Soverom
© www.tapetcafe.dk

10 uunnværlige tips til soverommet

Soverommets innredning og uttrykk har stor betydning for søvnen og derfor også for din velvære. Innred soverommet optimalt med disse tipsene.

Soverom
© Tia Borgsmidt

Stol med flere funksjoner

Det er praktisk å innrede soverommet med en dekorativ stol. Den kommer eksempelvis i bruk når du skal ta sko på. Slik blir ikke stolen kun et pynteobjekt - den er også praktisk som senge- og avlastningsbord og naturligvis også som stol.

Soverom
© www.tapetcafe.dk

Interiør som gir ro

Det kan være vanskelig å ikke bli helt revet med når man innreder soverommet. Husk at soverommet skal fungere som et sted hvor kroppen finner ro. Derfor er det viktig å unngå å over-dekorere med møbler og kunst. Du skal enkelt kunne finne frem til alt i soverommet, så du unngår frustrasjon og forstyrrelser.

Soverom
© Kira Brandt

Innred funksjonelt

Hva bruker du soverommet til - bortsett fra å sove i? Kanskje ditt soverom også fungerer som kontor, sminkebord, tv eller altan? Det er viktig at soverommet er funksjonelt innredet, hvis du på lang sikt skal trives i det. Tilpass derfor din innredning etter stikkontakter, vinduer, TV etc.

Soverom
© House of Pictures

Skillevegg skaper soner

Lag dine egne skillevegger ved hjelp av reoler, gardiner, tøystativer eller vegger. Dette skaper en genial rom-i-rom fornemmelse. I tillegg får du flere flater du kan stille dine møbler opp mot. Da soverommet skal, som kjent, invitere til avslapning, kan det være en ekstra god idé å skille kontor og sengeavdelingen i rommet.

Soverom
© Niels Ahlberg

Farger

Et enkelt soverom behøver ikke å være kjedelig. Bruk dine yndlingsfarger som krydder når du skal dekorere et enkelt soverom.

Soverom
© House of Pictures

Leselamper

Pleier du å lese på soverommet før du skal sove? Da kan du med fordel skaffe deg leselamper på siden av sengen. Bruker du på den andre siden soverommet som garderobe, bør du ha kraftig lys som gjør det mulig for deg å navigere rundt i ditt tøy. Med andre ord: tenk på belysningen i ditt soverom!

Soverom med tapet
© www.tapetcafe.dk

Farger på veggene

Hvilke farger gir deg velvære? Fargene i ditt soverom har stor betydning for din søvn. De fleste eksperter anbefaler å male veggene i mørkere toner, for eksempel blå eller grønn. Fargene bidrar til en hyggelig hulestemning som inviterer til avslapning.

Soverom
© Tim Wahlfried

Sengeteppe gir en lun stemning

Sengeteppet kan alene utgjøre hele forskjellen i de fleste soverom. Her er sengeteppet i velour, noe som gir et gjennomført uttrykk i soverommet. Du kan kjøpe sengeteppet på bildet her.

OBS! Dansk link

Soverom
© Pernille Greve

Fremhev det unike

Hva er det du egentlig ønsker å fremheve i ditt soverom? Blikkfang er avgjørende for harmonien i rommet, men også for at du oppnår ditt ønskede uttrykk.

Er sengen på rommet din favoritt? Kanskje du har et lekkert vindusparti eller en fin tapet? Sørg for å innrede ditt soverom med ønske om å fremheve dine favoritt-ting. Eksempelvis kan du unnlate å henge malerier på en vegg med en ekstraordinær tapet. Du kan også unngå å henge en stor lysekrone i ditt soverom dersom den overskygger din estetiske gallerivegg.

Soverom med tapet
© Kim Ahm

Seng som innbyr til hvile

Dersom du sover mest i totalt mørke, bør du vurdere å plassere din seng deretter. Ønsker å du å ligge i nærheten av et åpent vindu, fungerer det fint med en mørkelegningsgardin. Tenk over hvor du plasserer sengen din! Noen har det best med å ligge med hodet mot hoveddøren, andre trives ikke under rett under vinduer. Hva får deg til å føle deg mest trygg når du skal sove?