FORTID MØTER FREMTID:
© Birgitta Wolfgang

Minnerik forvandling

Da Anthony fikk tvillinger trengte den klassiske leiligheten hans i København en oppdatering­. Med historiske farger og moderne grep har han forent fortid med fremtid.

Anthony Aconis er en bevisst mann som vet hva han vil, enten det er på jobb eller privat. Det synes også godt i interiøret hjemme hos den kreative lederen, som til daglig driver sitt eget designbyrå. Privat bor han sammen med sine to små tvillinggutter og partneren Lasse, som er kokk, i en gammel herskapsleilighet på Østerbro i København.

FAMILIEKJÆR:
© Birgitta Wolfgang

Leiligheten har vært i Anthonys familie i mange år, og har hatt mange liv. Derfor ble det også en svært viktig prosess da han for noen år siden bestemte seg for å pusse opp. På den ene siden ville han gjerne ivareta de mange gode minnene som var i leiligheten, samtidig som det var viktig for ham å skape perfekte rammer for sitt nye familieliv.

– Før var det svarte gulv og mørkegrå vegger overalt. Det føltes mest av alt som en dyr hotellobby i New York, som man kunne sjekke inn og ut av. Men da jeg bestemte meg for å få barn visste jeg at jeg var i ferd med å begynne på et nytt og annerledes liv. Jeg ville så gjerne skape et hjem som var riktig for den situasjonen, forteller Anthony.

FARGEFRISKT:
© Birgitta Wolfgang
VAKKER HVERDAG:
© Birgitta Wolfgang

Det var særlig viktig for ham at hvert rom skulle ha en funksjon og invitere til bruk. Han ville aktivere de store stuene og skape noen sentrale akser gjennom leiligheten, som kunne binde familielivet bedre sammen.

ROMSLIG RO:
© Birgitta Wolfgang
LANG, LANG REKKE:
© Birgitta Wolfgang

En av de mest markante endringene var å erstatte det opprinnelige kjøkkenet, som tidligere befant seg i enden av gangen, med et soverom. Kjøkkenet ble flyttet til spisestuen, som nå danner et stort kjøkkenallrom i sammenheng med stuen.

– Det er definitivt den delen av leiligheten vi bruker aller mest. Måltidet er samlingspunktet vårt, derfor var det viktig at kjøkkenet ble husets sentrale rom, forteller Anthony.

En annen stor forandring er valget av farger på veggene. Hvert rom har sin egen farge, som definerer arealet. Fargene er avstemt med de andre rommene, for å skape helhet og sammenheng.

FLERBRUK:
© Birgitta Wolfgang
FRITT SPILLEROM:
© Birgitta Wolfgang

– Jeg synes hvite vegger gir et hardt uttrykk. Som kreativ leder i et designbyrå er jeg fascinert av farger – de kan endre et rom på to sekunder. For meg er det fargene som definerer leiligheten, det er faktisk det første du legger merke til. Jeg håper at hjemmet kan være et magisk sted å vokse opp. Og at det er hyggelig!

I NATTENS MØRKE:
© Birgitta Wolfgang
FRI FANTASI:
© Birgitta Wolfgang

«Jeg håper at hjemmet

kan være et magisk sted
å vokse opp»

MYE BLIR TIL MER:
© Birgitta Wolfgang