Renoverte 1920-tallshuset til et unikt hjem og moderne hjem

Etter omfattende renovering og ditto påbygging – og det over flere år – fikk endelig den designbevisste familien drømmehjemmet sitt.

Flytende soner
© Armelle Habib/ Living Inside

Etter flere år på husjakt og utallige visninger, hadde familien Vonier omtrent gitt opp håpet om å finne et nytt – og større – hjem.

Tilfeldighetene skulle imidlertid ha det til at de kom over et hus fra 1920-tallet i Melbourne-bydelen Williamstown. Doreen og Martin slo til, la pengene på bordet og signerte kontrakten i en fei. Puh!

Lite minner nå om 1920-tallshuset som er utgangspunktet for renoveringen og utvidelsen av Doreen og familiens hjem. Stilen er holdt helt stram, innredet til en moderne livsstil med flytende grenser mellom de ulike sonene. I nisjen, som skjuler trappen til andre etasje, reflekterer et stort speil omgivelsene.

Stramt interiør, myke rammer
© Armelle Habib/ Living Inside

Det var mye å gjøre og budsjettet var begrenset. Familien bestemte seg dermed først for å pusse opp det som var, for så å «bo seg inn».

Spol frem fire år, og steg to av renoveringen kunne begynne: I løpet av fjorten måneder ble alle drømmene virkeliggjort.

I spisestuen skaper tynne florlette gardiner en myk ramme rundt det ellers ganske stramme interiøret.

Flislagte gulv er nokså typisk for australske hjem, der flisene er deilig kjølende i sommerheten. Hos Doreen er likevel materialmiksen så rik, at helheten aldri vil fremstå kald.

Svart, hvitt og gyllent
© Armelle Habib/ Living Inside

Første etasje fikk et moderne kjøkken, et spiskammer, et stort oppholdsrom og et gjestebad, i tillegg til jentenes eksisterende soverom.

Fargeskalaen er hovedsakelig holdt i nyanser av svart og hvitt, med noen hederlige unntak: Den blikkfangende fliseveggen i kjøkkenet har innslag av oransje, noe som også plukkes opp i gylne tredetaljer på kjøkkenbenken. Barkrakkene er Hee fra Hay.

Taklampen er – dessverre – kraftig inspirert av Jodi Millers Modo for Roll and Hill, men av en annen produsent. Bo Bedre oppfordrer imidlertid til alltid å kjøpe originaldesignen!

TIPS! Her er 10 originale lamper som ikke koster skjorta.

Late dager på uteplassen
© Armelle Habib/ Living Inside

– Vi var temmelig gira på mulighetene tomten ga oss, sier Doreen.

– Hagen var solfylt, i tillegg til at den kom komplett med et nydelig peppertre. Det fikk oss til å drømme om mange late dager. Dessuten hadde vi et håp om sjøutsikt dersom vi fikk oppfylt drømmen om å bygge på en etasje.

Arkitekturen i det nye huset er storslagen og står i sterk kontrast til slik det en gang var. Den etterlengtede andreetasjen reiser seg stolt over bakken, noe materialvalg og fargebruk på eksteriøret understreker.

Og så er det selvfølgelig aldri feil med et lekkert og innbydende bassengområde ...

Lun stue med kontraster
© Armelle Habib/ Living Inside

Stuedelen er senket en halv etasje, og skaper på den måten en innbydende «hule» når familien i de kjøligere månedene tilbringer mer tid innendørs.

Sofaen er plassbygd med en sokkel av kobberplater, noe som tilfører visuell varme til rommet, sammen med det gylne gulvteppet. Både peis og sofa har fått rammer av mørk stein, en kontrast til de hvite gipsveggene.

SLIK INNREDER du med kontraster!

Ro og fred på soverommet
© Armelle Habib/ Living Inside

Foreldresoverommet, komplett med tilhørende romslig badeværelse, er plassert i husets andre etasje. Balkongen utenfor gir mulighet for stille morgener for mor og far, mens vindeltrappen leder til takterrassen med sjøutsikt.

– Jeg skal ikke lyve, det var lange fjorten måneder med oppussing, sier Doreen. – Men nå elsker vi huset og har ikke tenkt å bevege oss herifra på lenge. Bortsett fra kanskje til bassengkanten, da …

Herlig stort bad
© Armelle Habib/ Living Inside

Badet, som ligger i åpen løsning med soverommet, spiller på de samme kontrastene som i underetasjen: Mørkt mot lyst og slette flater mot strukturerte.

Den buede fliseveggen skjuler dusjnisjen med doble dusjer. Flisene er de samme som i første etasje, og skaper en fin helhet. Over vasken henger Gubis Adnet-speil.

SE FLERE flotte hjem – abonner på vårt nyhetsbrev, da vel!