. Kunne man lage noe som egnet seg hakket mer til et kjøkken?

Det samme gjaldt uttrykket på skapene - i showrommet så de et lignende mønster, bare i jern - kunne man lage et slikt mønster i eiketre? Begge deler lot seg faktisk gjøre. Hyllene på veggen gir et rent, grafisk uttrykk i en nøye utvalgt brunet messing - ikke for lys, ikke for mørk - det samme materialet er også benyttet på kjøkkenviften.

Kjøkken med utsikt til havet

Arne Jacobsens dråpeformende stoler trukket i skinn er en liten, men gjennomtenkt detalj som passer inn i eierens ønske om at havet skal reflektere interiøret. Pendelen over bordet er designet av Giopato & Coombes Fra Møller og Rothe.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen/Styling: Glotti Press

En refleksjon av havet

Panelene på frontene er limet på èn og èn, og matcher eiketreet i parkettgulvet. Kjøkkenet vender mot vannet, og dette var eierens tredje ønske: at bordplatene på en eller annen måte skulle reflektere omgivelsene utenfor, og skulle sørge for å trekke naturen med inn.

Valget falt derfor på grønt kvartsit-marmor, som har et så levende mønster at det nesten ser ut som det glitrer når solen speiler seg i havet.

Kjøkken med paneler og metall

Den hvite veggen som går bortover på siden av kjøkkenet er bevisst holdt enkel. Her finner man blant annet et vinkskap, en innebygd hylle i eik til oppbevaring av kaffe og te, to ovner og et stort Gaggenau-kjøleskap som stod høyt på eierens ønskeliste.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen/Styling: Glotti Press
Hyller til kjøkken i metall

På hyllene finner man glass fra Frama, keramikk fra OiSoiOi, en kaffekanne fra Menu og tallerkner fra Muubs.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen/Styling: Glotti Press

Et møte mellom det klassiske og moderne

Satt sammen gir den grønne marmoren, den behandlede messingen og eiketreet assosiasjoner til renessansearkitektur - tenk brun murstein, skinnende kobbertak og vinduer med messingrammer - som er med på å understreke det tvetydige uttrykket: klassisk, men moderne.

Den siste, men nesten viktigste elementet på kjøkkenet: et stort Gaggenau-kjøleskap, som går i ett med veggen som står på siden av kjøkkenet, og som ifølge eierne selv er en daglig fornøyelse.

LES OGSÅ