© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Eierne slo sammen badet og soverommet - og resultatet oser av luksus

Når man forener hjemmets to viktigste rom – bad og soverom – innreder dem med naturmaterialer og kvalitetsprodukter, og sper på med vakker utsikt til alle kanter, er luksusdrømmen komplett.

Natur fra morgen til kveld

– Vi får energi fra utsikten hver eneste dag. Vi følger solen, månen, stjernene, bølgene, menneskene som går på stranden og båtene på havet. Det er både den beste starten og den beste slutten på dagen, forteller paret som er så heldig å bo her.

Utsikten og den omkringliggende naturen ble utgangspunktet da paret designet rommene de skulle starte og slutte dagene i. Ikke bare er det vinduer på alle kanter som inviterer naturen inn, men materialene henspiller på det som ses utenfor. Og det er ikke kompromisset på noe.

Glassveggen utgjør et usynlig skille mellom de to rommene, og lar samtidig lyset bevege seg fritt.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

En smart kombinasjon

Luksusfølelsen kommer kanskje først og fremst av at bad og soverom ligger i direkte forlengelse av hverandre og oppleves som ett stort rom. Det er lyst og luftig, og det eneste som skiller de to sonene er en diskré glassvegg. For å understreke sammenhengen ytterligere er de samme skiferflisene brukt gjennomgående. Disse strekker seg langs gulvet i begge rom, og klatrer sågar opp på veggene i dusjsonen.

Fargespillet i skiferen varierer og er med på å understreke materialets naturlighet. Som et moderne motspill er alle armaturer i blank krom, og er på den måten en kontrast til de taktile, rustikke flisene.

Runde vinduer slipper kveldslyset inn, samtidig som naturen utenfor reflekteres i det store speilet over servantene fra Mølballe. Armaturene er fra Dornbracht.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

God utsikt

For å bringe varme inn i rommene er taket ikledd lameller av ask. I tillegg til å skape en behagelig akustikk, bryter de med flisene i kalde nyanser og de hvitmalte veggene. På samme måte bryter et par runde vinduer med de ellers rette linjene i rommene.

Vinduene slipper kveldssolen inn, og reflekterer både den og naturen i et stort speil over håndvaskene. På den måten er det optimal utnyttelse av utsikten, uansett hvor man befinner seg.

En halvvegg skiller toalettet fra dusjsonen, også den kledd med Oppdalskifer. Toalett fra Geberit.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Halvveggen skaper en dyp hylle, med plass for toalettsaker i daglig bruk.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Et drømmerom

Alt fra tre og stein til glass og belysning er nøye utvalgt her, og det er tydelig at paret ikke har kompromisset på noe. De luksuriøse omgivelsene kombinert med nærheten til naturen gjør dobbeltrommet til en drøm de aldri vil våkne fra.

Dusjsonen gir luksuriøse assosiasjoner med armatur fra Dornbracht, Oppdalskifer og utsikt mot havet. Krakken er Adam fra Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse