Oppmuntrende og særegne kjøkken

Kjøkkenet har vel alltid vært et viktig samlingspunkt. Her er 4 kjøkken som garantert inspirerer og oppmuntrer til god mat og god stemning!

I særklasse
© Claus Troelsgaard

I særklasse

Med mobile moduler og i eksklusivt tre fra topp til tå, er Frantz Longhis moderne­ kjøkken virkelig noe for seg selv!

Veien til den nydelige kjøkkenet begynte med en gåtur.

– Jeg gikk tilfeldigvis forbi et cirka 100 år gammelt hus, som hadde stått tomt i mange år og så trist og falleferdig ut. Jeg fant ut hvem som eide det og kjøpte det med det samme, forteller Frantz.

Huset ligger godt gjemt i en bakgård i stemningsfulle Århus. Frantz, som blant annet står bak Kähler og designhuset Paustian, er også arkitekt. Han har selv stått for all renoveringen, med litt assistanse fra det svenske arkitektfirmaet Elding Oscarson.

Veggene i det cirka 50 kvadratmeter store kjøkkenet i Århus er kledd i massivt tre fra Dinesen fra topp til tå – en lekker (og ikke helt gratis ...) investering, som gir en helt spesiell varme og atmosfære. Det grønne kjøkkenet fra CPH Square og Boform i lakkert jern og messing er selve fargeklatten i rommet. Og ikke minst, det er mobilt: Modulene på hjul kan enkelt flyttes – etter behov!

© Claus Troelsgaard

Det skulle bare mangle at eieren av restauranten Nordisk Spisehus i Århus også disker opp med deilige retter hjemme! ... på servise fra Kähler, selvsagt. De runde Unico-vasene er også fra Kähler, designet av Anders Arhøj.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for inspirasjon rett til din innboks.

© Claus Troelsgaard

Takvinduer langs hele kjøkkenrommet skaper et vakkert spill på de lekre veggene kledd i massivt tre fra Dinesen, samme materiale som karmene i de små vinduene på selve veggen. Stolene er designet av Hans Olsen.

© Claus Troelsgaard

En råfin glassvegg med svarte sprosser og innsatt dør skiller elegant spisestuen fra trappeoppgangen, og rammer samtidig inn de nydelige flisene fra Marokko på bakveggen. De røde skinnstolene er designet av Hans Olsen, mens Fiora-krukken på gulven er fra Kähler.

Skal liv i hjemmet med grønne planter.

© Claus Troelsgaard

Fra kjøkkenet sørger de originale, grønne dobbeldørene for at den nydelige utsikten over bakgården kan nytes til det fulle. Lampen er designet av Svend Åge Holm Sørensen, karaffelen er av Gunnar Cyrén og serveringstrallen i palisander er av Henning Korch, alt kjøpt på auksjon.

Rått og rafinert
© Nathalie Krag/House of Pictures

Rått og rafinert

Da Theresa Arns og Carl Kai Rand skulle kjøpe leilighet, lette de etter et sted som de kunne sette sitt eget preg på. Valget falt på en slitt hjørneleilighet på 104 kvadratmeter med utsikt over en nydelig grønn park i Nørrebro i København.

Det unge designerparet har forvandlet et trøtt, lite kjøkken til en stor, sosial sone hvor de virkelig får utløp for kokke­kunstene sine – med god plass til alle prøvesmakere­!

© Nathalie Krag/House of Pictures

Det nye marmorgulvet i fiskebensmønster definerer kjøkkensonen, og er sømløst vevd sammen med den originale treparketten i spisestuen. Fravær av gardiner og overskap gjør at dagslyset får boltre seg fritt!

© Nathalie Krag/House of Pictures

Carl har selv utformet den røffe kjøkkenmodulen i rustfritt stål sammen med danske Frama. Rammene i svart plukkes opp igjen i form av den svarte jernsøylen midt i rommet, mens benkeplaten i eik og håndtakene i lær gir helheten en myk finish. Delikat!

Vinterens fineste lamper finner du her.

© Nathalie Krag/House of Pictures

Over spisebordet fra Hay henger to vintage messingpendler av Jo Hammerborg. J104-spisestolene er fra Hay, mens skjærefjølen og timeglassene på bordet er fra Normann Copenhagen.

Kjøkkenkuben
© Niklas Hart

Kjøkkenkuben

Jonas og Katinka ønsket å tenke utenfor boksen. Resultatet ble en svær, svart boks! I den luftige loftsleilighet er det nettopp kjøkkenet som tar all oppmerksomheten.

Familien har bodd her i over ti år, og da de først skulle bytte ut det skranglete kjøkkenet, ønsket de en løsning utenom det vanlige. Ingen av kjøkkenprodusentene de hadde møtt kom opp med noe som fenget. Så kontaktet de interiørarkitekt og møbeldesigner Nikki Butenschøn, som fikk lov å eksperimentere og designe som han ville.

Kjøkkenløsningen er laget som en svart boks man kan bevege seg inn i. Den ble bygget rundt en skorstein, der familien vurderte å plassere en pizzaovn. Det brøt med konseptet, så da ble det hyller og skap i stedet. På toppen av boksen er det en hems der barna iblant drister seg opp.

© Niklas Hart

Boksen defineres av det svarte. Den delen av kjøkkenbenken som fortsetter helt inn til skråveggen, måtte derfor bli hvit. På benken står en vannkaraffel fra Ikea, og salt- og pepperkvern designet av Simon Legald for Normann Copenhagen.

© Niklas Hart

Kjøkkenet er bygget av Partikkel, skrogene er fra HTH, og frontene er i spesialskåret, svartlakkert mdf. Gulvet er i mikrosement fra Dekorhuset. På benken står en keramikkgryte fra Terra Cotto, oppbevaringskrukker fra Barmen & Brekke fra Kollekted by og en svart mugge fra Royal Dulton, Backe i Grensen.

Dette kjøkkenet i eik og betong er så delikat.

© Niklas Hart

Kubekonseptet er strengt gjennom­ført. Der kuben slutter, overtar det hvite igjen.

Kledelige kontraster
© Anne Bråtveit

Kledelige kontraster

I et mursteinshus fra 1947 er det en nydelig øy i røkt eik som spiller hovedrollen på kjøkkenet.

Eierne totalrenoverte da de kjøpte eneboligen for litt over et år siden, og det som opprinnelig var en stor stue er nå blitt til en sosial kjøkkensone.

– Vi er mer på kjøkkenet enn i stuen, og vi har alltid ønsket oss et sosialt kjøkken med en øy som man kan bevege seg rundt, forteller eierne av hjemmet i Oslo.

Det store kjøkkenarealet er godt utnyttet i form av den store øya på midten, mens fravær av overskap underbygger den luftige romfølelsen. Form 02-kjøkkenet fra Multiform er utført i røkt eik og hvitlakkerte skap- og skuffefronter. Vannkannen på øya er fra Stelton, mens keramikkbollen er laget av Ann Kristin Einarsen. Barkrakkene er fra Hay.

© Anne Bråtveit

I enden av kjøkkenbenken står et trykk av Nathalie du Pasquier sammen med glassbokser fra Hay. Snoopy-lampen er designet av Achille & Pier Giacomo Castiglioni for Flos.

Her finner du 14 andre drømmekjøkken i treverk.

© Anne Bråtveit

Messingkranen fra Vola gir et hint av glamour! Såpen er fra Aleksander Sprekenhus mens kjøkkenhåndkleet er fra Georg Jensen Damask.

© Anne Bråtveit

Gjemt bak skapdørene skjuler det seg rikelig med oppbevaringsplass! Karaflene og de rillede trefjølene er fra Hay, skjærefjølen med hull er fra Skagerak, mens kaffekvernen er fra Stelton. Keramikkbollene øverst er signert Guri Sandvik og Ann Kristin Einarsen.

© Anne Bråtveit

Med integrert kokefunksjon får kjøkkenet en ren og fin helhet. Jerngryta er fra Eva Solo, mens skjærefjøla i bakgrunnen er fra Trefjøla.

© Anne Bråtveit

De kontrasterende kjøkkenmodulene bindes sammen av like stålsokler, hvor gråfargen hentes opp igjen på veggene. Jerngrytene er fra Eva Solo.

For mer inspirasjon – meld deg på vårt nyhetsbrev her.