Da hun solgte hjemmet sitt i 2016 satt det danmarksrekord i kvadratmeterpris

Cora kjøper skjulte boligskatter, flytter inn og forvandler dem til nydelige universer. Så selger hun. Med møbler og alt.

Flytt inn i en fullkommen boligdrøm

Turnkey-husprosjekter er vanlig i utlandet – og her er et dansk eksempel. Kanskje til og med et av Danmarks vakreste privathus.

For norske Cora Lucaz lidenskap og jobb og å lage luksuriøse drømmeboliger. Og når hun har ennredet hjemmet sitt, selger hun det igjen. Med møøbler og alt.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Cora Lucas bor – for tiden – i en vakker villa fra 1900-tallet. Vitrineskapet, som hun selv har tegnet, er inspirert av samme tidsepoke.

Hva ville du sagt hvis du måtte flytte fra hjemmet ditt og kun fikk ta med deg klær og et par personlige eiendeler?

Det er konseptet bak norske Cora Lucas' firma, Suite 07. Cora lever av å investere i vakre, historiske eiendommer fra starten av 1900-tallet, som har potensial til å bli unike boliger. Hun totalrenoverer og krydrer interiøret med lekre, skreddersydde løsninger før hun selger hjemmet – inklusiv møbler og tilbehør.

Akkurat nå bor hun i Hellerup nord for København med mannen Kristian Groth og hunden Seven. Man fornemmer at huset er helt spesielt allerede idet den elektriske inngangsporten åpnes. Følelsen forsterkes når man trår inn i entreen hvor en delikat trapp med metallgelender snor seg opp gjennom husets fire etasjer og rammer inn selve kronene på verket – en spesialdesignet Michael Anastassiades-lampe.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Den eksklusive entreen setter tonen for resten av hjemmet. Trappen har Cora selv tegnet, mens Michael Anastassiades' One Well-Known Sequence-lampe er spesialtilpasset høyden i trappeoppgangen.

Et hjem på 550 m2

Det er tydelig at det bor en kreativ hjerne i det luksuriøse hjemmet på 550 kvadratmeter. Her finner man ingen feilkjøp stuet bort i et hjørne eller sofaer man helst ikke skulle ha arvet. Alt er gjennomført ned til hver minste detalj.

– Forretningsideen min startet da vi kjøpte et annet hus i Hellerup. Alle boligene i området var fylt med danske designklassikere, mens jeg ville lage et atypisk hjem med annerledes design fra særlig Frankrike og Italia. Jeg trålte utenlandske designmøbellagre, spesialbutikker og auksjoner, og fikk også laget en del ting på bestilling. Det var en eiendomsmegler som overbeviste oss om å selge huset med alt interiøret. Ikke en gang en vase tok vi med. Da vi solgte i 2016 satte vi dansk rekord for kvadratmeterpris!

Kjøperne var en barnefamilie som egentlig skulle i gang med et byggeprosjekt, men som så muligheten til å slippe alt arbeidet. Og de elsket interiøret, forteller Cora.

– Mange av vennene våre syntes det var merkelig å selge boligen vår på den måten. I Danmark holder man godt fast på arvestykkene sine, mens i USA og England blir mange nærmest fornærmet hvis møblene ikke følger med.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Hagen er, i likhet med huset, gjennomtenkt. Den er full av hvite blomster og inspirert av eldre franske hageanlegg med mange små oppholdssteder.

Et annerledes konsept

Såkalte Turnkey-husprosjekter, eller nøkkelferdig på norsk, hvor man innreder et hus ned til hver minste detalj for så å selge igjen med alt innbo, er ikke vanlig i Danmark, men forekommer i Norge, England og USA – land hvor Cora
tidligere har bodd.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Spisestuen er enkelt innredet med fiskebensparketten som dominerende dekor. Bordet er tegnet av Cora og laget av Toke design, med en rød bordplate som fin fargekontrast til de mørke Thonet-stolene fra GTV. Lysekronen står nydelig til svarthvitt-fotografiet av Louise Brooks, tatt av Matt Saunders.

Alt har et snev av 1900-tallet

Grunntonen i parets nåværende villa er forankret i en monokrom estetikk, som gir en sanselig fornemmelse i flyten mellom rommene. De fleste møblene er skreddersydd ut ifra arkitekturen i patrisiervillaen fra 1908. Alt har et snev av 1900-tallet over seg, med fiskebensparkett, messing- og marmordetaljer, gardiner og tepper – men i en moderne stil med et raffinert streif av luksus.

