Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Den urbane toppleiligheten har en takterasse på 235 m2

På Islands Brygge i Købehavn ligger en perle av et hjem, midt mellom himmel og hav - bokstavelig talt.

© Foto: Mads Mogensen - Louise og Jesper med den ene av de to sønnene sine, Noa og Storm, i en myk Eave-sofa ved et NoNo-bord, begge designet av Norm Architects for Menu. Échasse-vasen er av Theresa Rand for Menu, og lysestakene er fra Stoff Nagel.

Slo sammen to leiligheter

Det unge gründerparet Louise og Jesper Gantzel hadde holdt et øye med dynamiske Islands Brygge i København over lengre tid. Området har vært i stor utvikling, og paret var betatt av den livlige og familievennlige atmosfæren som begynte å ta form, en stemning som ga gjenklang i deres eget aktive familieliv. Da de fikk nyss i at to planlagte toppleiligheter var til salgs kjøpte de like greit begge.

– Vi visste at det var en unik mulighet som vi ikke kunne la gå fra oss. Eiendommen lå på en av de siste tomtene som skulle bygges ut i det industrielle området, som for alvor har blomstret opp i løpet av de siste par årene. Det føltes som vår siste sjanse, forteller Jesper.

© Foto: Mads Mogensen - To leiligheter er slått sammen, med et stort, åpent allrom som resultat. Trappen i hvit metall som leder opp til takterrassen er et fint fargebrudd i det ellers mørke interiøret, som likevel oppleves lett på grunn av alt lysinnfallet. Snaregade-spisebordet og Co Chair-stolene er designet av Norm Architects for Menu, samme produsent som står bak den enkle dagsengen av Anita Johansen. De marokkanske teppene er fra Kirsten Friberg, og på veggen henger et verk av Hanne G.

Et skreddersydd hjem

Ettersom bygget ikke sto ferdig fikk paret frie tøyler til å knytte sammen de to leilighetene og tilpasse dem sine egne ønsker og behov. De store, lyse rommene og den luksuriøse balansen mellom inne- og utearealer som lå i prospektet var imidlertid akkurat det de hadde drømt om – for ikke å glemme den fantastiske utsikten, storbylivet, naturområdet Amager Fælled og solstrålene som reflekteres i vannet nedenfor og kaster et magisk lysspill inn i hjemmet.

– På klare dager føles det nesten som om man er i kontakt med både himmelen og vannet på samme tid. Når man kikker ut ser man bare vann, og man skal tett på vinduene for å få øye på havnen nedenfor. Det gir den samme frihetsfølelsen som å være på en båt, forklarer paret entusiastisk.

© Foto: Mads Mogensen - Med Menus behagelige Knitting-lenestol av Ib Kofod-Larsen som anker har familien innredet et lite lesehjørne i hjemmet, nydelig pyntet med to keramiske Cheerios-vaser av Gilles Caffier fra Rue Verte. Mørke gulv, vegger og tak gjør kroken ekstra lun og intim. Det taktile verket på veggen er av Hanne G.

© Foto: Mads Mogensen - For å gi sofasonen i det store, åpne allrommet en hyggelig og mer privat karakter er vinduene rundt dekket med tunge gardiner, som gir vakker taktilitet og lyd- demping. Eave-sofaen og NoNo- bordet er av Norm Architects for Menu, pleddene er fra Zara Home og The Organic Company, og det marokkanske gulvteppet er fra Kirsten Friberg. Den diskré takbelysningen er fra Rubn Lighting.

© Foto: Mads Mogensen - Hjemmet oser av at familien gleder seg over å ha besøk, inkludert det store, spesiallagede kjøkkenet fra Uno form med plass til åtte middagsgjester. Kjøkkenøya er laget i svart stål og veier – til tross for sitt lette oppsyn – 100 kilo! Counter Chair-barkrakkene av Afteroom Studio er fra Menu, de skulpturelle Sphere- vasene er laget av Kristian Sofus Hansen og Tommy Hyldahl for 101 Copenhagen, som også står bak den organiske Drop-lysekronen som bryter fint med de stramme linjene i rommet.

