Selvgjort er velgjort!

"Det er en drøm å kunne bygge sitt eget hus akkurat slik man vil ha det". Se hvordan paret har realisert sitt drømmehus.

Køkken i sort

© Andreas Mikkel Hansen

Det svarte kjøkkenet fra Svane er selve kjernen i Masi og Jimmi Normann-Balouchs hjem. Med tre ovner ligger alt til rette for store middagsselskaper, og de firkantede frontene uten håndtak står i fin dialog til de store flisene på gulvet. Det stramme uttrykket mykes opp av den levende moseveggen, som også fungerer som lyddemper i det åpne rommet.

Indgang til huset

© Andreas Mikkel Hansen

Husets fasade i svart skifer og betong lunes av grønne vekster og detaljer i cortenstål.

Den svarte boksen

I grønne omgivelser i danske Trekroner stikker en storslått, stram struktur seg ut. Naboene kaller det «den svarte boksen», og bruker bygget som referansepunkt når de skal forklare veien til nye besøkende.
At Masi og Jimmi Normann-Balouchs hjem har blitt et lokalt landemerke er i tråd med visjonen de hadde da de fikk muligheten til å bygge et hus fra bunnen av. Begge var nemlig enige om at de ville skape et helt spesielt hjem til seg, sønnen Edison og det fjerde familiemedlemmet som er på vei.

Paret kjøpte tomten i 2014, og i juni 2016 stod huset klart. Jimmi, som er tømmermester og jobber som byggeleder i et stort firma, har bygget huset på fritiden. Masi, som arbeider med innredning og design, har tegnet alt interiøret. Arbeidet ble utført i samarbeid med arkitekt Allan Lorenzen.

Masi & Jimmi

© Andreas Mikkel Hansen

Masi og Jimmi Normann- Balouch har selv tegnet og bygget hjemmet sitt sammen med arkitekt Allan Lorenzen.

Veien til drømmehuset

– Det er en drøm å kunne bygge sitt eget hus akkurat slik man vil ha det. Prosjektet var et helt annet hus i hodene våre fra starten. Vi var innom naturstein, masse treverk og vurderte på et tidspunkt å kle hele huset i sink. Vi har prøvd oss frem og tatt valg underveis, men uten å inngå kompromisser, forteller Jimmi.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Naboene kaller – ikke overraskende – det majestetiske huset «den svarte boksen».

Mykner opp uttrykket

Svarte flater, betongvegger og store glasspartier gir huset et hardt uttrykk. Paret er likevel opptatt av at helheten skal oppleves inviterende og hyggelig, og har gjort en rekke tiltak for å myke opp uttrykket.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Spisestuen er i forlengelse av stuen og kjøkkenet, og gir rikelig med plass til store middagsselskaper. Rommets base i svart og hvitt får et varmt motspill med eikepersienner fra Lissau, Tom Rossaus gylne TR5-pendler og Arne Jacobsens Syver-stoler i konjakkfarget skinn, produsert av Fritz Hansen. Bordet med grønn marmorplate har paret designet selv.

Varmt motspill

– Hjemmet kan oppleves litt kaldt og stramt fra utsiden, så vi har plantet grønne vekster for å skape et varmt motspill til fasaden. Innvendig er persienner i eik og en stor mosekledd vegg på kjøkkenet en lun kontrast til den svarte og litt bombastiske innredningen. Jeg synes det er blitt et behagelig og avslappende hjem å være i, sier Masi.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Det storslåtte kjøkkenallrommet er familiens samlingsplass. Store vindusflater og lyse vegger gjør at det svarte, nokså bombastiske kjøkkenet og den svarte himlingen ikke stjeler av den gode romfølelsen. Hjørnesofaen er fra BoConcept, Plinth-bordet er designet av Norm Architects for Menu, mens det store bildet er familiens egen kreasjon.

Et perfekt kjøkken

At folk skal føle seg hjemme i huset har vært en viktig del av prosjektet. Både Masi og Jimmi elsker å invitere gjester, og de arrangerer ofte store middager for familie og venner. Å legge til rette for et romslig og godt kjøkken var derfor en prioritet.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Den markante hetten er bygget inn som et stativ, som går som en søyle ned fra loftet. Den er tegnet og laget av Jimmi. Barstolene er fra Hay, og vannkranen er fra Quooker.

Ikke bare én ovn

– Vi er fort 30-40 stykker til middag, og det er bare nærmeste familie! Vi har store familier begge to, så det var et must med tre komfyrer.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

En glassbro binder sammen det store, sosiale allrommet med en mer privat avdeling i overetasjen, og sikrer at lyset som strømmer gjennom vinduene får fri flyt innvendig.

Rom for ro

Hjemmets åpne løsninger skaper sosiale soner hvor venner, naboer og familie har en naturlig plass. I kontrast er soverommet og badet formet som en enhetlig og helt privat velværesone.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Hjemmekontoret er Masis lille krok. Hun er inspirert av de store danske designikonene og blir påminnet om dette hver dag med det store bildet. Kontorstolen er fra Bent Hansen.

Ikke ferdig med å drømme

Med stort hus, en nydelig hage, gode naboer og barnehage og skole like ved, er det vanskelig å se hva mer paret kan ønske seg. Men Masi og Jimmi er ikke ferdige med å drømme.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Et av mange små tableauer Masi har plassert rundt om i hjemmet. Avbildet er et bilde fra Brainchild Original kombinert med tilbehør fra Søstrene Grene.

Mange flere planer

– Selv om det har vært litt av et prosjekt å bygge sitt eget hus, så er vi ikke mette helt enda, sier Masi, og Jimmi følger opp:

– Når man er i gang med å bygge sier man: Dette gjør jeg aldri igjen! Så går det halvannet år, også sier man: Kanskje vi skulle bygge et nytt hus?

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Soverommet og badet er slått sammen til et lekkert velværerom, inspirert av parets mange reiser til Maldivene og Bangkok. Selve badesonen minner aller mest om et luksusspa, med nedsenket badekar og et digert vindu, som rammer inn naturen utenfor. En markise kan rulles ned om familien har behov for privatliv. Fra badekaret kan man også nyte stjernehimmelen fra vinduet i taket. Baderomsmøblene er fra Svane, mens flisene i dusjnisjen er fra Banio.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Badekaret er fra VVS-eksperten og baderomsmøblene er fra Svane. Mosaikken i dusjen, som kan skimtes i speilet, er fra Banio Fliser.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Utendørsområdet er stort og pompøst, men med små, koselige kroker. Igjen er det tydelig hvordan hardt og kaldt er myknet med tre, stål og myke utemøbler. Her er det også et lite skur med plass til å lagre alle utemøblene om vinteren. Huset skiller seg ut i området, men på en positiv måte. Naboene har ønsket både huset og familien velkommen, og paret har blitt en del av livet til det koselige villaområdet. Det er nesten som om de begge har vokst opp i området.

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Hus i Trekroner

© Andreas Mikkel Hansen

Relaterte artikler