12 inspirerende juleboliger

Det å pynte til jul er for mange en viktig tradisjon, enten man holder det minimalistisk og rent eller liker den overdådige og storlagne stilen. Vi har samlet 12 hjem som representerer begge leire, men som har det til felles at de alle gir oss skikkelig julestemning.

© Andreas Mikkel Hansen

Interiørarkitekten Sofie Amalie Rolandsen som er kjent for sin imponerende instagramprofil Thus the Fuss, har pyntet hjemmet med iøynefallende farger og vakre blomster. I dette unike hjemmet skal julen feires i blåfarger og forskjellige nyanser av rødt med sarte pasteller. Se her og la deg inspirere av hjemmet som er fylt med glade farger og kreative gjør-det-selv-løsninger.

© Stine Christensen

I hjemmet til Tine Emilie Svendsen og Frederik Rosenstand feires julen med pynt i lette toner og duse pastellnyanser. Den lyse fargeskalaen er nøye avstemt og det eneste som bryter med det dempede uttrykket, er den store, grønne mistelteinen som henger mellom spisetuen og stuen. Du kan se resten av det stilrene og smakfulle hjemmet her.

© Foto: Birgitta Wolfgang

Floristen Lars Jon har et hjem som oser av nordisk magi og moderne julestemning. Han inspirerer både seg selv og andre til å omgi seg med plantene han er spesielt opptatt av: de nordiske. Gjennom fantasifull lek omdanner han velduftende mose, skulpturelle kongler og nakne grener til miniatyrlandskaper – i butikken, så vel som hjemme. Bli med inn i den eventyraktige leiligheten - her er det masser av inspirasjon å hente.

© Anniken Zahl Furunes

I det arkitekttegnede hjemmet på Berg i Trondheim bor kunstfotograf og kjærlighetsterapeut Nina Henriksen Five sammen med finansmann og gründer Inge Five og deres fire barn. Boligen er bygget opp rundt naturlige materialer i stein, betong og tre. Den ellers rolige, sandfargede basen får kun selskap av pynt med verdi utover seg selv, også i julen, ifølge Nina. Se resten av det klassiske og stilfulle hjemmet her.

© Maria Vous

I Huset nord for København bor designerparet Karina Mencke og Marcus Vagnby sammen med deres barn Nikka og Lio. Paret er opptatt av at julepynten skal stå i forlengelse av det øvrige interiøret, som er stilrent og forankret i elementer fra naturen. Når desember kommer får skogsfunnene selskap av servietter, bånd og massevis av stearinlys innenfor en bestemt fargepalett. Du kan se resten av det moderne huset her.

© Anne Bråtveit

I herskapsleiligheten på Frogner i Oslo bor designeren Live Brekkes sammen med familien. Julestemningen har så smått begynt å bre seg i den 120 kvadratmeter store leiligheten. Den klassiske, tidlig 1900-tallsrammen med stukkatur og rosetter er krydret med strammere, mer moderne elementer, både vintage og nytt. Bli med inn i Frognerleiligheten og se hvordan Liv Brekke kombinerer et klassisk og minimalistisk juleuttrykk på best mulig måte.

© Birgitta Wolfgang

Familien Sundstrøm feirer ofte jul på Göholm gods i Sverige. Her blandes høytidens tradisjoner med moderne kunst og samleobjekter i en overdådig atmosfære full av kontraster.

Sammen med partner Bengt Sundstrøm står Mette Rode Sundstrøm bak auksjonshusene lauritz.com og Stockholms Auktionsverk. Sammen har de også forpaktet svenske Göholm gods i 15 år. Her, omgitt av storslått arkitektur fra 1799, feirer familien jul i hovedbygningens 1200 kvadratmeter – en lekeplass for Mette, som elsker å utfolde seg med kunstnerisk frihet og stor takhøyde på alle tenkelige måter. Se det fargesprakende julegodset her.

© Stine Christiansen

Hos designer Kristina Dam er stilen enkel og naturlig, også i julen, og pynten glir vakkert inn i familiens nordiske stil og fargeskala.

– Jeg er glad i fine former og en spennende miks av taktile overflater, så jeg vil heller ha pynt i fine materialer enn i årets julefarge. Jeg velger gjerne litt utradisjonell pynt også, ofte i samme materialer som ellers er i interiøret – i ulike tresorter, messing, filt, sølv og betong, sier Kristina. Se hennes naturlige og stilige juleunivers her.

© Mikkel Adsbøl

I 94 kvadratmeter store julehjemmet som er bygget i 1725 bor Kasper Staalsøe og Filip Gielda. Naturlige vekster som er en uunnværlig del av parets jul. I desember pynter de hjemmet med store barnålsgrener, dekorasjoner av amaryllis og mose, og buketter med velduftende svibler i store vaser. La deg inspirere av den stilfulle københavner-leiligheten her.

Fransk julestemning
© Andreas Mikkel Hansen

I en herskapsleilighet på Frederiksberg i København bor ekteparet Mathilde og Søren sammen med sine tre barn. Den gamle leiligheten, som er inspirert av Paris, er malt med dempede farger og rommene er krydret med unike skulpturer og keramikk. For Mathilde er det viktigste med julen at pynten har en historie –ikke nødvendigvis at det passer så godt sammen. Du kan se resten av den nydelige, franskinspirerte leiligheten her.

Tradisjonelt og moderne på samme tid
© Birgitta Wolfgang

I en nydelig villa i Höganäs i Sverige bor Josephine Ekström sammen med mannen Rikard og barna Emmie, Noah og Lily. I det lyse og funksjonelle hjemmet fra 1920-tallet har Josephine byttet ut den røde og tradisjonelle julepynten mednydelige nyanser i sjampanje, rosa og aprikos. Se resten av den moderne og utradisjonelle juleboligen her.