Svart kjøkken: La deg forføre av våre favoritter

Vi har samlet våre vakreste svarte kjøkken som garantert vil lokke deg over til den mørke siden.

Svart kjøkken

Kullsvart er kanskje ikke det første som slår deg når det blir snakk om kjøkken. Men det burde det kanskje vært. Vi har samlet en rekke vakre, svarte kjøkken til inspirasjon, og kanskje ender du opp med å ta kjøkkenet ditt med over til den mørke siden.

Svart kjøkken med svart kjøkkenbenk til inspiration
© Foto: Niklas Hart / Styling: Silje Aune Eriksen
Svart kjøkken kalt The black box

The black box

Hvis du er av den modige typen er et monokromt kjøkken det rette for deg. Et helsvart kjøkken vil føles gjennomført og gi en dekadent look.

Se flere bilder av kjøkkenet her.

Svart kjøkken med kjøkkenøy
© Tim Wahlfried

Praktisk, svart kjøkkendrøm

Hvis du går all in for et svart kjøkken, er det noen praktiske hensyn du bør ta. Dersom husholdningen inkluderer mange små, fettete fingre så er svart trefinér eller skifer et mer hensiktsmessig valg ettersom høyglans og matt svart er mer utsatt for fingeravtrykk.

Se hele boligen her.

LES OGSÅ

Herskapelig bolig med svart kjøkken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Svart kjøkken fra IKEA

Et svart kjøkken behøver ikke å koste en formue. På bildet ser du et av IKEAs svarte kjøkkener, men hvis du ikke ønsker å begrenses av utvalget fra IKEA finnes det også andre virksomheter, som for eksempel Reform, som produserer arkitekttegnede fronter og bordplater m.m. til IKEAs kjøkkenelementer. På denne måten kan du skape ditt helt eget svarte kjøkken.

Se hele boligen her.

Svart kjøkken med grønn plantevegg
© Andreas Mikkel Hansen
Moderne, svart kjøkken
© Armelle Habib/ Living Inside

Myk opp det svarte kjøkkenet

På disse kjøkkenene er svart den gjennomgående fargen, men det helsvarte blir brutt opp av den store moseveggen og de mønstrete flisene i bakgrunnen. En slik vegg fungerer som dekorasjon samtidig som den myker opp det ellers litt kalde, svarte kjøkkenet.

Se hele boligene her og her.

Svart kjøkken med teppe og planter
© Andreas Mikkel Hansen

Prøv deg frem med tekstiler

Et svart kjøkken behøver ikke nødvendigvis installeres i en minimalistisk eller maskulin setting. Det kan nemlig gjøres mykere og mer feminint med et fargerikt teppe eller en masse grønne planter. Tregulv eller detaljer i tre vil potensielt ha samme effekt.

Se mer fra boligen her.

Et svart kjøkken kombinert med lunt treverk
© Lisbett Wedendahl

Innslag av tre

Et godt alternativ for å myke opp det svarte kjøkkenet er å trekke inn detaljer i tre. Som vist på bildet gir et svart kjøkken kombinert med lunt treverk, eksponert mur og hvite vegger kontrastene som trengs for å skape et varmt og innbydende rom.

Se hele boligen her.

Et kontrastfylt svart kjøkken
© Tim Wahlfried, styling av Stine Kirchheiner

Et kjøkken med kontraster

Dersom du er redd for at det skal bli for tungt med et helt svart kjøkken kan du også myke det opp ved å skape kule kontraster. Hvitt er et eksempel på en åpenbar og fin kontrast til det svarte kjøkkenet.

Se mer fra boligen her.

Kjøkken i svart og rustfritt stål
© Anders Hviid/ Vipp

Detaljer av rustfritt stål

For å få et industrielt uttrykk kan du bruke detaljer i rustfritt stål. Armaturer, håndtak eller hele bordplater i stål vil gi det svarte kjøkkenet et røft uttrykk og samtidig gi assosiasjoner til store restaurantkjøkken. Igjen kan du gjerne myke opp det hele ved å dra inn elementer som grønne planter, tekstiler, tregulv og liknende.

Se hele boligen her.

Les også: Industrielt og blankt, men ikke kaldt