Det gamle naustet ble til en livsnyters drøm

Kulinariske opplevelser, idylliske omgivelser og total hvilepuls – eksklusive Naustet på Stokkøya tilbyr den ultimate pausen fra en travel hverdag.

© Anniken Zahl Furunes
© Anniken Zahl Furunes

Naustet er initiert av Remy Nordvik og Jannike Holm fra Trondheim. Med bakgrunn fra mat og mote har de skapt et sted for livsnytere og matelskere.

© Anniken Zahl Furunes

Fra spiseplassen kan opptil 12 personer nyte både sjøutsikt og rettene som danderes på kjøkkenet like ved, ofte hentet opp av havet samme dag. Rundt spisebordet fra Heerenhuis står Rén-stoler designet av Space Copenhagen for Stellar Works, mens all belysning er fra Rubn.

Det gode liv

Det gamle naustet i havgapet på Trøndelagskysten hadde sett bedre dager da Jannike Holm og Remy Nordvik kjørte forbi med båt for noen år tilbake. Taket var ødelagt av vinterstormer og treverket delvis råttent, men beliggenheten passet perfekt til planene paret pønsket på.

– Vi ville skape et sted for livsnytere som liker god mat – et sted som vi selv drømte om å dra til, noe unikt som kunne bli en destinasjon i seg selv, forklarer Jannike.

© Anniken Zahl Furunes

Kjøkkenet i Valchromat er sentralt plassert i det åpne oppholdsrommet og setter matlagingen i sentrum av opplevelsen. Med hjelp av hvitevarer fra Gaggenau disker proffe kokker opp med deilige retter av lokale råvarer – eller du selv, om du foretrekker det. Naustet brukes også som eksklusiv pop-up-restaurant.

Oplevelser for alle sanser

Med sin erfaring fra motebransjen kombinert med Remys bakgrunn fra restaurantdrift – han er grunnlegger av sushi- kjeden Sabrura, blant annet – ønsket paret å skape et sted med smakfulle opplevelser for alle sanser.

Arkitektene Ørjan Nyheim og Andreas G. Gjertsen fra Fur arkitekter og Yashar Hanstad fra Agraff arkitektur fikk oppdraget med å transformere det falleferdige bygget til et moderne sjøhus med fokus på matopplevelser og gode råvarer.

© Anniken Zahl Furunes

Furudetaljene på veggene og i sovehemsene er lune, jordnære kontraster til ståltrappen og det matte, svarte kjøkkenet i Valchromat. In Between-barstolene av Sami Kallio fra &Tradition føyer seg nydelig inn i helheten.

Arkitektene, som tidligere drev Tyin tegnestue, har beholdt størrelsen og plasseringen til det gamle naustet, men reist en ny, stram struktur med en geometrisk fasade bestående av svart gran og reflekterende vinduer som speiler de skiftende lysforholdene langs kysten.

© Anniken Zahl Furunes

En liten bar er det også blitt plass til.

På utekjøkkenet kan man tilberede havets delikatesser tett på sjøen, enten man har fikset fangsten selv eller fått den levert av lokale fiskere.

Innvendig finner man et stort, profesjonelt kjøkken, bar, spiseplass og sovehemser.

SJ Design står bak interiøret, hvor mørke nyanser mot rå furu gir en lun og intim stemning tross takhøyden på syv meter. God belysning og tidløse kvalitetsmøbler underbygger den avslappende og behagelige stemningen som råder, mens badstue og badestamp sørger for komplett velvære.

© Anniken Zahl Furunes

Tre, betong, stål og svart Valchromat utgjør Naustets enkle materialpalett, valgt med hensyn til estetikk og bærekraft. Den enorme takhøyden og de store vindusflatene lunes av de mørke nyansene i interiøret og gjør at helheten oppleves varm og hyggelig – godt hjulpet av den lodne Little Petra-lenestolen av Viggo Boesen for &Tradition. Interiøret er utformet av SJ Design.

– Det er gøy å se reaksjonen til gjestene når de kommer. De har gjerne sett bilder i forkant, men det er tydelig at de synes det er enda finere i virkeligheten. Det er mye som kan se bra ut, men som ikke alltid fungerer i bruk. Her ser man at folk koser seg. De finner roen og sitter godt i stolene, sier Jannike.

© Anniken Zahl Furunes

Lysplanen er utviklet av SJ Design i samarbeid med svenske Rubn, med mål om å skape hyggelige atmosfærer tilpasset de ulike sonene.

Et opphold i høy kvalitet

Naustet er tilgjengelig for både privatpersoner og bedrifter, hvor man kan bestille et skreddersydd opphold med kokk, opplevelser, fisketurer og transport.

© Anniken Zahl Furunes

Trappen i perforert stål fremstår både robust, trygg og lett, og binder lekkert sammen rommets ulike soner og nivåer.

– Her kan man bli hentet i båt og få servert kamskjell og sjampanje ved ankomst. Menyen består av lokale råvarer, hvor sjømat står i fokus, sier Jannike, og forteller at de allerede har fått mye oppmerksomhet siden åpningen i juni i år – særlig internasjonalt.

© Anniken Zahl Furunes

Innvendig er Naustet et stort, åpent rom med syv meters takhøyde. Fire sovehemser henger i stag fra taket, bundet sammen av en perforert ståltrapp som leder ned til oppholdsrom, kjøkken og spiseplass.

– High-end-turismen er voksende. Det er stor etterspørsel i markedet etter alternative, unike overnattingssteder hvor en kresen og bevisst kunde får et skreddersydd opphold med høy kvalitet og individuell tilpasning. Sist uke hadde vi for eksempel et par som drev restaurant i Hongkong på besøk. Her møter vi folk vi aldri ellers ville møtt – det er både business og pleasure.

© Anniken Zahl Furunes

Fire sovehemser er plassert over hverandre i en puslespillaktig formasjon, som utnytter takhøyden uten å stjele av den åpne atmosfæren.

Naustet kan huse totalt åtte sovende gjester.

© Anniken Zahl Furunes
© Anniken Zahl Furunes
© Anniken Zahl Furunes

Beliggenheten gir mulighet for fisking, dykking, turer og padling – men også til å bare være, vår tids ultimate luksus.

© Anniken Zahl Furunes

Bademulighetene er mange – enten i havet eller i Naustets noe varmere badestamp.

I vannkanten på Stokkøya i Trøndelag ligger nyåpnede Naustet, et overnattingssted med fokus på gode matopplevelser. Bygget er en moderne versjon av naustet som opprinnelig sto på tomten, og er tegnet av Ørjan Nyheim og Andreas G. Gjertsen fra Fur arkitekter og Yashar Hanstad fra Agraff arkitektur. Privat brygge, utekjøkken og badstue er noen av fasilitetene som gjør oppholdet til en ren nytelse.

© Anniken Zahl Furunes
  • En privat sandstrand er også en del av den luksuriøse totalopplevelsen.*
© Anniken Zahl Furunes