Se interiørarkitektens fargerike og stemningsfulle julebolig

Bli med hjem til Sofie Amalie Rolandsen, hvor blåfargen går igjen som en rød tråd i julepynten.

Sofie Amalie Rolandsen står bak Instagram-kontoen @thusthefuss. I tillegg er hun blogger, interiørarkitekt og eier av en nettbutikk.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Følger du Sofie Amalie Rolandsens Instagram-konto med navnet Thus the Fuss, har du ikke kunnet unngå å legge merke til at hun elsker farger og kreative gjør-det-selv-løsninger. Da Sofie Amalie skulle dekke et stemningsfullt bord til jul, ble iøynefallende farger og kombinasjoner naturligvis viktige komponenter. I år har hun valgt å kombinere klare blåfarger og forskjellige nyanser av rødt med sarte pasteller. Inspirasjonen fikk hun fra et uventet sted.

– Ideen kom fra de blå spisestolene jeg kom over nylig. De ga spisestuen et helt nytt uttrykk, og ga meg mange morsomme ideer til både bord og innredning, forteller Sofie.

Hos Sofie Amalie går blåfargen igjen som en rød tråd i julepynten, men midt i denne blå verdenen dukker julen opp i et vell av røde blomster.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Når gjestene ankommer leiligheten, blir de møtt av en vakker krans. Den blåmalte rammen rundt inngangsdøren setter tonen i den fargerike boligen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Det var den tidligere eieren som dristet seg til å male spisestolene i den karakteristiske blåfargen. Stolene er designet av Kai Lyngfeldt Larsen, og står fint sammen med det gamle spisebordet A826 fra Fritz Hansen. Bordet er dekorert med friske blomster i forskjellige rødtoner som komplementerer den røde tinnsoldaten fra Flower Studio på skjenken. Bildet på veggen til venstre er en plakat fra Poppykalas og bildet til høyre er et Richard Colman x Hay-trykk. På gulvet står et litografi av Farshad Farzankia. Skjenken er fra Tylko. Veggene er malt i fargen Sval Sjø fra Jotun.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Én farge går igjen

Hennes begeistring for blått-i-blått kommer tydelig fram i innredningen, og stilen er videreført med en lyseblå farge på veggene, så da Sofie Amalie skulle pynte til jul bestemte hun seg for å fortsette i det blå sporet.

– Blåfarger gir en deilig ro til et rom, og for meg er det en klassiker som kan tones ned til hverdags og piffes opp til høytid. Blått minner meg moren min, og en barndom fylt med blå toner. Jeg synes blått hører hjemme på ethvert spisebord, forklarer hun.

En salig blanding av gammelt og nytt, rødt og blått, pasteller og små, fine detaljer. Vinglassene er vintage krystallglass fra Cristal d’Arques og heter Blå Safir.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Mange baller i luften

For seks år siden sa Sofie Amalie Rolandsen opp jobben i et designbyrå for å bli selvstendig næringsdrivende med utgangspunkt i Instagram-kontoen @thusthefuss hvor hun deler interessen for bolig og interiør. Ved siden driver hun blant annet en blogg, løser innredningsoppgaver for private og lager små popup-kolleksjoner med interiør som hun selger i nettbutikken sin.

Serviset Blomst fra Royal Copenhagen, juletallerkenen av Harald Wiberg for Bing & Grøndahl og vannglass fra Kodanska. Bestikket Bistrot er fra franske Sabre, og har en vakker blåtone. De blå stearinlysene er fra svenske Ester & Erik. Bestikket er leid hos A Table Story.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

For å gi blåtonene en kontrast har Sofie Amalie i tillegg til det røde også brukt sarte pasteller. Her på serviettene fra Hay.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Miks og match

Bordet hun har dekket til jul, er typisk for hennes måte å innrede på: klassisk med en fargerik vri.

– Det må ikke bli for stilrent, jeg elsker å blande både stilarter og materialer: åttitallsinspirerte vinglass, vannglass i friske farger, gamle juletallerkener, fransk bistrobestikk og et romantisk innslag av servise fra Royal Copenhagen, forteller hun.

På sofabordet fra Eva Solo Furniture, står stearinlys fra Ester & Erik som en liten skog av farger og komplementerer både sofaen, en vintageutgave av Arne Norells Ilona, og bildene på veggen – en plakat av Tom Wesselmann og et litografi av Helle Thorborg. Veggen har fått fargen Lys Syrin fra Jotun. Den moderne puffen er fra KISS, vegglampen fra Ferm Living og den stripete Filigrana-pendelen fra Established & Sons skaper en fin kontrast til lenestolen CH25 fra Carl Hansen & Søn. Champagneglassene på bordet er fra Anna von Lipa.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

De åpne hyllene på kjøkkenet er pyntet med papirjuletrær fra Søstrene Grene og fine papirfugler på snor. Krusene er fra Studio Damhus og glassene er fra Hay og Kodanska. Vinglassene er fra Holmegaard og melkemuggen er kjøpt i Japan. På kjøkkenbenken står boller og fat fra DAN-Ildserien til Lyngby Porcelæn. Muggen i glass er en vintage Holmegaard.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Tradisjonell og avslappet julaften

I Sofie Amalie Rolandsens familie er det vanlig å samle mange til julemiddagen, og ofte har de vært 15-20 stykker på julemiddagen, men etter at hun og kjæresten Niels ble foreldre til to små barn, har det endret seg. Nå lager den lille familien sine egne juletradisjoner.

– Jeg tror at julaften hjemme hos oss er ganske tradisjonell og avslappet. Vi møtes på ettermiddagen og hygger oss med Disneys juleshow, før vi dekker bordet og gjør klar middagen. I tillegg til den brune sausen, er juletreet det jeg liker best ved julen.

Adventskransen har de samme fargenyansene som ellers i stuen. Kransen er bundet av Holly Flower Studio og har fått plass på det lille sidebordet Lato Table fra &Tradition.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press

Gaven til den som får mandelen i grøten, er pakket inn i en stoffrest og dekorert med friske blomster i de samme blå og røde fargene som i resten av juledekoren.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen / Styling: Glotti Press