Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

10 inspirerende juleboliger

Det å pynte til jul er for mange en viktig tradisjon, enten man holder det minimalistisk og rent eller liker den overdådige og storlagne stilen. Vi har samlet 10 hjem som representerer begge leire, men som har det til felles at de alle gir oss skikkelig julestemning.

© Anniken Zahl Furunes

I det arkitekttegnede hjemmet på Berg i Trondheim bor kunstfotograf og kjærlighetsterapeut Nina Henriksen Five sammen med finansmann og gründer Inge Five og deres fire barn. Boligen er bygget opp rundt naturlige materialer i stein, betong og tre. Den ellers rolige, sandfargede basen får kun selskap av pynt med verdi utover seg selv, også i julen, ifølge Nina. Se resten av det klassiske og stilfulle hjemmet her.

© Maria Vous

I Huset nord for København bor designerparet Karina Mencke og Marcus Vagnby sammen med deres barn Nikka og Lio. Paret er opptatt av at julepynten skal stå i forlengelse av det øvrige interiøret, som er stilrent og forankret i elementer fra naturen. Når desember kommer får skogsfunnene selskap av servietter, bånd og massevis av stearinlys innenfor en bestemt fargepalett. Du kan se resten av det moderne huset her.

© Anne Bråtveit

I herskapsleiligheten på Frogner i Oslo bor designeren Live Brekkes sammen med familien. Julestemningen har så smått begynt å bre seg i den 120 kvadratmeter store leiligheten. Den klassiske, tidlig 1900-tallsrammen med stukkatur og rosetter er krydret med strammere, mer moderne elementer, både vintage og nytt. Bli med inn i Frognelleiligheten og se hvordan Liv Brekke kombinerer et klassisk og minimalistisk juleuttrykk på best mulig måte.

© Birgitta Wolfgang

Familien Sundstrøm feirer ofte jul på Göholm gods i Sverige. Her blandes høytidens tradisjoner med moderne kunst og samleobjekter i en overdådig atmosfære full av kontraster.

Sammen med partner Bengt Sundstrøm står Mette Rode Sundstrøm bak auksjonshusene lauritz.com og Stockholms Auktionsverk. Sammen har de også forpaktet svenske Göholm gods i 15 år. Her, omgitt av storslått arkitektur fra 1799, feirer familien jul i hovedbygningens 1200 kvadratmeter – en lekeplass for Mette, som elsker å utfolde seg med kunstnerisk frihet og stor takhøyde på alle tenkelige måter. Se det fargesprakende julegodset her.

© Stine Christiansen

Hos designer Kristina Dam er stilen enkel og naturlig, også i julen, og pynten glir vakkert inn i familiens nordiske stil og fargeskala.

– Jeg er glad i fine former og en spennende miks av taktile overflater, så jeg vil heller ha pynt i fine materialer enn i årets julefarge. Jeg velger gjerne litt utradisjonell pynt også, ofte i samme materialer som ellers er i interiøret – i ulike tresorter, messing, filt, sølv og betong, sier Kristina. Se hennes naturlige og stilige juleunivers her.

© Mikkel Adsbøl

I 94 kvadratmeter store julehjemmet som er bygget i 1725 bor Kasper Staalsøe og Filip Gielda. Naturlige vekster som er en uunnværlig del av parets jul. I desember pynter de hjemmet med store barnålsgrener, dekorasjoner av amaryllis og mose, og buketter med velduftende svibler i store vaser. La deg inspirere av den stilfulle københavner-leiligheten her.

Fransk julestemning

© Andreas Mikkel Hansen

I en herskapsleilighet på Frederiksberg i København bor ekteparet Mathilde og Søren sammen med sine tre barn. Den gamle leiligheten, som er inspirert av Paris, er malt med dempede farger og rommene er krydret med unike skulpturer og keramikk. For Mathilde er det viktigste med julen at pynten har en historie –ikke nødvendigvis at det passer så godt sammen. Du kan se resten av den nydelige, franskinspirerte leiligheten her.

Tradisjonelt og moderne på samme tid

© Birgitta Wolfgang

I en nydelig villa i Höganäs i Sverige bor Josephine Ekström sammen med mannen Rikard og barna Emmie, Noah og Lily. I det lyse og funksjonelle hjemmet fra 1920-tallet har Josephine byttet ut den røde og tradisjonelle julepynten mednydelige nyanser i sjampanje, rosa og aprikos. Se resten av den moderne og utradisjonelle juleboligen her.

Nyoppusset til jul

© Martin Sølyst

Charlotte og Jesper visste godt hva de gikk til da de kjøpte det 145 kvadratmeter store huset fra 1897. I over to år har de flyttet på vegger, lagt nye gulv, byttet vinduer, sparklet og malt, og i år ser de frem til å endelig kunne nyte resultatet med jul i eget hjem – Her kan du se det ferdige resultatet.

Stue med peis og designmøbler, sobert julepyntet

© Andreas Mikkel Hansen

Jonas Bjerre Poulsen fra Norm Architects er kjent for sin sobre minimalisme. Når familien skal pynte til jul, blir det fort en kamp om julekulene.

– Min kone, Christine, vil gjerne ha opp litt pynt. Vi inngår kompromisser, så det kommer inn noen nisser. Men min favorittpynt er trær og grener. Vi ønsker å skape en stemning sammen, som preges av varme, men for meg er det viktigste at man merker naturen, slik at rommet ikke oversvømmes av kuler og tradisjonell julepynt.Kunsten er å gradbøye det litt, så stuen ikke blir en kulisse, sier Jonas. Se den fine kombinasjonen som Jonas og Christine har fått til her.