Her er de 10 mest populære boligene i 2020

Gjennom 2020 har dere blitt invitert inn i mange unike og flotte boliger, og her har vi samlet våre mest leste boligbesøk. Er din favoritt på listen?

Vi har gått gjennom fjorårets lesertall og funnet ut hvilke boligartikler som har vært av størst interesse i 2020. Norske hjem, skandinavisk stil, herskapelig preg og moderne uttrykk - her er de ti mest populære boligene!

Designer Maria Skappel Holzweilers Oslo-hjem er tidløst og delikat

Den 270 kvadratmeter store Sveitservillaen på Bekkelaget fra 1921 er innredet med naturlige materialer og nøytrale nyanser i hvitt og grått. Maria er designsjef, og med pulsen på skiftende trender er hun opptatt av at hjemmet skal være en rolig base. Kjøkkenet og stuen bindes sammen av et luksuriøst fiskebeinsgulv i røkt eik med innlagt varme, et uttrykk som kler husets opprinnelige arkitektur.

Her er 2020s mest leste boligartikkel!

Det stilfulle huset i Trondheim er bygget opp rundt naturlige materialer

Dette arkitekttegnede hjemmet på Berg i Trondheim er bygget opp rundt naturlige materialer i stein, betong og tre. Da familien Five skulle bygge huset i Trondheim var de opptatt av at resultatet ikke måtte føles nytt og kaldt. Med en klassisk og jordnær tilnærming har de fått et sjelfullt hjem.

Se det stilfulle huset i Trondheim her.

Det gamle naustet ble til en livsnyters drøm

På Stokkøya i Trøndelangskystens havgap ligger det som en gang var et gammelt naust. Men det var før Jannike Holm og Remy Nordvik kjørte forbi med båt og bestemte seg for å skape et sted som tilbyr kulinariske opplevelser, idylliske omgivelser og den ultimate pausen fra en travel hverdag.

Se det fantastiske huset - som for 2. året på rad er blant våre mest leste boligartikler!

Paret bak kjøkkenprodusenten Ask & Eng åpner dørene til sitt Drammen-hjem

Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng har innredet familievillaen med fokus på materialitet, funksjon og god bruk av dagslys. Som designere har de et svært bevisst forhold til materialer og deres iboende sanselighet, med en særlig forkjærlighet for bambus. Den bærekraftige bambusen som er blitt deres varemerke er selvsagt også godt representert i Drammen-hjemmet.

La deg inspirere av den nydelige familievillaen her.

Arkitekturen som gir deg (nesten) hele Nord-Norge i fanget

Børge Ouslands hotell på øya Manshausen plasserer deg midt i den nordnorske naturen. Opplevelsen er fordelt på fire hytter med prisvinnende arkitektur og ett restaurert våningshus. Denne artikkelen er fra 2019, men var også en tydelig leserfavoritt som en femteplass i 2020.

Se den prisvinnende arkitekturen som vi bare ikke kan få nok av!

Drømmehuset i Sandnes

Eneboligen på 333 kvadratmeter på Stangeland i Sandnes rommer både hybel og leilighet i tillegg til rikelig med plass til familien på fire. Husets mange vindusflater slipper inn rikelig med dagslys, som reflekteres i det diamantslipte betonggulvet og fremhever spillet i bjørkefinerveggene.

På en sjette plass blant 2020s mest leste boligartikler finner vi Karete og Rolf Kristoffersen drømmehus på Sandnes - god lesning!

Da norske Cora solgte hjemmet sitt i 2016 satt det danmarksrekord i kvadratmeterpris

I denne danske patrisiervillaen fra 1908 er de fleste møblene skreddersydd ut ifra arkitekturen. Alt har et snev av 1900-tallet over seg, med fiskebensparkett, messing- og marmordetaljer, gardiner og tepper – men i en moderne stil med et raffinert streif av luksus. Norske Cora Lucas lever av å investere i vakre, historiske eiendommer fra starten av 1900-tallet, som har potensial til å bli unike boliger. Hun totalrenoverer og krydrer interiøret med lekre, skreddersydde løsninger før hun selger hjemmet – inklusiv møbler og tilbehør.

La deg inspirere av den storslåtte villaen her!

Denne eksklusive hytta i Kragerøs skjærgård gir oss smak av sommer

Den moderne ferieboligen i Kragerø er omringet av svaberg, knauser og trær, og bygget i samspill med naturen. Fasaden består omtrent utelukkende av glassflater fra gulv til tak, med skyvedører som opphever skillet mellom ute og inne. Inne som ute er det naturlige materialer og -nyanser som gjelder, med innredning forankret i enkle, luksuriøse designmøbler og skreddersydde løsninger i betong og eik, alt i en dempet, matt finish.

Se den unike ferieboligen og drøm deg bort til varme sommerkvelder i nydelige Kragerø.

Familien gikk ned 70 kvm i boareal og fikk bedre plass en noen gang

Oslo-familien nedprioriterte kvadratmetre og lot i stedet hensyn til omgivelser og hverdag styre valget av ny bolig. I denne moderne Obos-leilighet på 91 kvadratmeter ble dermed løsningen å plassbygge mesteparten av inventaret.

Den niende mest leste boligartikkelen i Bo Bedre 2020 om familien som skapte mest mulig ut av kvadratmeterne, kan du lese her!

Gjennomført renovering av funkishus fra 30-tallet

Familien på fem falt pladask for det vel bevarte funkishuset fra 1936. Med respekt for den originale arkitekturen har de pusset opp og fått et funksjonelt og fantastisk hjem for både barn og voksne. Avrundede døråpninger bryter nydelig med de ellers stramme linjene, vindusflatene er store, og hjemmet er på ett plan – oversiktlig og praktisk.

Se det flotte og gjennomtenkte resultatet her.