Bechamelsaus, eller hvit saus som vi kaller det her til lands, er en av grunnoppskriftene i det franske kjøkken og kan brukes til så mangt. Den kremede bechamelsausen kan brukes som den er til lasagne, moussaka eller fiskeretter, eller som en base for andre sauser eller retter. Den kremede og gode sausen lager du på 5 minutter, og den er en klassiker som passer perfekt til f.eks fiskeboller.
Hva passer sammen med bechamel?
Bechamelsaus fungerer som en grunnsaus til veldig mange retter.
Bechamel passer blant annet helt ypperlig til fiskeretter - uansett om det er hvit eller rød fisk (og selvfølgelig de tradisjonelle fiskebollene). Kombiner det sammen med eksempelvis poteter eller ovnsbakte grønnsaker.
Sausen er også perfekt til ulike pastaretter. Bland det med brokkoli, erter eller asparges sammen med litt sitron, så får du en velsmakende og frisk sommerrett. Server det sammen med hvitløksbrød eller focaccia.
Er du typen som bare elsker ovnsbakte retter er bechamelsaus redningen. Gratiner kylling eller svin sammen med grønnsaker og hell over sausen. Så kan retten stå og godgjøre seg i ovnen mens du slapper av.
Visste du forresten at bechamelsaus og hvit saus er nøyaktig det samme?
Vel bekomme!
Trenger du ideer til en enkel forrett? Vi har samlet de 10 beste her!