17 tips til et freshere soverom

Det er tid for en opprenskning! Vi gir deg vår beste soveromsinspirasjon, slik at du kan gjøre soverommet til hjemmets lekreste rom med enkle grep.

© Høie

Soverom med høykvalitets-sengetøy

Naturlige materialer som bambus, egyptisk bomull og lin er mykt og deilig mot kroppen, og er særlig velegnet på soverommet på grunn av sine pustende og fuktabsorberende kvaliteter.

For ikke å snakke om hvor innbydende det tar seg ut på sengen! Faren er at du aldri kommer deg opp igjen herfra ...

Frøya sengesett fra Høie er i 100% bomull, og er steinvasket så det kjennes ekstra mykt mot kroppen. Fra kr. 799.

Reguler temperaturen på et kaldt soverom

Reguler gjerne nattetemperaturen med et lunt sengeteppe. Velg ett som binder sammen fargene i rommet og skaper helhet uavhengig av sengetøyet.

15 forslag til aktuelle sengetepper finner du her.

Her har vi samlet et utvalg av noen av de fineste soverommene vi har besøkt.

Lag ditt eget boudoir!
© tinekhome.com

Lag ditt eget boudoir!

Med en litt plass til overs kan du enkelt lage din egen versjon av et boudoir med en hylle, et speil og et avlastningsbord. Gjør det til et inspirerende sted med smykkeskåler og vakre småting!

Nydelig blikkfang i taket
© Jotun LADY

Nydelig blikkfang i taket

Et stort blikkfang i taket med myke former kan være beroligende å hvile øynene på før søvnen tar deg.

Velger du et lett uttrykk med friske farger som Jotuns 6350 Soft Teal på veggen, passer det perfekt med en lekker strålampe for å understreke den nordiske stilen.

Soverom med sovesone

En sengegavl rammer effektivt inn sovesonen, et smart tips i rom med behov for å markere ulike bruksområder.

Så ser det veldig fint ut også, da – som her, med en enkel gavl i polstret stoff fra Kave Home til kr. 3.149 kr..

Les også: Grunnleggerne bak Ask & Eng har skapt sitt drømmesoverom - og det er naturligvis den spesialdesignede sengegavlen i bambus som stjeler showet.

Matchende sengetøy
© Ellos Home

Matchende sengetøy

Sengetøy kjøpes gjerne i sett, men derfra og ut er du sjefen. Ta en arkeologisk utgraving i sengetøyskuffen, og behold kun dynetrekk og putevar som passer sammen i mønstre og farger.

Da er du alltid garantert en fin og innbydende soveplass, uansett hva som ligger til vask.

Ryddige overflater
© Georg Jensen Damask

Ryddige overflater på soverommet

Hold overflater ryddige med nok oppbevaring! Skreddersydde løsninger som flyter i ett med rommet er selvsagt det peneste. Og sanselige materialer som tilføyer varme til et hvitt rom som disse treskapene som er hengt på veggen.

Når alle materialer spiller på lag høyner det luksusfølelsen i rommet, og hva føles vel bedre enn å spe på med litt ekstra på soverommet? Et sengetøy med høy kvalitet og klassisk mønster, som Andreas Engesviks by hand for Georg Jensen Damask, setter selve prikken over i-en på soverommet!

Skulpturelle detaljer
© Ferm Living

Skulpturelle detaljer

Hvis du trenger å dele inn arealet på soverommet i ulike soner, er en skillevegg helt ypperlig. Ikke minst fordi den kan flyttes rundt i takt med behovet.

© Ferm Living

Hengende nattbordlampe

Heng nattbordlampene i taket og lag bedre plass på nattbordet – eller frigjør gulvplass og kvitt deg med nattbordet helt!

Deler du soverom med noen, velg lamper med skjerm – slik som Speckle pendant fra Ferm Living til 1.280 kr. – så blir ikke lyset for sjenerende om én vil lese mens den andre vil sove.

Møbler med flere funksjoner
© House Doctor

Møbler med flere funksjoner

De fineste garderobeskapene er helt klart laget i glass! Om du har plass til det, kan den like godt fungere som romdeler, samtidig som du har masse plass til oppbevaring.

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

Blomster på soverommet
© H&M Home

Soveromsinspirasjon fra planteverden

Blomster er alltid riktig, i alle rom, inkludert på soverommet! Riktignok i små mengder, siden de også krever oksygen om natten.

Noen blomster i vinduskarmen eller på nattbordet er likevel helt innenfor. De frisker opp i rommet, sprer en deilig, diskré duft, og er med på å skape den luksuriøse hotellfølelsen som gjør seg så godt.

Se 10 fine nattbord som fresher opp ethvert soverom her.

Se plantene du bør ha stående på soverommet ditt her!

Hotellfølelse
© Jensen senger

Hotellfølelse på soverommet

Stort soverom? Gjør det lunt og eksklusivt ved å bruke rikelig med tekstiler, gjerne i dype juvelfarger. Lag hotellfølelse med pynteputer, tunge gardiner og teppe på sengen, og heng gjerne store kunstverk på veggen, som kan nytes på dagtid.

Få flere tips til hvordan du skaper hotellfølelse på soverommet her.

Garderobe på utstilling
© Produsenten

Garderobe på utstilling

Garderobeskap er praktisk, men noen ganger er det finere å jobbe på lag med rommets kriker og kroker. Montér en stang mellom to vegger, invester i fine kleshengere, og heng opp.

Marker gjerne garderobesonen med å male veggene rundt i en rolig farge, som kler rommet og klærne som skal henge der – Lady Balance 10246 Velvet fra Jotun, for eksempel.

Skap små stilleben
© Bloomingville

Skap små stilleben på soverommet

Soveplassen skal oppleves rolig – det betyr også ryddig. I stedet for å spre pynt og småting rundt i rommet, kan du samle alt i klynger og sette dem på et sidebord. Et hyggelig innslag i rommet!

Grønne planter er også veldig populært nå, i alle rom. Her får du noen ideer til hvordan de kan presenteres.

Stemning på veggene
© Bloomingville

Stemning på veggene

Bilder er stemningsskapere, og stemning vil man jo ha på soverommet! Konsentrer deg om ett område og heng bilder i klynger – tenk galleri. En liten lesestol i tillegg er veldig hyggelig.

Er du interessert i fotokunst, finner du mange forslag til steder å finne noe originalti denne saken.

Rett nyanse på veggen
© Produsenten

Rett nyanse på veggen

Fargene er på vei oppover veggene, også på soverommet. Velg duse, beroligende nyanser som ikke forstyrrer nattesøvnen.

Kalkmaling gir fargene et røffere og mer industrielt preg. Som denne varianten av trendblåfargen St. Pauls Blue fra Jotun Lady Minerals. Delikat og romantisk, uten å bli for søt.

Myke materialer
© Gotain

Myke materialer til soveplassen

Få inn eller skift gardiner på soverommet! Det tilfører massevis av materialitet og rommet blir enda bedre å være i! Du kan også bruke gardiner som romdeler!

Disse vevde lingardinene er i fargen Sand, fra 3095 kr, Gotain/Oslo Deco.