20 gode tips til julens venninnegaver

Usikker på hva du skal finne på til venninnene dine i år? Vi har samlet en haug av gode forslag til deg – med alt fra interiør og kjøkkentilbehør til duftspray og pledd.

Håndklærne til Tekla er deilig myke, laget av 100 prosent økologisk bomull og fri for skadelige kjemikalier. Den perfekte gaven til venninnen som er miljøbevisst og setter pris på kvalitetsprodukter.

Håndhåndkle 30x50 cm fra Tekla, 149 kr hos moniker.no

Denne termopresskannen er både minimalistisk og elegant. Kaffepressen er laget i rustfritt stål med en dobbel vegg som gjør at kaffen holder den perfekte temperaturen.

Termopresskanne fra Sjöstrand, 899 kr hos Tilbords.no

Denne fuktgivende sjampoen den perfekte gaven til venninnen som setter pris på velvære.

Avokado sjampobar, 210 kr hos Kollektedby.

Duftspray fra Aesop.
© Produsenten

Aesop er en favoritt hos mange, og disse duftsprayene gir hjemmet en deilig aromatisk duft.

Aromatique Room Spray fra Aesop, 100 ml, 520 kr hos Lyko.no.

Disse enkle telysholderne i glass passer i de fleste hjem. Det massive strukturerte glasset gir et fint stemningsfullt lys.

Telysholderl fra Moore Universe fra 329 kr hos Milla Boutique

Denne boken består av polaroidbilder tatt av François Halards (f. 1961, fransk) mens han satt innesperret på hans svært uniforme hotell i 56 dager, og er en visuell formidling på nært hold mellom intimitet og klaustrofobi. Perfekt til venninnen som har alt.

Francois Halard · 56 days in Arles, 649 kr Libraryman hos Kollektedby

Sengesettet fra Aiayu er laget av økologisk bomullspoplin og har den særlige krispe følelsen man ønsker fra et sengetøy. I tillegg finnes det i utrolig mange fine farger, og du finner garantert et som passer venninnen din.

Sengesett 140 x 200 fra Aiayu, 1.345 kr hos shine.no.

Nest-kroken fra norske Northern er utformet med en krok på undersiden og en liten skål på toppen. Selve skålen er dimensjonert til å holde ting som nøkler, lommebok og vekslepenger – alle de gjenstandene som med andre ord alltid ligger slengt på kjøkkenbenken eller kommoden i gangen. Kanskje denne lille dingsen er noe vi egentlig trenger i livet alle sammen?

Nest wall hook, 590 kr fra Nothern.no

Det blir ekstra stemningsfullt med en god lukt i rommet – dette duftlyset fra The Aromatherapy Co. gir akkurat det. Duftlysene kommer i flere ulike dufter, og er designet for å kunne settes sammen to og to, gjerne i ulike kombinasjoner slik at du kan designe din helt egen aroma.

Duftlys, fra The Aromatherapy Co, 250 kr hos capone.no*

Denne termokoppen fra Kinto er perfekt for venninnen som gjerne tar en kaffe to-go. En dobbel vegg i rustfritt stål danner et vakuum, som beskytter mot temperaturendringer. Finnes i flere forskjellige farger.

Termokopp fra Kinto, 569 kr hos Traktøren.no

Denne lysestaken er like mye et skulpturelt objekt som det er en lysestake. Så fin og garantert noe venninnen vil bli glad for!

Rondelle Candle Holder fra Studio Grey, 500 kr hos Essei.

Hva med et sett av disse vakre vinglassene fra italienske R+D. LAB? Hvert glass er unikt og valgt ut med største omhu; laget utelukkende av håndverkere i Italia.

Tuccio Calice Wine Glass Millerighe fra R+D LAB, 495 kr hos Kollektedby.no

Denne vasen er en del av serien WS for Hay, og er designet av Wang & Söderström. Vasen er laget av porselen, og har en dekorativ og iøynefallende design.

Ws Chubby Vase Oliven fra HAY, 869 kr hos Royaldesign.no

Sørg for et flott middagsbord når venninnen din skal invetere gjestene hjem.

Ferm Living Ripple glass 4 pk, 319 kr, hos royaldesign.no

Hva med en eggeholder og serviettring i ett? Denne i teak er designet og håndlaget av norske Erik Singstad Hagen

Eggeholde/serviettring fra Erik Singstad Hagen, 79 kr hos Studio Esh.*

Denne glasskålen fra Holmegaard er tidløs, vakker og passer inn i ethvert hjem.

Forma skål fra Holmegaard, 599 kr hos nordicnest.no

Linserviettene fra italienske Society er laget i lett froissé lin og er et perfekt tilskudd til borddekkingen - garantert en julegave venninnen din vil få god nytte av.

Marmo linservietter fra Society, 299 kr hos Bolina.

Et abonnement på BO BEDRE vil garantert falle i smak hos den design- og interiørinteresserte! Nå får du 3 utgaver av BO BEDRE og Nordic trådløse hodetelefoner for 129 kr + porto og ekspedisjon.

3 magasiner + Nordic Trådløs høyttaler, 208 kr fra BO BEDRE.

Disse elegante stearinlysene er perfekte til en fargeglad venninne og vil, utover å være dekorative, spre varme og god stemning i vinter.

Stearinlys, 6 stk fra HAY, 279 kr hos Nordicnest.no

Dette ullteppet er en del av et samarbeid mellom ARKET og Stackelbergs Stockholm. Teppet er laget av bæredyktig Mohair og kommer i flere toner.

Stackelbergs Stockholm Mohair Blanket, 1.990 kr hos ARKET