10 spektakulære soverom

Vi har samlet et knippe soverom som virkelig får frem luksusfølelsen. La deg inspirere av disse overdådig flotte rommene – og få tips til hvordan du skaper stemningen selv!

© FOTO: ANDREAS MIKKEL HANSEN, STYLING: ELISABETH KRUSE

Kombinert soverom og bad

Kombiner hjemmets to viktgiste rom - soverommet og baderommet! Innred rommet i naturmaterialer og kvalitetsprodukter, så er luksusdrømmen komplett.

Luksusfølelsen kommer blant annet av at bad og soverom ligger i direkte forlengelse av hverandre og oppleves som ett stort rom.

Det er lyst og luftig, og det eneste som skiller de to sonene er en diskré glassvegg. Alt fra tre og stein til glass og belysning er nøye utvalgt. For å understreke sammenhengen ytterligere er de samme skiferflisene brukt gjennomgående.

Se det lekre soverommet her

© BIRGITTA WOLFGANG

Trygg og innbydende hule

Ved hjelp av en innebygd seng og en harmoisk fargepalett kan du skape et moderne soverom som du kan bruke timevis i.

I denne alkoven har paret tenkt smart. Som en kontrast til treverket i skapene rundt, sørger en polstret sengegavl for et mykt møte med bakveggen.

En omfavnende fargepalett, tunge, myke gardiner og en seng bygget inn av skap skaper et rolig uttrykk som får innredningen til å fremstå harmonisk. Dette gir et trygt og intimt rom, som appellerer til alle sansene.

Se hvordan du gir soverommet en oppfriskning!

© BIRGITTA WOLFGANG

Flerfunksjonelt soverom

Dette kunstneriske soverommet rommer flere funksjoner og gir sansene fritt spillerom.

Eieren ønsket seg et flerfunksjonelt, kreativt rom som kunne innby til både lek, fordypelse og ro, og brukes like gjerne som arnested for nye ideer.

Hovedrollen spilles imidlertid av den asketiske sengen, som er plassert så lavt på gulvet som overhodet mulig. Skulpturelle romdelere og objekter sørger for et spennende skyggespill mens dagen utfolder seg, og rommet er innredet i hvitt og lyse naturtoner.

Sjekk ut disse 7 lekre teppene og finn din favoritt!

Soverom med skråtak

Dobbeltsengen er plassert midt i rommet. Det ser kanskje planlagt ut, men skyldes hovedsakelig at taket er så bratt at sengen ikke kan plasseres mot det.

Dette skaper et annerledes og moderne uttrykk, i tillegg til at soverommet blir enda mer luftig og harmonisk enn hvis sengen hadde vært plassert inntil en vegg.

Rommet er innredet med abstrakt kunst og keramikk, skulpturer i tre, bronse og jern, som gir et røft preg over det. Kombinasjonen av moderne, androgyne møbler sammen med de originale og rustikke trebjelkene gir en vakker og balansert atmosfære.

Se mer av soverommet, og resten av huset her.

Lyst soverom med egen vask
© Morten Holtum

Lyst soverom med egen vask

Dette soverommet er som et tempel for søvn og hvile. Sjekk den takhøyden! Den deilige sengen er fra Hästens, og i den kombinerte sengegavlen og romdeleren er det gjort plass til en hylle med utvalgte pyntegjenstander.

Noen takvinduer slipper inn ekstra lys, og får flott spill ved at spiletaket ikke er helt avsluttet. Bak halvveggen i ask ligger vask og omkledning.

soverom med bortgjemt garderobe

Bortgjemt garderobe

Fjern "støyen" fra harde og statiske møbler med florlette gardiner. Da fungerer de som en smart og myk skillevegg mellom skap og soverom.

Rommet er innredet med lette og luftige elementer, og både vegger, tak og gulv er malt i behagelige og lyse pasteller. Sengen i tre gir dessuten et rolig blikkfang.

Lune tekstiler, naturlige materialer og jordnære toner skaper en harmonisk atmosfære, hvor man kan våkne opp etter en natts søvn og føle seg utvilt og energisk.

Se mer fra soverommet her.

© NIKLAS HART

Herskapelig, men moderne

I denne Oslo-leiligheten gir soverommet et herskapelig og storslått inntrykk.

Bildene, gardinene og garderobeskapene står fra topp til tå, og dekker store områder av soverommet. Dette gjør at rommet virker større enn det egentlig er, og gir assosiasjoner til de gamle herskapelige slottene på 1700-tallet, bare med en moderne og minimalistisk vri.

De myke og lyse gardinene står i kontrast til det hardere og mørke garderobeskapet i tre, men harmoniseres allikevel sammen og gir et naturlig og jordnært uttrykk.

Se mer av den lekre leiligheten her.

© BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Planter som interiør

Finn frem dine grønne fingre og bruk store, grønne planter som skaper et blikkfang i rommet. Grønne planter gir et naturlig spill til hjemmet ditt, og er dessuten sunt for både kropp og sjel.

Motefotografen som bor her har satt den gigantiske planten i stil med lyse og naturlige farger foran en glassvegg, og gir nesten inntrykk av å sove i et eget lite drivhus.

Se flere detaljer fra soverommet og leiligheten her!

© FOTO: MADS MOGENSEN

Mørk minimalisme

Hvem har sagt at minimalistisk må være hvitt? Å bruke mørke fargetoner kan være minst like flott hvis du ønsker deg et stilrent, men avslappende soverom.

Kombiner gjerne mange ulike mørke farger sammen for å skape et interessant spill. Her kan du slå deg løs i sjokoladetoner, naturlige gråtoner og noen lysere kontrastfarger. Benytt forskjellige former, materialer og strukturer, så vil ikke rommet fremstå som flatt og kjedelig.

Da vil det alltid være noe nytt å hvile øyene på når det er tid for å trekke seg tilbake og senke skuldrene i de dempede omgivelsene.

Få flere interiørtips i vårt nyhetsbrev!

© FOTO: INGER MARI GRINI, STYLING: KATHRINE HOVIND

Lek med mønster

Dette soverommet er for deg som foretrekker det litt mer lekent.

Selv om et soverom skal være stedet for avslapning og ro, betyr det ikke at du ikke kan leke deg med hverken farger eller mønstre. Gå for en interessant tapet bak sengen eller i hele rommet, eller mal figurer på veggene.

Sengen i lyst tre gjør at soverommet allikevel får et harmonisk uttrykk, og er et bevis på at spennende mønstre ikke trenger å gå på bekostning av et moderne hjem.

Se Snøhetta-arkitektens leilighet her!