Lys, mørke og bambus: Slik har møbeldesignerne skapt drømmesoverommet

Kontraster mellom mørke og lys og en forkjærlighet for bambus har skapt drømmesoverommet for grunnleggerne bak Ask & Eng.

Lun innramning. Soverommet domineres, ikke overraskende, av en spesialbygget sengegavl i bambus. Kombineret med vakkert sengetøy i lin fra Høie, lampene Wan av Johanna Grawunder for Flos, samt små hyggelige detaljer er soverommet blitt et deilig sted at være. Brettet i tre har paret laget selv, skålen er fra Zakkia, kannen er av keramiker Annemieke Boots, og tekannen er fra Artilleriet.

© Inger Marie Grini

Vi har jobbet med å skape en relasjon mellom det varme og det kalde, det lyse og det lune, forteller Kine Marie Ask Stenersen. Hun bor i en gammel generasjonsbolig i Drammen med arkitektsamboeren Kristoffer Eng, og sammen lager de bærekraftige kvalitetskjøkken og -møbler under navnet Ask & Eng. Det gamle trehuset med skråtak og rare vinkler er blitt pusset opp med byggets arkitektoniske egenskaper i fokus, og under skråtaket ligger et stemningsfullt soverom. Hvite vegger og tak skaper en flytende overgang og forsterker høyden under taket.

© Inger Marie Grini

Mye lys. Hvite vegger, store vinduer og luftige gardiner gir rommet lys, mens lune materialer som kork, rotting, rispapir og myke tekstiler gir varme til rommet. Stolen er fra Ellos Home, korkbenken er fra Ilse Crawfords Sinnerlig-kolleksjon fra Ikea, skapet er Stockholm fra Ikea og rispapirlampen tilhører Isamu Noguchis klassiske 1951-serie Akari fra Vitra.

Multifunksjonelt. Sengegavlen fungerer også som sengebord, hvor bøker og små dekorasjoner kan stilles frem.

© Inger Marie Grini

Kombinert med myke og fine tekstiler på sengen blir totalinntrykket et lunt, lyst og hyggelig soverom som vi trives i, fastslår Kine. Sengegavlen har paret laget selv. – Vi savnet et naturmateriale som ga rommet den ekstra lille varme følelsen et soverom bør ha. Etter å ha jobbet mye med bambus på kjøkken og bad, og erfaringen vi har fått rundt hvordan materialet kan tilføre mye til et rom, så ble en sengegavl i bambus et naturlig valg. Den rammer inn sengen på en fin måte. Den skaper nærmest et rom i et rom. I tillegg fungerer den som nattbord og hylle, og har dermed den flerfunksjonaliteten vi etter pris på.

LES OGSÅ