Mørkt kjøkken uten overskap
FORTID MØTER FREMTID:

Da Anthony Aconis skulle få tvillinger, flyttet han kjøkkenet inn i spisestuen for å gjøre plass til et ekstra soverom i den gamle København-leiligheten sin.

© Birgitta Wolfgang

Minnerik forvandling

Da Anthony fikk tvillinger trengte den klassiske leiligheten hans i København en oppdatering­. Med historiske farger og moderne grep har han forent fortid med fremtid.

Anthony Aconis er en bevisst mann som vet hva han vil, enten det er på jobb eller privat. Det synes også godt i interiøret hjemme hos den kreative lederen, som til daglig driver sitt eget designbyrå. Privat bor han sammen med sine to små tvillinggutter og partneren Lasse, som er kokk, i en gammel herskapsleilighet på Østerbro i København. 

konjakkfarget skinnsofa, messing og mintgrønne vegger
FAMILIEKJÆR:

Anthony sammen med tvillingene Raphael og Paloma, hovedårsaken til at han valgte å pusse opp leiligheten. Anthonys partner, Lasse, bor også her. 

© Birgitta Wolfgang

Leiligheten har vært i Anthonys familie i mange år, og har hatt mange liv. Derfor ble det også en svært viktig prosess da han for noen år siden bestemte seg for å pusse opp. På den ene siden ville han gjerne ivareta de mange gode minnene som var i leiligheten, samtidig som det var viktig for ham å skape perfekte rammer for sitt nye familieliv. 

 – Før var det svarte gulv og mørkegrå vegger overalt. Det føltes mest av alt som en dyr hotellobby i New York, som man kunne sjekke inn og ut av. Men da jeg bestemte meg for å få barn visste jeg at jeg var i ferd med å begynne på et nytt og annerledes liv. Jeg ville så gjerne skape et hjem som var riktig for den situasjonen, forteller Anthony. 

CH22-stoler fra Carl Hansen & Søn
FARGEFRISKT:

Anthony har gjort seg flid med fargepaletten i hjemmet, og har rådført seg med historiske dokumenter for å finne nyanser tilpasset arkitekturen. Fargene er også avstemte, noe som gjør at rommene glir naturlig over i hverandre. Hans J. Wegners design er godt representert i boligen, også i stuen, der utsikten kan nytes fra CH22-stoler fra Carl Hansen & Søn.

© Birgitta Wolfgang
Terrakottafargede vegger
VAKKER HVERDAG:

Allrommet er familiens samlingspunkt, der en dus terrakottafarge mot hvitt og varmt tre gir en lun og levende atmosfære – godt hjulpet av friske blomster!

© Birgitta Wolfgang

Det var særlig viktig for ham at hvert rom skulle ha en funksjon og invitere til bruk. Han ville aktivere de store stuene og skape noen sentrale akser gjennom leiligheten, som kunne binde familielivet bedre sammen.

Gulvlamper designet av Michael Anastassiades for Flos
ROMSLIG RO:

Et teppe i samme nyanse som tregulvet og vegger i dust grønt gir en rolig base og et fint spillerom til den forseggjorte stukkaturen i taket. Stuen er tilknyttet kjøkkenallrommet, slik at gjester kan slappe av i enten den grå Hackney-sofaen eller den konjakkfargede Can-skinnsofaen, begge fra Hay, mens maten tilberedes på kjøkkenet. Når kvelden faller på, lyser Radiohuspendelen av Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen opp rommet, sammen med gulvlampene IC Lights og Captain Flint, begge av Michael Anastassiades for Flos. 

© Birgitta Wolfgang
Farger på vegger i klassisk leilighet
LANG, LANG REKKE:

Når man ser rommene under ett, ser man også tydelig hvordan fargene definerer hver enkelt sone, samtidig som de binder interiøret sammen til en helhet. Under maleriet på veggen, som har fulgt leiligheten gjennom årene, står Space Copenhagens barkrakk for Mater. Bordet og lysestakene har tilhørt leiligheten så lenge Anthony kan huske. Maleriet henter nydelig opp fargene i omgivelsene rundt, og er arvet fra faren.

© Birgitta Wolfgang

En av de mest markante endringene var å erstatte det opprinnelige kjøkkenet, som tidligere befant seg i enden av gangen, med et soverom. Kjøkkenet ble flyttet til spisestuen, som nå danner et stort kjøkkenallrom i sammenheng med stuen.

– Det er definitivt den delen av leiligheten vi bruker aller mest. Måltidet er samlingspunktet vårt, derfor var det viktig at kjøkkenet ble husets sentrale rom, forteller Anthony.

En annen stor forandring er valget av farger på veggene. Hvert rom har sin egen farge, som definerer arealet. Fargene er avstemt med de andre rommene, for å skape helhet og sammenheng. 

Lys sofa mot grønne vegger
FLERBRUK:

I enden av rekkene med rom ligger et kombinert arbeids- og gjesterom med tilgang til en liten balkong. Den sandfargede sovesofaen er i samme nyanse som tregulvet, og tar dermed liten visuell plass. I taket troner Radiohuspendelen av Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen.

© Birgitta Wolfgang
Lyst tregulv og fargede vegger
FRITT SPILLEROM:

I forlengelse av stuen ligger tv-stuen, hvor barn – eller voksne – kan trekke seg tilbake med en runde Playstation. På sidebordet i messing fra Hay står friske blomster i Alvar Aaltos klassiske vase for Iittala. Sammen med Tribeca-lampen i messing av Søren Rose Studio for Menu utgjør det en glitrende kontrast i det ellers duse, rolige rommet.

© Birgitta Wolfgang

– Jeg synes hvite vegger gir et hardt uttrykk. Som kreativ leder i et designbyrå er jeg fascinert av farger – de kan endre et rom på to sekunder. For meg er det fargene som definerer leiligheten, det er faktisk det første du legger merke til. Jeg håper at hjemmet kan være et magisk sted å vokse opp. Og at det er hyggelig!

Mørkt soverom med mørk blå seng
I NATTENS MØRKE:

Det som før var kjøkkenet, er nå blitt et soverom. Mørke farger på vegger og tekstiler gjenskaper nattens mørke, og gir god ro og intimitet. Kunstverkene på veggen er en gave fra Anthonys venn og gallerist Mikael Andersen. Ph-pendelen er designet av Poul Henningsen for Louis Poulsen.

© Birgitta Wolfgang
Klassisk tapet til barnerom
FRI FANTASI:

Alle møblene på tvillingenes rom er fra Ikea. Anthony ønsket ikke å bruke masse penger på dyre møbler, som uansett må byttes ut når barna blir eldre. Tapetet, Two by two fra Sandersons Abracazoo-kolleksjon, var en større investering, valgt av nostalgiske årsaker. Anthony har nemlig gode minner fra sin egen oppvekst på 70-tallet, da han diktet egne historier om alle dyrene og mønstrene på vegger og tekstiler, noe han håper tvillingene også vil kose seg med.

© Birgitta Wolfgang

«Jeg håper at hjemmet
kan være et magisk sted
å vokse opp» 

Vase i metall fra Georg Jensen
MYE BLIR TIL MER:

Det som var et stort bad, er nå delt i to – et bad tilknyttet soverommet, og et gjestetoalett. Flora-vasen av Todd Bracher er fra Georg Jensen.

© Birgitta Wolfgang

Kanskje du også er interessert i...