Bygget på miljøvennlige materialer

Leiligheten måler 280 kvadratmeter i det fire etasjers høye leilighetskomplekset kalt HavneBryggen Castor, tegnet av Henning Larsen Architects. Bygget er i tradisjonell brun murstein med store panoramavinduer og fokus på miljøvennlige materialer, godt inneklima og energibesparelse. Det største rommet er viet et åpent kjøkkenallrom vendt mot vest, som sikrer imponerende utsikt og fine solnedganger når været tillater det. Leiligheten består også av tre soverom, hvert med eget bad, en walk-in-garderobe og et gjestetoalett. I tillegg nyter paret godt av fire balkonger og en diger takterrasse på 235 kvadratmeter, innredet med eget utekjøkken, grill- og spiseplass, loungeområde og en liten fotballbane (!) til sønnene Noa og Storm.

– Da vi flyttet inn var barna fristet til å løpe rundt og spille ballspill inne i den store stuen, men det funket jo ikke i lengden. Så vi flyttet aktivitetene til takterrassen. Det var en suksess, guttene og vennene deres foretrekker den fremfor den grønne gårdshagen på bakkeplan.

© Foto: Mads Mogensen - Hjemmet er innredet i en støvete, mørk fargepalett, som står i fin kontrast til lyset som strømmer inn fra vinduene og takterrassen i enden av trappen. Dagsengen er av Anita Johansen for Menu, mens verket over er signert Hanne G.

© Foto: Mads Mogensen - Det enkle skrivebordet på gjesterommet har Louise selv snekret og malt i samme farge som veggene for å skape en sømløs helhet. Slik popper også de nøye kuraterte objektene frem – kunstverket av Hanne G og den dekorative grenen. Verner Pantons Flowerpot-lampe er fra &Tradition og Co Chair-stolen av Norm Architects for Menu har fått selskap av et saueskinn i en varm bruntone, som luner veggenes kalde nyanse.

© Foto: Mads Mogensen - Hovedsoverommet innredet i dype jordfarger maner virkelig til ro og avslapping. Sengen med det praktiske klesskapet rundt har Louise selv designet. Sengetøyet er fra The Organic Company, og den hengende skulpturen – som gir assossiasjoner til en drømmefanger – er laget av Hanne G. Verket på veggen er signert Annette Wier.

"Det er så mye lys i leiligheten at den tåler et mørkere interiør"

Leiligheten er malt i matte nyanser i mørke jordfarger som gir en lun og hyggelig atmosfære. Kjøkkeninnredningen og møblene er også holdt i mørke, dempede toner.

– Det er så mye lys i leiligheten at den tåler et mørkere interiør. Generelt så liker jeg også å kunne bryte opp stringente linjer med noe som skiller seg litt ut, som det rå betongtaket som står ubehandlet. Det gir oppholdsrommet brodd og karakter, forteller Louise.

© Foto: Mads Mogensen - Utearealene ligger tett på vannet, innredet med dekorative Palissade-stoler og -bord av Ronan og Erwan Bouroullec fra Hay.

© Foto: Mads Mogensen - Det mangler ikke noe på den 235 kvadratmeter store takterrassen, som er innredet med et spesiallaget utekjøkken, grill- og spiseplass, et loungeområde og en liten fotballbane til barna. På varme dager fungerer den nesten som en ekstra leilighet under åpen himmel! De grønne Palissade-møblene av Ronan og Erwan Bouroullec er fra Hay, mens plankebordet er fra Thors Design.

© Foto: Mads Mogensen - På toppen av nybygget på Islands Brygge i København har Louise og Jesper Gantzel sikret seg kanskje byens beste utsikt. Her er det god plass til avslapping i den behagelige Storm Lounge-solsengen fra Norr11, med deilig selskap av frodige vekster i spesiallagede blomster- kasser i cortenstål.

Et perfekt kombinasjon

Tunge gardiner, lær og materialer med struktur bringer en taktil og hjemlig fornemmelse inn i de nybyggede rammene, akkurat slik paret liker det best. Senger og skap er integrert for å skape kontinuitet i både farger og stil i hele hjemmet. Slik bærer leiligheten preg av parets personlige estetikk, en raffinert havn mellom himmel og hav.

© Foto: Mads Mogensen - Leiligheten på Islands Brygge, som er beriket med fire balkonger, ligger i bygget som har fått navnet HavneBryggen Castor, tegnet av Henning Larsen Architects i tradisjonell, brun murstein.

Håndplukket til deg