© Stine Christensen

Bli med inn i et julehjem pyntet i duse pastellnyanser

Når den lille familien feirer jul, er inspirasjonen hentet fra barndomsminner og tradisjoner.

Lyse og lette toner

Atmosfæren som preger det nesten hundre år gamle hjemmet til Tine Emilie Svendsen og Frederik Rosenstand, er lys og luftig. Selv om det er jul, finnes det ingen overdådig pynt som tynger den lette stemningen. De duse pastellnyansene er nøye avstemt, og det eneste som bryter med det dempede uttrykket, er den store, grønne mistelteinen som henger mellom spisetuen og stuen. Det betyr imidlertid ikke at det mangler historie, for den finnes i alt fra dekorasjonene til borddekkingen. Det er spesielt Tines mor som har vært en kilde til inspirasjon.

Når gjestene ankommer får de servert bobler i glass fra Nina Nørgaard. Brettet i bakgrunnen er fra Studio Oliver Gustav.

© Stine Christensen
© Stine Christensen

Kjøkkenet, i fargen Mandel, er designet og lagd av Kvänum. Lampen over bordet er fra Apparatus og spottene i taket fra Rue Verte. De to barstolene er funnet hos Overgaard & Dyrman.

© Stine Christensen

LES OGSÅ

Henter inspirasjon fra sin mor

– Når det gjelder boliginnredning er mor alltid en inspirasjonskilde. Jeg har vokst opp i et hjem fullt av varme og kjærlighet. Det er uten tvil hennes innredningsvalg, både farger, lamper og lys, som har gitt barndomshjemmet mitt en helt spesiell atmosfære. Når vi hadde gjester, gjorde hun alltid litt ekstra når hun pyntet, og det var alltid magisk å komme på besøk hos oss. Da jeg ble konfirmert, hadde vi for eksempel liljer hengende fra taket og gullfisk på bordene, forteller Tine.

Den som finner mandelen i grøten, får en gave pakket inn i små antikke trebokser. Frederik, som elsker å finne små skatter, oppdaget dem på et loppemarked.

© Stine Christensen

Når Tine dekker bordet, ønsker hun at gjestene skal få unike opplevelser. Pynten på bordet er derfor nøye utvalgt. Stentøyet er fra KH Würtz, stoffserviettene er fra Tines farmor, bestikket fra Gense og vintageknivene fant paret på et loppemarked i Paris.

© Stine Christensen

Mellom spisestuen og stuen henger det en stor og vakker misteltein fra Stalks & Roots.

© Stine Christensen

LES OGSÅ

Fylt med historie

Det er imidlertid ingen gullfisker på bordet hun har dekket til jul. Til gjengjeld er det masse historie i den heklede duken, stoffserviettene fra Tines farmor, vintageknivene fra loppemarkedet i Paris og i mandelgaven som er pakket inn med så mye omtanke at innpakningen betyr like mye som innholdet.

Midt på bordet ligger en hekleduk fra Tines farmor. Glassene er fra glasskunstner Nina Nørgaard og keramikken er fra Lov i Listed på Bornholm. Papirblomstene og englene er laget av Almeja Space.

© Stine Christensen

Første jul i eget hjem

– Dette var første gang vi feiret jul i eget hjem. Det var stort, og jeg har gjort meg umake og prøvd å gjøre den spesiell. Når jeg dekker bordet, synes jeg det skal være noe for alle å se på, og det må gjerne overraske litt også. Jeg har alltid elsket og samle mennesker. Det har jeg fra far. Alle er velkomne. Normalt pleier mor, farmor eller mormor å dekke bordet. Det har vært noe kvinnene i min familie har satt pris på å gjøre. Far er kokk, og Frederik elsker å stå på kjøkkenet. Det vi får, er tradisjonell julemat, og jeg elsker det, sier Tine.

Den vakre innebygde hyllen stod i huset da paret flyttet inn, men nå er den malt i en nyanse som passer kjøkkenet. Hyllen er fylt med personlige funn, antikke julekuler og lys. Rundt spisebordet fra Poul Kjærholm, står stoler fra J.L. Møller. Pendelen er fra Apparatus Studio, og julekulen som henger fra lampen, er fra Studio Oliver Gustav.

© Stine Christensen

Et kjøkken som åpnet opp for gode samtaler

Derfor er kjøkkenet et rom Tine og Frederik prioriterer høyt og et sted de bruker mye tid.

– Det er viktig for oss at du kan være med i selskapet, selv om du skal lage mat. Derfor tok vi ned en vegg og laget en åpen kjøkkenløsning. Vi ville gjerne være sammen mens vi tok oss av det praktiske også. Løsningen er vellykket, for stemningen er alltid god når vi lager mat, og det har fungert perfekt i hverdagen når det bare er vår lille familie.

Den grå sofaen i lin er fra Meridiani, og sofaputene er fra Society. Stolen er fra &Tradition, sofabordet er Poul Kjærholm, og gulvteppet er fra Zara Home. Potteplante og krukke er fra Rabens Saloner.

© Stine Christensen