Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Stavanger-hjemmet skaper feriefølelse året rundt

Da familien fant drømme-tomten var planen klar. De ønsket seg et lunt hjem fylt med varige materialer som ga en god avslappingsfølelse.

© Inger Marie Grini

Den skulpturelle eneboligen på Hinna er tegnet av Mikal Hafsahl fra Studio Moll i betong, kjerneved og cortenstål. Huset ligger i en skråning, med inngangstrapp som minner om høydekurver i terrenget.

Prosjekt drømmehus

De hadde ikke bodd lenge i det flunkende nye huset sitt på Hinna i Stavanger før Siv Tone Hilde-Larsen og Dag Vevatne begynte å drømme om neste byggeprosjekt.

– Huset vi bodde i da var ferdig prosjektert, og vi følte at det ikke var helt vårt. Vi var sikre på at det ikke var siste gangen vi skulle bygge hus, forteller Siv Tone.

© Inger Marie Grini

Spiseplassen bader i dagslys fra store vinduer, hvor lyse Softshell-stoler av Ronan og Erwan Bouroullec fra Vitra underbygger den lette atmosfæren. De svarte Stchu-Moon-lampene av Enzo Catellani fra Catellani & Smith nikker nydelig til det svarte Multiform-kjøkkenet, og er montert på skinne. Slik kan familien enkelt tilpasse lyset størrelsen på det justerbare spisebordet.

En fredag i mai 2015, tre år etter innflyttingen, fant de en tomt like i nærheten. De dro på visning på søndagen, og tirsdagen etter var den deres. Prosjekt drømmehus var offisielt i gang.

© Inger Marie Grini

Den fire meter lange kjøkkenøya fra Multiform i svart eikefiner med benkeplate i svart corian rommer både vask, koketopp og oppvaskmaskin. – Vi valgte svart kjøkken for at man nesten ikke skal legge merke til det, det skal gli fint inn sammen med den mørke veggen, sier Siv Tone.

Feriefølelse i hverdagen

Paret jobber begge med headhunting og rekruttering, og gjennom nettverkene sine fant de arkitekt Mikal Hafsahl i Studio Moll, som har utformet eneboligens 400 kvadratmeter ut ifra følgende bestilling: Det skulle føles som hus og hytte i ett.

– Det har han innfridd! Huset er lettstelt innvendig og utvendig, og vi kan bruke terrassen fra morgen til kveld. Vi blir glade hver dag når vi kommer hjem, og får samtidig den gode avslappingsfølelsen på fredagen, forteller paret.

© Inger Marie Grini

Over Multiform- kjøkkenet gir fjernstyrte Velux-vindueritaket rikelig med dagslys og ventilasjon etter behov, og letter samtidig helhetsuttrykket i den ellers mørke kjøkkensonen. Stchu-Moon- lampene i bakgrunnen er av Enzo Catellani for Catellani & Smith.

I tillegg til Siv Tone, Dag og sønnen deres Linus på 13 år, skulle huset romme Dags tre voksne barn samt jevnlige sammenkomster med venner og familie.

Planløsningen er derfor åpen, men med naturlige materialer og arkitektoniske løsninger som gjør hjemmet lunt å være få i.

© Inger Marie Grini

© Inger Marie Grini

I tillegg til å romme ovner og kjøl er høyskapveggen utstyrt med smarte pocketskap – frontene kan skyves inn i selve innredningen og gir dermed en åpnere kjøkkenløsning. Her står blant annet kaffemaskin og fjølen som familien bruker til fredagspizzaen. En bordventilator sørger for at stekeos ikke forstyrrer i rommet når koketoppen fra Gaggenau er i bruk // Quooker-armaturen er i svart for å bevare et mest mulig rent og helhetlig uttrykk. Kranen gir kokende vann og brukes flittig til alt fra tebrygging til buljong. Glassene og karaffelen er fra Ferm Living..

Treverk på gulv og tak, mørke vegger, et svart, elegant Multiform- kjøkken og store vinduer danner grunntonen i hjemmet. Ideen til farge- og materialvalg har de utarbeidet i samarbeid med interiørarkitektene i Magu design.

Etter snart to år i nytt hus er familien svært fornøyd – og fremtiden, den er fri for nye byggeprosjekter, forsikrer Siv Tone, og smiler:

– Herfra må de nok bære oss ut.

© Inger Marie Grini

Fargene og materialvalgene er få og tidløse, med vekt på å skape en lun og god atmosfære. Paret ønsket ikke forstyrrende solskjerming utvendig, og de store vinduene har innebygget soldemping. Gulvet fra Boen er i samme materiale som himlingen, i hvitoljet eik.

© Inger Marie Grini

På skinner er de lange, nette gardinene i beige nærmest som en forlengelse av det hvitlaserte spiletaket. Foran Hallgeir Homstvedts Niu-sofa for LK Hjelle står Andreas Hansens Spider-bord for Eilersen. Gulvteppet er fra Massimo.

© Inger Marie Grini

Rektangelformen går igjen i det arkitekttegnede huset i Stavanger – fra fasaden til de integrerte lampene fra Expo Nova i spilehimlingen, til peisnisjen og skohyllene fra Jysk, som i stuen brukes til oppbevaring. Den konjakkfargede skinnsofaen Arena fra Hjelle henter nydelig opp nyansene fra fasaden.

© Inger Marie Grini

Hvitlaserte eikespiler, samme som i himlingen, danner en skulpturell trappenisje mellom stuen og kjøkkenet. Slik skilles sonene uten å hindre gjennomsyn, og strukturen skaper også et flott spill i møte med daglyset. – Stuen er stor, så den sneglehusaktige veggen er for å lune arealet uten å stjele plass, sier Siv Tone.

© Inger Marie Grini

Soverommet er enkelt innredet med grønn tekstiltapet på veggen, beige velurgardiner med blending og en stor, myk seng fra Dux. Taket er malt svart, samme farge som på veggen i stuen, og den personlige nattehimmelen nytes i sengetøy i egyptisk bomull fra Abate.

© Inger Marie Grini

På badet er gulv og dusjnisje kledd i marmorinspirerte fliser fra Marazzi, som sammen med gråbrune, pussede vegger gir badet en lun stemning. Servantskapet i eik er bygget av Treverket i Stavanger, med runde Bocci-pendler som juvelen i kronen. Armaturene er fra Tapwell.

© Inger Marie Grini

Relaterte artikler