Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

8 inspirerende juleboliger

Noen julehjem bare skriker jul, og det kan være nesten umulig å ikke bli inspirert av all den vakre pynten. Vi har samlet 8 hjem som vi får skikkelig julestemning av, og som vi tror du vil like også.

Fransk julestemning

© Andreas Mikkel Hansen

I en herskapsleilighet på Frederiksberg i København bor Mathilde Berg Holkenfeldt Behrendt og Søren Berg sammen med sine tre barn. Den gamle leiligheten, som er inspirert av Paris, er malt med dempede farger og rommene er krydret med unike skulpturer og keramikk.For Mathilde er det viktigste med julen at pynten har en historie –ikke nødvendigvis at det passer så godt sammen. Du kan se resten av den nydelige, franskinspirerte leiligheten her.

Tradisjonelt og moderne på samme tid

© Birgitta Wolfgang

I en nydelig villa i Höganäs i Sverige bor Josephine Ekström sammen med mannen Rikard og barna Emmie, Noah og Lily. I det lyse og funksjonelle hjemmet fra 1920-tallet har Josephine byttet ut den røde og tradisjonelle julepynten mednydelige nyanser i sjampanje, rosa og aprikos. Se resten av den moderne og utradisjonelle juleboligen her.

Nyoppusset til jul

© Martin Sølyst

Charlotte og Jesper visste godt hva de gikk til da de kjøpte det 145 kvadratmeter store huset fra 1897 i Sønderjylland. I over to år har de flyttet på vegger, lagt nye gulv, byttet vinduer, sparklet og malt, og i år ser de frem til å endelig kunne nyte resultatet med jul i eget hjem – Her kan du se det ferdige resultatet.

En forlengelse av naturen

© Andreas Mikkel

Hjemme hos Charlotte Bie på Nordsjælland er julen en varm tid. Her er det hygge, familietid og tradisjoner som står på timeplanen når desember melder sin ankomst. Hjemmet fyller hun med greiner og furukvaster fra hagen som fungerer som en forlengelse av naturen. Resten av hjemmet ser du her.

Fredfull og moderne funkisvilla

© Lene Samsø

Hos Tine og familien hentes julen inn i form av granbar, kongler og mose. Den fredfulle og moderne funkisvillaen er tonet ned med virkemidler fra naturen, og julestemningen er til å ta og føle på! Bare se her.

En god blanding

© Andreas Mikkel Hansen

Jonas Bjerre Poulsen fra Norm Architects er kjent for sin sobre minimalisme. Når familien skal pynte til jul, blir det fort en kamp om julekulene.

– Min kone, Christine, vil gjerne ha opp litt pynt. Vi inngår kompromisser, så det kommer inn noen nisser. Men min favorittpynt er trær og grener. Vi ønsker å skape en stemning sammen, som preges av varme, men for meg er det viktigste at man merker naturen, slik at rommet ikke oversvømmes av kuler og tradisjonell julepynt.Kunsten er å gradbøye det litt, så stuen ikke blir en kulisse, sier Jonas. Se den fine kombinasjonen som Jonas og Christine har fått til her.

Juletrær i sentrum

© Birgitta Wolfgang

Ida Thestrup elsker julen. Så mye at hun som barn ville se julekalender-tv i reprise om sommeren, for å døyve savnet. Kjærligheten til julen er kanskje ikke så merkelig, ettersom hun vokste opp med foreldre som dyrket og solgte juletrær.

– Jeg vet akkurat hvordan et perfekt juletre skal se ut. Nettopp derfor har jeg de siste årene, til mine foreldres store fortvilelse, valgt meg de skjeveste og rareste trær jeg har kunnet finne. Her kan du se de rare og skjeve juletrærne komme til sin rett hos Ida.

Grafisk minimalisme

© Pernille Enoch

Grafiker Rikke Albrechtsens bor sammen med de to barna Carl og Freya i et hjem preget av svart-hvitt og grafisk minimalisme. Den 170 kvadratmeter store funkisleiligheten fra 30-tallet er pyntet til jul med minimalistisk stilsikkerhet. Her kan du se hvordan den kombinasjonen ser ut.

Lyst på mer inspirasjon rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Relaterte artikler