Se soverommet som fremstår som en trygg og innbydende hule

Paret har skapt en moderne alkove ved hjelp av den innebygde sengen og en harmonisk fargepalett.

Sara og Anders' soverom fremstår som en trygg, innbydende hule, takket være den innebygde sengen og den monokrome fargepaletten. Som en kontrast til treverket i skapene rundt, sørger en polstret sengegavl for et mykt møte med bakveggen.
Fargen Cobblestone fra Zoffany, som er brukt på både vegger og skap, er mørk for å skape et harmonisk, avslappende rom.

© Birgitta Wolfgang

En omfavnende fargepalett, tunge, myke gardiner og en seng bygget inn av skap. Det hele gir assosiasjoner til tidligere tiders alkover, den gang sengen var bygget inn i veggen, kun skjermet av et tettvevd tekstil.

Hos psykolog Sara Bjørndahl og medeier i interiørbutikken Rue Verte, Anders Krakau, er tanken gjenskapt på raffinert vis med eksklusive materialer og ton-i-ton-farger. Det skaper et rolig uttrykk som får innredningen til å fremstå harmonisk. Ikke minst fordi alle overflatene i rommet komplementerer hverandre. På den måten har paret klart å skape et trygt, intimt rom, som appellerer til alle sansene.

© Birgitta Wolfgang
© Birgitta Wolfgang

– Ved å bygge skap rundt sengen, har vi fått mer plass og luft i rommet. Men også en følelse av trygghet, sier Anders, som har brukt treverk og tekstiler for å understreke følelsen.

Paret bruker soverommet kun til avslapping og soving, og har derfor valgt å male det i en forholdsvis mørk farge. Ifølge Anders får man en rolig stemning når umettede farger, taktile overflater og en monokrom palett kombineres. Og rolig er det.

Sara og Anders er opptatt av at alle overflatene komplementerer hverandre. Høye, hvite paneler, stukkatur og velur danner en klassisk, pen ramme. En gardinvegg skjuler den visuelt mindre interessante flatskjermen.

© Birgitta Wolfgang

Detaljer, som håndtakene av horn og patinert bronse fra Ochre, understreker luksusfølelsen.

© Birgitta Wolfgang

Dessuten virker rommet større enn dets 22 kvadratmeter, takket være de store tekstilpanelene langs både vindusveggen og veggen midt imot sengen.

– Når gardinene er trukket for, får vi en monoton, helhetlig overflate. Da trenger vi ikke å forholde oss til noe annet enn den dype, myke jordfargen, forteller Anders, som er veldig opptatt av nettopp farger.

– Farger fungerer best når de er avstemt i toner som er beroligende for øyet. På den måten kan de brukes som hjelpemiddel for å fremheve formene og konstruksjonene i innredningen.