Samtidig har en eklektisk miks av designikoner som Gio Ponti, Finn Juhl og Rick Owens også funnet veien inn i hjemmet.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Stuen er adskilt fra spisestuen med en glassvegg, og gir letthet til rommene. Den store Michel Effe-sofaen av Antonio Citterio fra B&B Italia og Loren-sofabordet av Draga & Auriel for Baxter skaper et hyggelig samlingssted foran peisen.

"Tanken er at huset skal brukes til selskapeligheter"

Huset var opprinnelig delt inn i to villaleiligheter med mange små rom. Alle vegger ble derfor revet for å skape store, åpne soner. Enkel stukkatur og store glasspartier er også lagt til for å bygge opp under den herskapelige atmosfæren.

– Tanken er at huset skal brukes til selskapeligheter, som i gamle dager. Derfor har jeg gjort meg flid med entreen, den skal imponere ved ankomst. Vi elsker å lage mat, men bruker også av og til kokk til selskapene våre, så kjøkkenet er stort og funksjonelt. Stuen og spisestuen skal kunne romme mange gjester, mens vinterhagen er tenkt som stedet hvor man starter kvelden med en cocktail og avslutter med konjakk og kortspill, forklarer Cora, som får mange reaksjoner på sin internasjonale estetikk.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Ideen om flerbruk er strukket til det ytterste i kjøkkenet av Malte Gormsen. Alt – inkludert et grovkjøkken – er gjemt bak høye skapfronter. Rommet skal enkelt kunne veksle mellom kjøkken og oppholdsrom.

Man skal kunne føle seg hjemme

– Noen synes det er veldig eksentrisk, men det er stort sett de som bor blant hvite vegger, klassiske møbler og som ikke kjenner igjen en stol av Gio Ponti. Men etter en stund trives alle, det er utrolig god stemning her. Kunsten med å få folk til å føle seg vel i et hjem hvor alt er nytt er å leke med tidsepoker. Man skal føle seg omfavnet av huset. Den fornemmelsen har jeg fremelsket gjennom farger og tekstiler, forteller Cora.

Som utdannet danser og journalist var det ikke opplagt at det var interiør hun skulle jobbe med. Men hun har gått intuitivt til verks.

– Trender er ikke noe jeg tenker over. Utgangspunktet mitt er å kjøpe vakre ting og lage en stil man ikke behøver å bytte ut om fem år.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Paret er opptatt av god mat og drikke. Kjøkkenet har derfor et innebygget vinskap, og den stemningsfulle peisen kan også brukes som flammegrill.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Den brune marmoren i kjøkkenøya er tilpasset nyansene i fiskebensparketten. Sammen skaper de en stofflig fornemmelse i rommet, der håndlagede Lariatpendler fra Apparatus og Alphi-barstoler av Designfabrikken underbygger den eksklusive følelsen.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Barvognen i spisestuen er fransk vintage, mens tekstiltrykket er laget av Kirstine Roepstorff.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

I køkkenet har Cora kreeret et element af stue med Finn Juhls Japansofa, der er betrukket med stof fra Dedar, stolen Lady, der er designet af Marco Zanuso for Cassina, samt et fransk vintagebord og champagneskjuler. Væglampen er designet af Serge Mouille, og urtepotteskjuleren er fra Tine K Home.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Vinterhagen er det perfekte sted for cocktails, konjakk og kortspill. En japansk skillevegg hindrer innsyn og bidrar samtidig til rommets særegne karakter. Den er vintage, akkurat som bordene, Pierre Jeannerets Easy-stol og den skulpturelle messingfiguren. FJ 53-sofaen er av Finn Juhl, mens den polstrede Elettra-loungestolen er av B.B.P.R. fra Arflex.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Et påklædningsrum er der også blevet plads til i det mondæne hus. Tøjstativerne har Cora designet, mens barvognen er fransk vintage, og lampen med silkeskærm er fra Aqua Creations.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Fra soverommet er det direkte tilgang til en balkong, påkledningsrom og bad, som samlet gir en deilig følelse av luksus. Cora bruker tekstiler for å skape en lun og hyggelig atmosfære, godt hjulpet av sengen og Lipp-lenestolen av Piero Lissoni for Living Divani og Lady Divano-sofaen av Marco Zanuso fra Cassina.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Ppå badet skaper betong og marmor et sart og varmt uttrykk ved hjelp av materialene. Den kinesiske stolen er vintage, og badematten er fra Society Limonta.

© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Cora har selv designet det eksklusive badet i marmor og messing. Linjene er rene, men rommet fremstår likevel varmt på grunn av materialenes stofflighet. Lampene på speilet er fra Tekna mens verket på veggen er fra Claus Christensen.